Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 308 94,8%
  • BMC

Glasovi: 17 5,2%

• Ukupno glasača
    325
Da, cuveni FAP. Fabrika koja nezavrsen autobus skida s proizvodne trake i salje ga odmah za Beograd, bez zavrsne kontrole, bez probne voznje (pricao mi covek je dovezao bus iz fabrike). Naravno tu je i njihov cuveni model 537, poslednja rec tehnike. Model na kome kad peres sofersajbnu, o istom trosku operes i pod u busu, jer sajbna tako dobro dihtuje (i to na autobusu sa predjenih 4500km). Model je opremljen vrhnuskim motorima, koji na 5000km pale check engine lampicu, a sami motori imaju izvanredne nosace, koji su na pojedinim primercima istruleli posle godinu dana, pa je i sam motor ispao napolje. Da se posvetimo enterijeru: instrument tabla ukradena od Ikarbusa, sedista na kojima ces udobno sedeti ukoliko si nizi od 150cm, horizontalne sipke koje su korisne samo za ljude vislje od 2 metra i tako dalje, da ne nabrajam sad. Ikarbus je pravio dobre autobuse u razdoblju od 2002-2006. i ona serija 218 iz 2012.(cini mi se). Uostalom, od 50 IK103 2003. nije rashodovan nijedan, a koliko je FAPova istog godista rashodovano??? Sto se tice tog odnosa Nemacka - Turska, nase Mecke su iz Turske, pa gaze po 1.500.000 kilometara na 50tici bez vecih kvarova i ulaganja

Dorcolski44":2i63lx8d je napisao(la):
dsc01870.jpg

Ayyyyy...Катастрофално!

Ljudi ovo za krov niste u pravu za celu stvar je kriva klima , lično sam bio u servisu za klime na Solarisima POLAR-BEAR
img_7236.jpg

Vidite ovde na slici ovo je tip klime koji je ugrađen u Ik-112 (lui travel) a na solarisima je drugi tip ali je sličan ovom na Ikaru , problemi su razni na jednom solarisu je propao silikon koji spaja krov i klmu da ne ulazi voda unutra a na drugom su kederi gumeni spali ispod one maske pa je voda ulazila voda i spirala prljavštinu ima tu mnogo problemčića...
ovo na slici to je voda prosla kroz elemente na krovu i pokupila masnoću i eto to je dovelo do ovoga ali krov nije kriv garantovano je l je gomila solarisa bila u servisu zbog ovoga ...

Znači to su ovi tvoji nešto po*ebali? :D
Vidim pre neki dan M izašao u saobraćaj sa ovako ogoljenom klimom, bez ove maske preko, valjda zaboravili da vrate :D

Код мутаната је то постала редовна појава, не знаш што се глупирају тако.

Bravo za Vulović!Ovi mozgovi kod nas nikad to nebi uradili(to bi u GSP eXplodiralo) :lool: :lool: :lool: :lool:

@mayorlany
Da, upravu si, Ikarbus nije napravio dobru seriju vec deceniju. To znaci da 5 od 6 serija nije uradjeno kako valja, dok s druge strane FAP je uradio 2 ili 3 nove serije (poslednje dve se i ne razlikuju mnogo) i sve su uradjene kako treba.

To je ta jedna od 6, ja je zovem Avancity, ne znam da li je to zvanican naziv, ili barem A slovo. To su svi oni pre M serije sa slicnom prednjom maskom. Jedina koja nesto valja, ko zna kako su to uspeli.

To im je i najbolja u zadnjih 10 godina, intresantno da su oni jedni od retkih koji su dosli 'tiho', nije se puno pricalo o njima, nije se ni znalo kad dolaze...
Pojavili se samo u saobracaju i tek onda se culo da su dosli, mozda je to dobar recept za uspeh :)

И дебело су каснили, ако се добро сећам. То је вероватно рецепт, без политике са дебелим пробијањем рока и ето нама солидног возила.

Probili su rok, ali su ih bar odradili kako treba. N serija je isporucena u roku, pa svi znamo kakvi su. Ik218 je odlican autobus, ali ipak mislim da ne mogu da se porede sa Ik201 iz 2004. Doduse imaju tek 2 godine (mozda malo vise), vreme ce pokazati. :D

Nekih 2 ili 3 meseca recimo, znam da su dosli pocetkom aprila 2012. godine.
Mogu oni, samo im treba vremena i slobode.
Za mene je ta serija iz 2004. Godine najbolja od svih, ali dva razlicita tipa vozila su, stoga ni vek trajanja nije isti, ne secam se da je neki iz 2012. Imao neki ozbiljniji kvar i da je duze lezao u garazi? Ako cemo po tome onda su dobri.

Žika":2oo32yh7 je napisao(la):
Nema na čemu, tu sam.
Laki bi mogao da vidi sa zetom kako se ponaša ulje u Intarderu, da li se degradira ili ima neki drugi problem zbog integrisanog retardera.
Zbog vozaca koji je unutra i vozi kao retard ili?

Судар на Видиковцу, деветоро повређених

Девет особа је лакше повређено у судару аутобуса и комбија на Видиковцу у Београду, сазнаје РТС.

Две лекарске екипе превезле су деветоро лакше повређених у Ургентни центар, потврђено је Интернет порталу РТС-а у Хитној помоћи.
http://www.rts.rs/page/stories/ci/story ... D1%85.html

a da malo urede raskrsnicu

Ma jok diso, dobro je to tako :D
Sreca pa su svi dobro, ove guske sa kolima sto je i napravila udes mi i nije zao...

Solaris je poprilicno cvrst, mora se priznatiii
sudar_vidikovac_1612_2014_0_620x0.jpg

izvor vecernje novosti, preuzeto sa autobusi.net

@Kakav skandal sta lupas, otkazale mu komande, neispravan krenuo iz Bga. Sreca pa su dobro svi, a valjda ce sada poceti sredjivanje da se vidi ko je potpisao da je ispravan bus.

Nije mi jasno kuda su mislili da prođu ?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=d4GfwHXKbRg[/youtube]

A nezgodno je kad prave male autobuse, pa ne mogu da ih vide na vreme...
To je ona moja prica koliko ljudi ne umeju da procene rastojanje i koliko ne umeju da procene situaciju, ovde se vidi da su jurcali da prodju ispred busa...

Klasičan bezobrazluk. Sad će tužilac da ih nakrpi za povrede putnika.

direktor":3id64ev2 je napisao(la):
Судар на Видиковцу, деветоро повређених

Девет особа је лакше повређено у судару аутобуса и комбија на Видиковцу у Београду, сазнаје РТС.

Две лекарске екипе превезле су деветоро лакше повређених у Ургентни центар, потврђено је Интернет порталу РТС-а у Хитној помоћи.
http://www.rts.rs/page/stories/ci/story ... D1%85.html

a da malo urede raskrsnicu

Ovo je jedna sasvim bezbedna obicna raskrsnica...

Mi kao narod treba da se 'uredimo' u svojim glavama.
Koliko god da kasnis i zuris, kroz grad na malim razdaljinama divljanjem mozes stici maksimalno par minuta pre!!!
Vredi li to rizika u koji stavljamo sebe i druge?!

Vrh