Kosmaj propao nacisto kad nemogu da obezbede vozilabecks89":26ytu39t je napisao(la):Avanture po Kosmaju se nastavljaju, ovog puta i radnim danima
[/img]
Možemo od inteligencije da krenemo ili tu da se završi.becks89":2yrh9z92 je napisao(la):Meni je jako zao sto moram da reagujem ovako, ali ovakve izjave vredjaju mi inteligenciju. Kao da te neko nabedjuje da se hleb pravi od cementa, a ne od brasna, i jos ti prica kako je pekar sa iskustvom.laki72":2yrh9z92 je napisao(la):je*** mu misa Beck, koliko jos energije treba da potrosimo da bi te naucili kako da komuniciras?
Oladi malo, lakse ;-)
sto da oladi?meni ovo zanimljivo.I bas bi voleo da se razgovor o ovome izmedju Zike i Becksa nastavilaki72":7a36ne9u je napisao(la):je*** mu misa Beck, koliko jos energije treba da potrosimo da bi te naucili kako da komuniciras?
Oladi malo, lakse ;-)
laki72":1d8833kf je napisao(la):Aloo!!!
Bez vrdanja sad!!!
Navedeno je da 'upotreba retardera smanjuje potrosnju goriva!!!
Ja znam za neke odlike retardera (intardera), ali ova mi je nepoznanica.
Moze li konkretno odgovor i objasnjenje, ili da se odustane od te 'teze'.
Nije zika tvrdio nesto sto se kosi sa mojim skromnim teoretskim, ali i prakticnim saznanjima vezanim za retarder i njegovu svrhu.dare":1d8833kf je napisao(la):Ziko odrzi kurs
becks89":1mrlupb2 je napisao(la):Gaga, izraz 'solac' se koristi za solo vozilo, kolega dare je mislio da su videli solo vozilo na liniji 95Гага":1mrlupb2 je napisao(la):Па Солариси већ одавно раде на 95-ци.dare":1mrlupb2 je napisao(la):poceli solace da salju i na 95 rece mi drug da je video nekog solaca i na 95 ali je zaboravio koji je GB upitanju
Solarisi imaju neke druge nadimke, j'azavicari', 'poljaci', cuo sam i da ih zovu 'soleksi', mada mi je najupecatljiviji interni nadimak za njih u firmi, 'buljarisi'
Poslao sam mejl coveku, dobicemo valjda odgovor pa da razresimo misteriju, kako dolazi do ustede pri pravilnoj upotrebi.laki72":gpn67udg je napisao(la):Aloo!!!
Bez vrdanja sad!!!
Navedeno je da 'upotreba retardera smanjuje potrosnju goriva!!!
Ja znam za neke odlike retardera (intardera), ali ova mi je nepoznanica.
Moze li konkretno odgovor i objasnjenje, ili da se odustane od te 'teze'.
I ja, vozac u pokusaju :lol:stf":gpn67udg je napisao(la):"Два возача мало јача ... "
Dobro riba sam, ponavljas se vec.Žika":1zask5zp je napisao(la):Za sada samo jedan jači.
Ovaj drugi samo glumi dobru ribu pored vozača.
Tamove vozio u vojsci tadašnjoj JNA, Rabu sam samo viđao u prolazu. Kad god si raspoložen možemo da ređamo dalje.
Ford je auto za te tvoje krševe u koje se kuneš. I dalje tvrdim da je JTD bolji i izdržljiviji i od TDCi / HDi motora. Za naše uslove najbolji motor.
Lupetate gluposti i nemate nikakvo znanje, ma ni predznanje. Nikad niste videli ceo sklop niti znate kako funkcioniše.
bazinga, ti si isto vozač profesionalac ?
Dečko kada budeš vozio javljas se do tada slušaj starije. Kick down i dalje postoji na vozilima sa automatskim menjačima. Njegova funkcija i delovanje je onako kako sam opisao.
Putnička vozila recimo Merc sa sedmostepenim menjačem po naglom stiskanju pedale (i pre položaja kick) šalta naniže menjač. Tako je programirana elektronika kako bi se održala dinamika vožnje. I on ima kick down i radi onako kako sam ga opisao.
Solaris ga ima ali je isključen. 100 % tačna informacija.
Retarder je uređaj koji se koristi za dugotrajno usporavanje vozila i kao takav nema funkciju štednje goriva već da bi se sačuvale kočnice od pregrevanja (tzv fading) i produžio njihov radni vek.
Možemo da se bavimo i vrstama i podvrstama. I tu ću rado jedan kurs da održim.
Nemojte da lupetate više. Nemate blage veze o materiji o kojoj pričate.
Beck dajem ti izazov kad položiš, čisto da vidimo ko će brže da preveze određenu deonicu , sa manjom potrošnom goriva ili ko će na duži period da ima manje troškove eksplatacije vozila. Možeš i tvoje pulene iz Laste da povedeš.
Što se tiče vozačke dozvole na meniju , rado bi je pojeo kada vidim ko danas vozi i šta sve lupetaju.
Pridružujem se Lakiju i rado bi video taj materijal u kome se tvrdi da redarder smanjuje potrošnju 5,6 i više litara.
A vidis da je sve moguce, mada ne zameram mu i ja sam bio takav, kada se upetljas u svoje price, onda obrces stvari na neku drugu pricu. Toliko price 'ja znam', 'ja znam', a nista nije napisao.dare":3as9d0rr je napisao(la):i kako Becks moze biti dobra riba ako je muskarac
Sad ce preci na ozbiljnije psovke kako bi mi shvatili da je on ozbiljan...direktor":3as9d0rr je napisao(la):Ocekujem nastavak romana beks vs zika bas sam se uzivo sa lakjevim doskocicama
bazinga":2y63m9ac je napisao(la):Aj sad malo da citamo kako je napisano. I becks i ja smo napisali da upotreba retardera, naravno pravilna, smanjuje potrosnju. Ja sam naveo podatak koji se odnosi na kamion sa i bez retardera i to je od 5 litara, a svi proizvodjaci (Voith, Alison, ZF) u svojim katalozima navode kao jednu od prednosti smanjenje potrodnje od 1 do 5 %. To na osnovu kojih su istrazivanja oni to ustanovili ne znam i necu da lupam.
Ako cemo sta je ko lanuo, sta bi sa kickdownom ?
bazinga":2y63m9ac je napisao(la):@Zika
Ne matori, ja sam masinski inzenjer za motorna vozila a ti bi mogao da se dogovoris sa sobom sta pises, jer si za 5 postova okrenuo pricu. Prvo za kickdown prekidac, on i dalje postoji kao sto rekoh, ali se lagano izbacuje iz upotrebe zbog davaca polozaja pedale gasa koji ga zamenjuje, a drugo on vraca u stepen prenosa koja odgovara brzini kretanja a sa maksinalnom snagom motora. Tacka.
A o prici za retarder, da nisi uskoumna zadrta sofercina otisao bi na sajt nekog od proizvodjaca i procitao nesto. Mada sta je Voithov razvojni i opitni centar naspram takve velicine u svetu tehnike kao sto je sofer Zika sa Beobuilda. Evo cujem veceras je sednica upravnog odbora i Voitha i ZFa, prica se o nekim smenama posle ovih tvojih postova punih cinjenica ovde...
Prekomanda sa linije 9A ili 78.Dorcolski44":ecy8oiuc je napisao(la):Шта је овим Космајцима?Откуд им М серија?