Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 298 94,6%
  • BMC

Glasovi: 17 5,4%

• Ukupno glasača
    315
dsc09161.jpg

klima neradi oprano do pola , nijednom bus dana u koji sam usao nije radila klima

Danas se potrefilo da u koji god sam usao klima je radila, linije 16, 65 i 83. Mada su svi solarisi bili u pitanju, prva 16 je bila kao u frizideru, mada se ne zalim. Inace sedeo sa u dva navrata na sedista pored motora Solarisa, bukvalno sam se naslonio jednim delom na motor nikakva toplota, dobro mozda nesto malo sasvim zanemarljivo, topliji su bili prozori na koje padaju suncevi zraci.

Poslato sa telefona preko tapatalk-a.

Opran dokle su mogle četke...
Klima se ne uključuje na temperaturama manjim od 25 stepeni, takav je propis ;) Naravno, unutar vozila je uvek za 8-10 stepeni toplije nego napolju...

Taj propis im je malo tupav. Ne znam da li imaju termometri koji mere temp u vozilima, tj. salonu, ali mislim da bi tada trebalo ukljucivati klimu ako je temperatura visa od 25 unutra, a ne gledano spolja. Jer i kada je spolja oko 20 stepeni, unutra je sigurno iznad 25.
Iskustvo ovih dana sa klimom mi je tu i tamo. U solarisima redovno ukljucena, negde jace, negde slabije, ali sasvim zadovoljavajuce. Danas u 31, mogao sam komotno i jaknicu da obucem koliko je bila jaka klima. Medjutim, ovamo na potezu 300 nista. Na 306 uvek idem neklimatizovanim Conectom (162), i uvek pokusavam da se uguram pored prozora. Drugde nisam ni cuo ni osetio klimu, uzasno stanje. Naravno, odnosi se samo na GSP, privatnici (Saga i Presto) rade svoj posao kako treba.

@Filip
Ahahahahaha. :D
Vidi se da smo alkoholičarska nacija, ali da li je došlo dotle da država treba da nam plaća alkoholisanje? :D
Imaš pivo od mene za ovaj post. :D

Bivis":1pbmcms4 je napisao(la):
Danas se potrefilo da u koji god sam usao klima je radila, linije 16, 65 i 83. Mada su svi solarisi bili u pitanju, prva 16 je bila kao u frizideru, mada se ne zalim. Inace sedeo sa u dva navrata na sedista pored motora Solarisa, bukvalno sam se naslonio jednim delom na motor nikakva toplota, dobro mozda nesto malo sasvim zanemarljivo, topliji su bili prozori na koje padaju suncevi zraci.

Poslato sa telefona preko tapatalk-a.

Isti slučaj ovih dana. Solarisi lepo rashlađuju i u zadnjem delu pored motora je daleko prijatnije nego li u bilo kom Ikarbusu. Naročito niskopodni Ikari, tu često ljudima pozli od toplote i nedostatka vazduha. Užas, kao da nema ni trunke izolacije a o zaptivenosti motornog prostora da ne pričam.
Koliko sam saznao od vozača u Solarisima je klima / ventilacija / grejanje podešeno da automatski održava temperaturu od 23 C. Nikakav uticaj vozača. Direkcija , mislim da šalje poruku kada je spoljna temp. 25 i više stepeni da se uključuje klima.

Šalje direkcija poruku čim temp. pređe 25 na konzolu vozača, u poruci ga mole da uključi klima uređaj.

Serija iz 2012 je jako loše klimatizovana, napred uopšte nema ventilacionih otvora, nema odakle klima da duva, napred je pakao...

Haos je sa klimama, rade samo u Solarisima, u ponekoj M seriji, u Dumecovim vozilima, u većini vozila Saga trans-a i u većini trolejbusa. Bitno je da svi prevoznici uzimaju dodatak za klimatizovana vozila, a kad treba da se uključi klima - šipak. Zato su zaradili već 50-ak prijava i u najvećem broju slučajeva mislim da je veća odgovornost na održavanju nego na vozačima.

Radi klima i na seriji iz 2012. ali nema svrhe, prvo što bag** pootvara sve prozore, a drugo što je jako slaba, a na sve to jako utiče na vozne sposobnosti vozila kada je uključena... Na nekima su poskidani kaiševi, pa iako je ispravna klima ne može da radi itd itd, sve u svemu gomila problema, a leto je pred nama.

UNACOP se bas pretrgao sa ukljucivanjem klime :p

Današnji događaj na vencu, po priči vozilu otkazale kočnice a ručna slabo drži ???????????????
Srećom niko nije stradao a mislim da nema ni povređenih.

images upload

Šta mu je otkazalo kad ni nema kočnice, ono je zlo živo...
Zarekao sam se, makar poslednji polazak u Unacop više ne ulazim, gledam Mazove, čovek do poda stiska papučicu ono jedva staje, Liaz još gori, jadni ovi što to moraju da voze...

Budale, kada nekoga unesreće ima za glavu da se hvataju.
Ručna ti je sve na vazdušnom sistemu kočnica, ona ako ne drži nema vožnje.

Ladno su poslali cisternu za opsne materije da ga otslepa koji dlikosi nebi me cudilo da je puna derivata

Žika":ya97oy5c je napisao(la):
Budale, kada nekoga unesreće ima za glavu da se hvataju.
Ručna ti je sve na vazdušnom sistemu kočnica, ona ako ne drži nema vožnje.
Па јел пре две године убише аутобусом (исто због неисправних кочница) двоје младих људи у Чингријиној код задње станице на Звездари. Само се не сећам да ли је био исти превозник или неки други ?

To je bio Liaz firme 'Bamiron BG', drugar je vozio tog Liaza dan pre toga i tada je dao otkaz i presao u Lastu, kaze da je stalno imao neke cudne probleme sa njim, k'o da neko drugi upravlja sa njim.
Ako je nekom bitno nakon tih zrtvi, Bamiron postade jedan od boljih u gradu....

Samo sto je prosli autobus dobio turazu,a sada ''samo'' ostao bez kocnica...
Direktore,kad bi znao sta sve ume da povuce ova cisterna,ih...Autobus mala beba za nju...
Mada npr desi se Lui-ju da posalje S417 HDH po autobus u kvaru,tako da je ovo nista ;)
Da,primecujem da se utrkuju koji ce imati manju potrosnju,vrv imaju neke bonuse (Bamiron)...

pozdrav svima. moj prvi post. mozda nije mesto ovde, pa ako sam pogresio, prebacite ga.
http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/469352 ... -od-2-juna
a moj odgovor na sve ovo je sledeci :
1. Kada GSP Beograd bude imao prosek starosti AUTOBUSA 5 godina, kao sto su to privatnici u obavezi da imaju!
2. Kada GSP Beograd bude imao 1200 radnika manje koji ne rade nista, a primaju platu.
3. Kada GSP Beograd bude imao autobuse koji se ne-samozapaljuju
4. Kada GSP Beograd bude imao normalne vozace, a ne manijake za volanom, i ljude koji rizikuju tudje zivote. (cast izuzetcima, ima stvarno puno normalnih i dobrih vozaca)
5. Kada GSP Beograd bude DOBITAS, a ne GUBITAS.
6. Kada GSP Beograd bude imao ne tih 416, nego jos 616 svojih autobusa
7. Kada GSP Beograd bude.... dodajte sami mane, ja bih mogao do sutra.

au sramotna majca i to neka bakica obukla :shock: :mrgreen: :shock:

http://www.24sata.rs/vesti/beograd/vest ... 8006.phtml

U sudaru tri autobusa kod Palate pravde u Savskoj ulici povređeno je 19 putnika, potvrdio je dežurni lekar Hitne pomoći Marija Radulović.

- Intervenisalo je pet ekipa Hitne pomoći i svi povređeni prevezeni su u Urgentni centar - kaže Radulović.

Portparolka Kliničkog centra Srbije Aleksandra Berić kaže da povređeni još uvek pristižu, da se uglavnom radi o lakšim povredama, ali da će svi biti pregledani kod neurohirurga.

Kako saznajemo, do nezgode je došlo preko puta Palate pravde pošto su otkazale kočnice na autobusu "Laste" na liniji Beograd - Lazarevac koji je naleteo otpozadi na međugradski autobus "Laste" na trasi Beograd - Banjani, a zatim je to vozilo udarilo u minibus "Banbusa" na liniji A1 koji saobraća od Slavije do Aerodroma "Nikola Tesla". Sve se odigralo dok je gorelo crveno svetlo na semaforu u smeru ka autoputu.

- Na autobusu je pričinjena prilična šteta, a bilo je i putnika. Naš vozač je povredio vrat - pričaju u ovoj firmi.

Vrh