Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 295 95,2%
  • BMC

Glasovi: 15 4,8%

• Ukupno glasača
    310
Kako onda Igore da uopšte dođemo do Beograda po tom rezonu?

Fer bi bilo da postoje klase karata u skladu sa kvalitetom pružene usluge, a ne da se vožnja Solarisom naplaćuje 72 dinara ali se zato i vožnja FAP-om naplaćuje isto. Kao što sam naveo primer pekare gde imate hleb za 52, 62 i 72 dinara.

Стф барем може да сачека Престов аутобус, који ја да сачекам? Ја стварно не разумем онога ко очекује од мене да платим карту за аутобус који прокишњава, не завара лепо врата, нема грејање, али зато има масне отиске мајстора свуда по унутрашњости. Када ми ГСП обезбеди нормално возило добиће карту, до тада максимално избегавам ГСП.

Somi303":3u50qel8 je napisao(la):
becks89":3u50qel8 je napisao(la):
Ne znam zašto imaš problem sa tim?
Jednom sam se prevario pa pisao razne stvari po internetu, zato i ne mogu da uđem zvanično u SP "Karaburma", pametnom dosta jednom da se nauči, jedino se ti nikad nećeš naučiti nekim stvarima ni posle 100 puta...
Вау, ти си фрајер сад :lol:
Molim te, ako nemaš šta pametno da napišeš, bolje ćuti, tvojih gluposti mi je preko glave. :bash:

stf":3u50qel8 je napisao(la):
becks89":3u50qel8 je napisao(la):
Ako se prevezeš od tačke A do tačke B, treba da platiš uslugu.

Usluga plaćena kroz porez. Kraj.
Novac od markica je harač septičke jame zvane GSP.

Svi vi, "pošteni" biste bili u pravu da vas sistem nije fizički dokazivo demantovao leta Gospodnjeg 2012. Posle događaja od tog leta plaćanje karte je definitnivno dokazano izgubilo poentu a oni koji je plaćaju su i zvanično proglašeni majmunima. Ne od mene, nego od GSP-a.

I ja sam bio majmun. Više neću biti. Moje pare taj šljam više videti neće. Barem dok ne krene da se dovodi u red.
Ti si običan licemer i mnogo si drzak i bezobrazan, plaćaš ono što moraš, a ne što ti odgovara i prestani više da lupetaš i tražiš izgovore, kao što smo utvrdili ono što te država natera to plaćaš, nijedno preduzeće i nijedna usluga ti ne odgovara, ali neke plaćaš, dakle tu pada u vodu tvoja filozofija o kvalitetu i subvencijama i bla bla. Intresuje te samo ono što ide tebi u korist, licemerno i bezobrazno i ne znam kako te nije sramota da ti nekom daješ lekcije?

Igor":3u50qel8 je napisao(la):
Ukinuce bus plus bice prilke da povratis poverenje
Biće prilike za nove izgovore!

bazinga":3u50qel8 je napisao(la):
Putnik je duzan da plati kartu samo u tehnicki ispravnim vozilima, tj u vozilima koja bi smela da se nadju na ulici. Posto je neko pametan omogucio GSP-u da ima svoj tehnicki pregled i tako se nazalost posrao na zakon o saobracaju, svasta danas vidjamo kao tehnicki ispravna vozila. Recimo, tehnicki NEISPRAVNO vozilo je svako vozilo kome su radjene promene u odnosu na fabricko stanje bez homologacije na nosecim, kocnim, upravljackim i signalizacionim sistemima. Najbanalniji primer je nedostatak katadioptera na vecini vozila.
Iz kog si ti to zakona, pravilnika ili čega već izvukao?
Putnik je dužan da plati uslugu koju koristi, kao što je kupac dužan da plati ono što kupi, kao što plaćaš druge usluge koje koristiš, dužan si da platiš i ovu. Ako ti prevoz ne odgovara i ako se ne osećaš bezbedno idi peške i reši problem.

Nikola '93":3u50qel8 je napisao(la):
Nema ni katadioptera ;)
Ko smo mi da sudimo da li je ispravno ili ne?Postoji organ za to koji obavlja pregled za 6 meseci.
A mozes li da izadjes iz Maxija a da ne platis sok?Mislim da ste se pre 'vatali tog primera.
Pa to su ti veliki stručnjaci, sa svime su upoznati kad treba da se opravdaju njihovi prekršaji, ali kada treba drugi da se osuđuju, e tada se hvatamo zakona. Ne mogu da verujem sa kakvom kategorijom ljudi ja ovde diskutujem...

stf":3u50qel8 je napisao(la):
bazinga":3u50qel8 je napisao(la):
Putnik je duzan da plati kartu samo u tehnicki ispravnim vozilima, tj u vozilima koja bi smela da se nadju na ulici.
Путник није дужан да плати карту ни када не раде сви апарати рецимо. Није дужан да плати ни када нема упутства за поништавање карте. Ако желимо, можемо правно наћи тону разлога да не платимо карту, па ипак, ја то не радим. Не тражим рупе у закону, само не желим да ме праве мајмуном и пљачкају и још ми се притом смеју у фацу.
laki72":3u50qel8 je napisao(la):
Najlakse je opravdavati svoje postupke. Mnogo teze je biti analitican i preispitujuci sebe i svoje postupke postajati bolja osoba.
Управо тако Лаки. Годинама сам оправдавао себе да је исправно то што плаћам карту и после дугог преиспитивања и аналитичног приступа причи - престао сам. Нисам тиме постао боља особа, али нисам постао ни лошија, само сам престао да будем - мајмун.
TI ne tražiš rupe u zakonu? Pa upravo ti praviš majmunima sve ljude koji plaćaju kartu, ti ih praviš majmunima, onaj deo koji nije subvencionisan ide od moje karte i od karte ovih drugih majmuna koji plaćaju, ne pravi nas grad majmunom ili ko već, ti i tebi slični nas pravite majmunima. Samo ti sebe nastavi da ubeđuješ da si u pravu, doći će valjda vreme kad će i ti filozofi platiti sve dugove ovoj zemlji. Kada treba da se pljuje po njoj i po sistemu uvek su takvi poput tebe u prvim redovima, a šta ste učinili da ova zemlja bude bolja i da neki sistem bude bolji??? Hvatate sve moguće krivine i još dajete za pravo da se vi žalite i bunite nekome, e jadna li je ova zemlja što nas drži.

Somi303":3u50qel8 je napisao(la):
Тако је, платићу карту у нормално возилу.
A ti si normalan putnik? Zar ti nisi ono beše kačio snimke kako ti i tvoji drugari palite baklju u autobusu?
Za pojedine putnike i ovi autobusi su odlični.

Igor":xih6f46x je napisao(la):
Fer bi bilo da ne ulazis u tebi neodgovarajuce vozilo i onda nema problema sa neplacanjem, isto kao sto neces uzeti i platiti taj kako rece otvoreni sok.
Prakticno ono sto sam i ja hteo da kazem, ali nije shvatio.
@Somi303
Tebe niko ne tera puskom da placas kartu. Kada naidje kontrola ti se njima pravdaj sto ne zelis kartu, pravdaj se kome god hoces. Ako ti smeta sto se vozis u Fapovima i 103ojkama starijim od decenije, zali se, imas toliko medija i nacina, a ocigledno i prijatelja koji zele da pomognu. Ni ja nisam zadovoljan prevozom, ali placam, barem dok ne ukinu Busplus.

becks89":5otrcy9q je napisao(la):
Somi303":5otrcy9q je napisao(la):
Тако је, платићу карту у нормално возилу.
A ti si normalan putnik? Zar ti nisi ono beše kačio snimke kako ti i tvoji drugari palite baklju u autobusu?
Za pojedine putnike i ovi autobusi su odlični.
Јесам, а качио сам сам снимак клинаца који су са прославе краја школске године ушли у аутобус са бакљом.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PYXzwhvgSH0[/youtube]
marrecar":5otrcy9q je napisao(la):
@Somi303
Tebe niko ne tera puskom da placas kartu. Kada naidje kontrola ti se njima pravdaj sto ne zelis kartu, pravdaj se kome god hoces. Ako ti smeta sto se vozis u Fapovima i 103ojkama starijim od decenije, zali se, imas toliko medija i nacina, a ocigledno i prijatelja koji zele da pomognu. Ni ja nisam zadovoljan prevozom, ali placam, barem dok ne ukinu Busplus.
Контроле нема у Космајевим возилима, а кад је има у другим, мени не траже карту ;)

Da vas kontrolišu redovno, da vidiš kako bi Stf i njegovi istomišljenici plaćali redovno kartu! Kontrola vama treba, svakodnevna, da se dovedete u red!

Контрола има лоше искуство у насељима и постоји дебео разлог зашто је тако.

Zato što voze životinje, a ne ljude. Voze one koji su navikli da ništa ne plaćaju, već da su oni ugroženi što žive u prigradskom naselju. Treba sa vama strogo po zakonu, ali ne komunalna, već prava policija da ide sa kontrolom, pa lepo ko neće da plati, u GSP pa nek pere autobuse, da vidimo kako će onda izgledati... Naučili bi vrlo brzo i da ne bacate smeće i da plaćate kartu!

Podržaću beksa :D osim u nekim ekstremističkim kaznama kojima nema mesta u modernom vremenu :)

Прво мора да се побољша услуга, па тек онда можемо очекивати пораст наплате. Не може се очекивати да се путници ''унормале'', а да аутобуси остану овакви. Поређења са хлебом не стоје. Хлеб се купује у продавницама, а не директно од БПИ. Уколико вам се не свиђа услуга у Максију, можете да одете у Меркатор где су љубазнији. Но, да се хлеб продаје директно код пекара и да је услуга у појединим деловима града оваква као што је рецимо превоз на потезима 300 и 400, било би крађе хлеба, у то сам сигуран, као што сада има шверцовања. И потпуно разумем Шомија и СТФ-а који неће да плаћају. Ја сам редовно плаћао месечну маркицу до увођења Бус Плуса, али нисам хтео да ме праве будалом увођењем новог система иако старом није ништа фалило. Чак бих и прогутао давање посла приватној фирми да је она радила нешто осим што је убирала харач. Откако су увели Соларисе на моју линију, почео сам да куцам, најчешће временску, јер је превоз заиста у овом делу града побољшан, али потпуно разумем путнике са потеза 300 и 400.

becks89":2jfdw1m9 je napisao(la):
Da vas kontrolišu redovno, da vidiš kako bi Stf i njegovi istomišljenici plaćali redovno kartu! Kontrola vama treba, svakodnevna, da se dovedete u red!

Ista takva kontrola i za vozače i za majstore i zaposlene po pogonima, da se neradnici dovedu u red !!

Pa šta ti očekuješ od usluge? A ti imaš alternativu: Taxi, sopstveni auto, motor, bicikla, pešaka, ako unajmiš nekog, može da te vozi na bicikli ili kao u kini ili gde već ona zaprega sa čovekom napred :) eto, može i neki konj? Pozlaćene autobuse nećemo u skorije vreme da dobijemo.
U ovoj zemlji svi pate što nemaju ferarija, relnost je takva da je i clio sasvim dobar. (izvinjavam se na reklamama ovih marki :) )
Vaistinu vaskrse nidžo :) Sad će kiša verovatno, ja se izvinjavam zbog podrške našem Beksu :)

1111":1tk7x4bz je napisao(la):
Прво мора да се побољша услуга, па тек онда можемо очекивати пораст наплате. Не може се очекивати да се путници ''унормале'', а да аутобуси остану овакви. Поређења са хлебом не стоје. Хлеб се купује у продавницама, а не директно од БПИ. Уколико вам се не свиђа услуга у Максију, можете да одете у Меркатор где су љубазнији. Но, да се хлеб продаје директно код пекара и да је услуга у појединим деловима града оваква као што је рецимо превоз на потезима 300 и 400, било би крађе хлеба, у то сам сигуран, као што сада има шверцовања. И потпуно разумем Шомија и СТФ-а који неће да плаћају. Ја сам редовно плаћао месечну маркицу до увођења Бус Плуса, али нисам хтео да ме праве будалом увођењем новог система иако старом није ништа фалило. Чак бих и прогутао давање посла приватној фирми да је она радила нешто осим што је убирала харач. Откако су увели Соларисе на моју линију, почео сам да куцам, најчешће временску, јер је превоз заиста у овом делу града побољшан, али потпуно разумем путнике са потеза 300 и 400.
Ukoliko nije zadovoljan uslugom neka koristi drugu uslugu, sam kažeš! Dakle, ne odgovara vam GSP, pređite da se vozite sa privatnicima, vozite se kolima, idite peške, vozite bajs... TI autobusi sa linija 300 i 400 su vozili i domaće životinje, drugu sitnu stoku i slično, o takvim naseljima se radi, da ne govorim o putevima i o konfiguraciji terena, ali razumem, loša su vozila sve je to ok i ne poričem. Ali zbog čega se bune? Pa seljaci ih nebi ni u traktorskoj prikolici za džabe vozili a ne da imaju autobuski prevoz koji kako tako funkcioniše. I oni se bune i oni imaju pravo da se bune? Za šta bre?
Ako nešto prezirem i mrzim to su ljigavi ljudi, licemeri, upravo ovde imamo takvih primerka. Kada treba neko da se pljuje i osuđuje, tu su svi mogući zakoni, od važećih ustavnih, preko moralnih, božijih i sličnih, tada ih nije briga što je firma propala, što 2000 ljudi prima platu za dž, što su auta neispravna, što nisu bezbedna, kada treba drugi da se osuđuju, pa tu ništa više nije važno, odrubite im glavu odmah! I šta onda imamo, kada se tiče lično njih, onda ništa više ne važi, nikakvi zakoni, već samo njihova viđenja, nije problem da u to vi verujete i da iskažete jednom, nego vi na 30 mesta ponavljate isti stav i s' oproštenjem podje*******avate ovaj narod koji plaća kartu, još ti stf daješ sebi za pravo da nas zoveš majmunima? Pa i jesmo majmuni, gledaj sa kakvim licemerima delimo vazduh, zemlju i probleme.
Gorstak89":1tk7x4bz je napisao(la):
Podržaću beksa :D osim u nekim ekstremističkim kaznama kojima nema mesta u modernom vremenu :)
]Neki su se mnogo osilili i umislili da može kako oni hoće tako da samo jake ekstremističke mere mogu vratiti ljude na zemlju i izbiti im iz glave ono da svako može da radi šta hoće, samo tako možeš naterati ovakvu kategoriju ljudi, ako se tako uopšte mogu zvati, da ispunjavaju svoje obaveze. Kako smo već utvrdili tamo gde je "jaka ruka", gde ne može kako oni hoće, tamo mogu da se ispunjavaju obaveze, dakle jaka ruka, jake "ekstremističke" mere, pa da vidiš kako će naplata da skoči.

kopmania":1tk7x4bz je napisao(la):
becks89":1tk7x4bz je napisao(la):

Ista takva kontrola i za vozače i za majstore i zaposlene po pogonima, da se neradnici dovedu u red !!
Naravno, ali početi od unutrašnjosti firme, od čišćenja sa kraja lanca nema koristi, uvek dođe do pola i oni koji najviše truju sistem ostaju nedotaknuti!

becks89":wkkg2i22 je napisao(la):
Па покушали су и добили батине. И добиће их опет. Зато и на шаљу више никога овамо. Као што сам више пута написао, револуције последњих година по свету су почињале и за баналније ствари. Свесни су тога главоње на власти код нас, зато и не предузимају ништа. Немају никакво право. На крају крајева и Ђилас је пао са власти због Буслпуса, ни Мост на Ади није могао да испегла ту свињарију.

А твоја констатација да овде живе животиње није за коментар. Па то само животиња и може да каже. Зато и имамо овде овакве аутобусе. Зато што у ГСП и ДЈП раде имбецили од кога је и ситна живина која се вози по овим бусевима - паметнија.

Основно је да прво пружиш квалитетну услугу па је потом наплатиш, или се барем потрудиш. Народ није ст***, уме да препозна труд шта год ти о народу мислио, пошто видим, да се постављаш исто као и шоферчине из ГСП-а: ти си "виша раса" која је осуђена, силом животних прилика да вози полудивља бића ... са таквим размишљањем није чудо што возачи добијају батине.

Samo dokaz više da vama i nije potreban bolji prevoz! Dosta bajki, dosta laži, i ovaj prevoz za takve ljude je odličan!

A dokaz moje tvrdnje si sam potvrdio, životinjsko ponašanje je da kad ti nešto nije po volji to rešiš silom.

I nemoj ti da pričaš o nikakvoj usluzi, kakva god da je, s' obzirom da je ne plaćaš, odlična vam je, samo se nadam da vam još dugo neće biti besplatna! Iskreno želim to tebi i svima onima koji su iznad "majmuna"!

Somi303":1e9f0bd6 je napisao(la):
Контроле нема у Космајевим возилима, а кад је има у другим, мени не траже карту ;)
Ni meni nikad ne traze kartu, ali svejedno placam.

Бекс, ок, ја сам животиња и дивљак, али шта си онда ти када на Ускрс некоме желиш зло и у томе уживаш? Каква је дефиниција једног таквог примерка Хомо сапиенса по теби? Шта си ти?

Будући да сам свима вама, "поштенима" више пута поставио питање, а ниједном нисам добио одговор, него даље вређање, сад вам постављам питање - зашто избегавате одговор? Ево, истине ради, поновић га још једном, и очекујем од Бекса, Маретацара, Лакија72, Игора за почетак да ми сви редом лепо одговоре на питање ...

Дакле ...

Током периода март-август 2012 године, због ригорозних контрола наплата је екстренмо повећана а шверц готово искорењен. То значи да је систем јавног превоза добијао много више новца тј. тачно онолико колико је предвиђено. У истом периоду, иако се новчани прилив повећао, квалитет услуге се није побољшао ни за промил, чак се и погоршао.

Питање:

Ако се новац од маркица користи за побољшање јавног превоза, како тврдите, зашто се исти није побољшао? Зашто возила нису била чистија, исправнија, читавија, редовнија, особље културније ... ?

Или још сажетије ...

Где су наше паре ?!?!?!?!

Чисто да оборимо за сва времена тезу да шверцери утичу негативно на стање у превозу и да потврдимо тезу да је новац од марница - чист харач септичке јаме зване - ГСП.

Za početak da se malo spusti lopta, i komunikacija sa svih strana svede na neku normalu.

Apsolutno nema potrebe za agresijom ili uvredama, to se naravno odnosi na sve strane.

Током периода март-август 2012 године, због ригорозних контрола наплата је екстренмо повећана а шверц готово искорењен. То значи да је систем јавног превоза добијао много више новца тј. тачно онолико колико је предвиђено. У истом периоду, иако се новчани прилив повећао, квалитет услуге се није побољшао ни за промил, чак се и погоршао.

Čak i sa poboljšanom naplatom teško da za pet meseci može da se uradi nešto značajnije
u pogledu kvaliteta gradskog prevoza.
Barem ne sa postojećom organizacijom i načinom rukovođenja.

Shvatam tvoju poentu, ali ipak to nije pravi način za borbu protiv sistema, štaviše
veća je šteta za ono malo što funkcioniše i radi u tom preduzeću nego po sam sistem.

Чисто да оборимо за сва времена тезу да шверцери утичу негативно на стање у превозу и да потврдимо тезу да је новац од марница - чист харач септичке јаме зване - ГСП.

Zar stvarno veruješ da šverc ni malo negativno ne utiče na GSP!?

Kupljeno je jos 200 vozila,znaci zamenjena je 1/4 voznog parka...To je napredak.Smanjena potrosnja goriva bar za 10% u globalu.
Prevoz je sigurno postao redovniji dolaskom Solarisa...
E sad,to sto nisu kupljena solo vozila,je*******i ga,kupice se do kraja godine pa ce i tu biti bolje...
Budite srecni dok nemate Iveco koji radi na 613.Garantujem da je i najgori FAP udobniji od njega....

becks89":3gsa85hh je napisao(la):
dakle jaka ruka, jake "ekstremističke" mere, pa da vidiš kako će naplata da skoči.
becks89":3gsa85hh je napisao(la):
A dokaz moje tvrdnje si sam potvrdio, životinjsko ponašanje je da kad ti nešto nije po volji to rešiš silom.
Врхунац је што то и даље мислиш да си други ограничени и лицемери, а види шта пишеш..
Најгоре је што и сам пишеш какво је понашање по ГСП-овим гаражама и након тога тражиш да ми то финансирамо?
krsti.gif

Nikola '93":3gsa85hh je napisao(la):
Kupljeno je jos 200 vozila,znaci zamenjena je 1/4 voznog parka...To je napredak.Smanjena potrosnja goriva bar za 10% u globalu.
Prevoz je sigurno postao redovniji dolaskom Solarisa...
E sad,to sto nisu kupljena solo vozila,je*******i ga,kupice se do kraja godine pa ce i tu biti bolje...
Budite srecni dok nemate Iveco koji radi na 613.Garantujem da je i najgori FAP udobniji od njega....
Поновићу по хиљадити пут, када се поправи стање на линији коју ја користим платићу карту. Дај ми један једини нормалан разлог због којег бих ја платио карту јер на 95 вози Соларис?

Bivis i Nikola 93

Вама свака част. Иако вас нисам "прозвао" удостојили сте ме одговора одмах за разику од ових, "поштених" који питања недељама игноришу али зато воле да глуме полицију и Уставни суд ...

Бивис

Наравно да се за пар месеци ништа значајно не може променити, исувише је систем упропашћен. Међутим, морали су да се ураде барем неки кораци ка побољшању, да се барем мало мрдну та лења дупета. Да се покаже путницима да и систем жели да се промени као што жели то од путника - али не, није урађено ништа, услуга је чак драстично погоршана укидање станица, средњевњековним блокадама друмова и иживљавањем са уласком на прва врата ...

Ево, управо ми се на локалу дешава оно о чему ја причам овде. Имамо великих дугогодишњих проблема са хигијеном на општини захваљујући једном таквом ала ГСП предузећу мутираних нерадника. Основано је ново и иако не цветају руже, за само месец дана рада, побољшање се итекако види. Људи раде нон стоп, више се не може видети пун контејнер, људи се заиста труде иако раде у једнако тешким условима. У мојој улици се ништа није променило, али је битно да се људи труде да промене прво систем, а тек онда наплату. Нису кренули прво да туже и шаљу пописиваче имовине, него прво пружају услугу. И чим дође први рачун, идем исти дан да им платим. Исти дан. А предходној фирми нисам плаћао 10 година.

Према томе, нису потребне "репресивне" мере које Бекс тако хистерично прижељкује. Потребно је само потрудити се да се промениш. Овим путем ћу подсетити и о повећаној наплати у старту увођења Бусплуса (пре репресивних мера) јер су људи видели да се нешто почело мењати. Не променило, него је почело. И већ су кренули да плаћају ... док нису сконтали да их је неко направио - мајмунима.

Никола 93

Да су Солариси купљени из буџета, то би значило да су купљени од прихода од маркица. Међутим, они су купљени на кредит, тј. нова од маркица и даље не знамо где иде... ја још једном постављам питање? Где су паре?

Para nema...
A evo jos jedno logicno pitanje:Kako da se kupe autobusi kada niko ne placa kartu,od kojih para?
Da nije uzet kredit ne bi bilo ni Solarisa.I kako onda ocekujes poboljsanje kada para nema?

Како пекари купују брашно за хлеб или како макси набавља сок? Јел им платиш па добијеш хлеб/сок за неколико година? На ГСП-у је да обезбеди нормалну услугу, а на мени да је платим. Пошто нормалне услуге нема, нема ни мојих пара.

Vrh