Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 305 94,7%
  • BMC

Glasovi: 17 5,3%

• Ukupno glasača
    322
Pa i te metropole zahtevaju Citare ili Capacity u što kraćem roku, ipak radi se o jako bitnim centrima pa je glupo da se voze u visokopodnim solo vozilima...

Nema šta, videćemo neku vezu da ti nađemo za DJP, znanje prosto curi iz tebe, takvi su im neophodni za dalji rad.

becks89":3pfomyxa je napisao(la):
Vozači postoje zbog putnika? Bravo!
Nemam šta da kažem na ovakvu pametnu izjavu!
.
Како немаш? Ти увек имаш да кажеш нешто, а кад немаш шта, онда да барем прописно изврешаш саговорника.
Да нема путника, они не би имали посао. Зашто постоје? Због ради себе? Или да возе путнике?
Svako živi tamo gde mora, nemoj mi reći da treba isti tretman da imaju ljudi u "gradu" i ljudi koji žive na periferiji, nikad nije bio isti tretman i nikad neće biti isti tretman, ne u Beogradu, nego nigde..
Ово једноставно није тачно. У уређеним градовима, где год живео, имаш квалитетан превоз. Приград у уређеним друштвима има приградску железницу и лјуди су у граду за 15 минута. Код нас приград нема право ни на згоб, због имбецила из ГСП-а и ДЈП-а.
Ne znam koliko puta treba ponoviti da SP "Kosmaj" nema kapacitete za održavanje i parkiranje zglobnih vozila,
Па нека у шпицу када за зглобове постоји потреба, поласке преузму други погони. Преусмере се са 17 и 31. Погони су валјде део исте фирме која треба да функционише хомогено.

stf":2mvbnmic je napisao(la):
becks89":2mvbnmic je napisao(la):
Vozači postoje zbog putnika? Bravo!
Nemam šta da kažem na ovakvu pametnu izjavu!
.
Како немаш? Ти увек имаш да кажеш нешто, а кад немаш шта, онда да барем прописно изврешаш саговорника.
Да нема путника, они не би имали посао. Зашто постоје? Због ради себе? Или да возе путнике?
Svako živi tamo gde mora, nemoj mi reći da treba isti tretman da imaju ljudi u "gradu" i ljudi koji žive na periferiji, nikad nije bio isti tretman i nikad neće biti isti tretman, ne u Beogradu, nego nigde..
Ово једноставно није тачно. У уређеним градовима, где год живео, имаш квалитетан превоз. Приград у уређеним друштвима има приградску железницу и лјуди су у граду за 15 минута. Код нас приград нема право ни на згоб, због имбецила из ГСП-а и ДЈП-а.
Ne znam koliko puta treba ponoviti da SP "Kosmaj" nema kapacitete za održavanje i parkiranje zglobnih vozila,
Па нека у шпицу када за зглобове постоји потреба, поласке преузму други погони. Преусмере се са 17 и 31. Погони су валјде део исте фирме која треба да функционише хомогено.
Koliko znam, gradski prevoz je postojao i pre nas, a postojaće i posle nas, prolazili smo kroz razne faze, od teških, do nekih boljih kada se prevoz nekima unapredio, nekima nije, nekima nikad nije ni valjao itd.
Tvoje fraze nebih komentarisao, rekao sam ti da imaš pravo da se žališ tek onda kad počneš da plaćaš kartu, do tada nemoj!

Jel taj prigrad ima infrastrukturu za zglob? Nebi ti tražio zglob da je interval kraći, pa da umesto na pola sata, idu busevi na 15 minuta, to se tako radi u takvim situacijama, e sad što kosmaj nema auta ni za te intervale od pola sata red je da neko odgovara, a da to nisu vozači koji voze te lešine. Znaš kad bi ti Karaburac neki vozio auto, koji koči sa 2 točka? Juče zemljače, i umesto da cenite te ludake koji vas voze u tim "autobusima", ni oni vam ne valjaju. Šta je sa direktorima, koliko ih je prošlo kroz kosmaj? To vas ne zanima, šta je sa direkcijom koju zabole za vas? I navedi mi u kom to gradu je isti prevoz za sve, prošao sam dosta njih i nigde primetio nisam da imaju iste uslove, bar male razlike moraju da postoje.

Prebacivanje vozila iz drugih pogona u sred smene? Aha, važi, možda bi i ti trebao da vidiš za posao u DJP, vidim ideje vam sve više i više napreduju :wink:

becks89":angdsf8s je napisao(la):
Tvoje fraze nebih komentarisao, rekao sam ti da imaš pravo da se žališ tek onda kad počneš da plaćaš kartu, do tada nemoj!
Али их ипак обавезно искоментаришеш. Обиђи ме се рођаче више ... на крају крајева, свако ко оправдава јавашлук у јавном превозу нема никакво морално право да ми тражи карту. Како ти себи дајеш за право да оправдаваш јавашлуке а притом ми тражиш карту, и ја имам морално право да не плаћам превоз и истовремено га критикујем.

Imam moralno pravo da ti tražim kartu pošto je ja plaćam, po čemu si ti kao dotični bolji od mene ili od bilo koga drugog koji plaća svoje obaveze?

onda i ti nemoj da placas kartu i onda ste isti :p

becks89":e4gr01sf je napisao(la):
Imam moralno pravo da ti tražim kartu pošto je ja plaćam, po čemu si ti kao dotični bolji od mene ili od bilo koga drugog koji plaća svoje obaveze?

Po čemu je neki vozač koji krši pravile bolji od nekoga vozača koji poštuje i ponaša se dostojno svom poslu ? A za iste pare rade, i onaj koji ne menja smer na displeju i onaj koji menja. I onaj koji vozi polako preko rupa i štedi gorivo, i onaj koji leti preko rupa i arči gorivo.

Beks nisi jedini koji zna ljude iz gspa evo jwedna citat cisto da nezivmo u bajkama
Originally Posted by NELSON HAHA View Post
Моји најбољи другови раде у ГСП. Један је механичар и ни након 2 године у ГСП не може да се навикне на тамошњи нерад, јавашлук, корупцију и лоповлук. Посао који је код приватника радио за 2 сата, у ГСП-у ради цео дан, при чему му помажу још један колега механичар, електричар и бравар, уз најмање још десетак директора, шефова и супервизора са измишљеним радним местима и астрономским платама. Тамо влада такав јавашлук да би Београђани вероватно дошли са упаљеним бакљама и ломачама да их запале и линчују кад би знали шта и како се тамо не(ради).

U je*******ote, otkrio si toplu vodu :D
Bravo!
Pa kad sam bio u SP "Zemun" u sred radnog dana, ulazim u garažu da slikam, 11 mehaničara i raznih drugih sede i piju kafu, a na čekanju 14 vozila za pregled i servis, zamisli, sad si ti otkrio toplu vodu.
Znam čoveka, koji je završio mašinski, radio je 9 godina kao običan mehaničar, nakon toga 6 godina je šef nabavke u jednom pogonu. Kaže prvih godina se radilo i prekovremeno i to se cepalo, vremenom, samo se pune kancelarije a garaže se prazne, razni filozofi, ovi i oni dolaze u firmu, nikoga više nije briga za realno stanje već za procenat izlaznosti koji je relativna stvar itd itd itd.

Evo da ti becks kaže jednu informaciju, u odrađen polazak ti se računa ako odvezeš jednu stanicu, posle se isključiš za garažu i piše ti se da si radio ceo polazak, dovoljno je da se auto pojavi "na stanju" u određenom periodu na određenom mestu i piše mi se da je radilo celu smenu, iako možda izlazi samo iz garaže radi procenta i ako nije prevezao nijednog putnika. Dakle, zna se sve, u bajkama živi par vas pojedinaca, a ja vrlo dobro znam realno stanje i solidno sam upoznat sa situacijom, samo što neke stvari ne prenosim, kako sutra nebih imao problema...

Je li sad za sve to jos treba da se plati karta , moze razumno obrazlozenje ,posto vec placam onih 70% dotacija kroz porez

Ne znam zašto imaš problem sa tim?
Jednom sam se prevario pa pisao razne stvari po internetu, zato i ne mogu da uđem zvanično u SP "Karaburma", pametnom dosta jednom da se nauči, jedino se ti nikad nećeš naučiti nekim stvarima ni posle 100 puta...

Ako se prevezeš od tačke A do tačke B, treba da platiš uslugu.
I odlučite se, kada treba da se kažnjavaju vozači onda vas ne zanima pozadina firme, ali zato kada treba da se plati karta, onda vas zanima, dajte odlučite se već jednom, dogovorite se sa sobom :roll:

Mogli bi ovakve Solarise da uzmu za pogon Kosmaj samo da budu iste boje kao i ovi nasi dupli Solarisi a ne da im i dalje salju one razdrndane fapove koje im ni grejanje ne radi :evil: :bash:
solaris-urbino-12-iii-04.jpg

solaris-urbino-12-iii-01.jpg

Izvor http://globalcarbrands.com/make/solaris ... index.html

becks89":3olekoq0 je napisao(la):
Ne znam zašto imaš problem sa tim?
Jednom sam se prevario pa pisao razne stvari po internetu, zato i ne mogu da uđem zvanično u SP "Karaburma", pametnom dosta jednom da se nauči, jedino se ti nikad nećeš naučiti nekim stvarima ni posle 100 puta...
Вау, ти си фрајер сад :lol:

becks89":1hgvi95c je napisao(la):
Ako se prevezeš od tačke A do tačke B, treba da platiš uslugu.

Usluga plaćena kroz porez. Kraj.
Novac od markica je harač septičke jame zvane GSP.

Svi vi, "pošteni" biste bili u pravu da vas sistem nije fizički dokazivo demantovao leta Gospodnjeg 2012. Posle događaja od tog leta plaćanje karte je definitnivno dokazano izgubilo poentu a oni koji je plaćaju su i zvanično proglašeni majmunima. Ne od mene, nego od GSP-a.

I ja sam bio majmun. Više neću biti. Moje pare taj šljam više videti neće. Barem dok ne krene da se dovodi u red.

Ukinuce bus plus bice prilke da povratis poverenje

Putnik je duzan da plati kartu samo u tehnicki ispravnim vozilima, tj u vozilima koja bi smela da se nadju na ulici. Posto je neko pametan omogucio GSP-u da ima svoj tehnicki pregled i tako se nazalost posrao na zakon o saobracaju, svasta danas vidjamo kao tehnicki ispravna vozila. Recimo, tehnicki NEISPRAVNO vozilo je svako vozilo kome su radjene promene u odnosu na fabricko stanje bez homologacije na nosecim, kocnim, upravljackim i signalizacionim sistemima. Najbanalniji primer je nedostatak katadioptera na vecini vozila.

bazinga":2naon564 je napisao(la):
Najbanalniji primer je nedostatak katadioptera na vecini vozila.
To na sta ti mislis zovu se gabaritna svetla (tu i tamo na forumima vidim da dosta ljudi koristi za njih naziv katadiopteri), a svetla su jer imaju sijalice unutra i generisu svetlo, umesto da je samo reflektuju, sto rade katadiopteri. :wink:

Nema ni katadioptera ;)
Ko smo mi da sudimo da li je ispravno ili ne?Postoji organ za to koji obavlja pregled za 6 meseci.
A mozes li da izadjes iz Maxija a da ne platis sok?Mislim da ste se pre 'vatali tog primera.

Najlakse je opravdavati svoje postupke. Mnogo teze je biti analitican i preispitujuci sebe i svoje postupke postajati bolja osoba.

Sent from my LG-E510 using Tapatalk 2

bazinga":34j7p7sn je napisao(la):
Putnik je duzan da plati kartu samo u tehnicki ispravnim vozilima, tj u vozilima koja bi smela da se nadju na ulici.
Путник није дужан да плати карту ни када не раде сви апарати рецимо. Није дужан да плати ни када нема упутства за поништавање карте. Ако желимо, можемо правно наћи тону разлога да не платимо карту, па ипак, ја то не радим. Не тражим рупе у закону, само не желим да ме праве мајмуном и пљачкају и још ми се притом смеју у фацу.
laki72":34j7p7sn je napisao(la):
Najlakse je opravdavati svoje postupke. Mnogo teze je biti analitican i preispitujuci sebe i svoje postupke postajati bolja osoba.
Управо тако Лаки. Годинама сам оправдавао себе да је исправно то што плаћам карту и после дугог преиспитивања и аналитичног приступа причи - престао сам. Нисам тиме постао боља особа, али нисам постао ни лошија, само сам престао да будем - мајмун.

Fer bi bilo da ne ulazis u tebi neodgovarajuce vozilo i onda nema problema sa neplacanjem, isto kao sto neces uzeti i platiti taj kako rece otvoreni sok.

Vrh