kopmania":23s2qkzd je napisao(la):
Mislim da su svi putnici osigurani, dal oni imaju ili nemaju kartu
Na osnovu čega da budeš osiguran, ako nemaš putnu ispravu?
Da ne dolaze vozači u trenerkama, da ne pričaju na telefone, da se ne ponašaju kao da voze svoj automobil i svoju rodbinu. Da ne jedu dokle voze, da se ponašaju profesionalno, naravno da bi mi ih bilo žao. Jako mi je žao vrednih radnih i super vozača što dobiju ovakvu iskvarenu sliku vozača autobusa, zbog manjine koja ne želi da se ponaša skladno sa poslom koji obavlja.
Recimo danas na 18, vozač profesionalno izgleda, profesionalno se ponaša, odgovara kulturno na pitanja koji ga pitaju putnici. Dok pre neki dan vozim se na 55, prvo je vozač priklještio vratima dvoje putnika, zatim je promrmljao nešto sebi u bratu, i krenuo da ždere hamburger....
Jel taj vozač može da jede u toku tih 8 sati, možda da popije nešto ili da izvrši nuždu nedaj bože u toku smene? Gde će čovek da jede nego za volanom, kada su prethodno zbog putnika nabili turaže, bespotrebno, pa onda imaš pauzu taman toliko da okreneš vozilo i da nastaviš dalje, a ukoliko nedaj bože mora da izvrši nuždu, prvo treba par krugova unapred da smisli kako to da izvede, naravno ukoliko je jedan od onih srećnika koji rade na liniji čije okretnice poseduju taj luksuzni objekat, toalet...
Žika":23s2qkzd je napisao(la):
Da su dobili uniforme sigurno bi nosili, zar ne ?
Koliko se sećam razgovor sa vozačem je zabranjen.
Lepo kaže becks89 , manite se jajarenja nađite sebi pravi posao.
Mislim da bi svi trebali da se nauče ponašanju.
Jesu dobili su, odelo pre 5 godina i po 2 majice od firme do danas, sasvim dovoljno. Da se bave svojim poslom nebi primećivali 99% ovoga što pišu, ali ipak je bolje voditi brigu o tuđim problemima.
solecar":23s2qkzd je napisao(la):
Ovo što je kompania rekao za vozače je potpuno tačno. Što se tiče uniformi , dobili su ih i nosili jedno vreme.
Becks priča to što priča , zato što ima nekoliko prijatelja vozača , pa umislio da su svi vozači kao ti njegovi prijatelji. Jedina stvar za koju je sa moje strane dobio pohvalu , to je rad na displejima. A i ti si Žiko krenuo njegovim stopama.
Žao mi je , ali ako ja plaćam uredno kartu , imam puno pravo da prijavljujem , ili kako bi ti rekao jajario , svaku sitnicu koja mi se ne sviđa. Jeste da ne mogu mnogo da promenim , ali ne želim ni da gledam kako me zaje*******avaju pojedinci. A kada primetim da je neki vozač uradio dobro delo , ja to takođe prijavim , mada mi se to desilo svega dva puta , jer želim da takvi vozači budu nagrađeni , i da se to jasno istakne.
A ti poznaješ becksa i znaš zbog čega becks ima određene stavove? Opet nagađanje i predviđanje... Šta sve ja radim, ne zna niko na ovom forumu, a i nemam nameru da se samohvališem, i one slike i sve ono sam stavljao čisto da se vidi da može nešto i pojedinac da uradi, ali sam uvideo da nema svrhe tako da sam i od toga odustao. Niko tebi ne oduzima pravo da prijavljuješ, nego ne mogu da skapiram vas pojedince koji krenu na posao i od svih briga i od svih problema vi zapažate koga je vozač "uhvatio" vratima, kom autobusu je pravilno okrenut displej i kome je šta i kako? Pa kad sam krenuo nešto da obavim, kad imam neku obavezu zabole me uvo jel vozač žut, crn, jel muško jel žensko, jel priča na mobilni, jel gleda tv dok vozi, ako ja stignem gde trebam i kad trebam.
Ne mora da nosi uniformu, ali nemoj da dolazi na posao u air max patikama i trenerci !!!!!! Valjda postoji osnovna kultura. Mene je sramota na ulicu da izadjem u trenerci.
Valjda svaki taj vozač može da obuče makar farmerke i pristojnu košulju, duksericu šta god...
Zabranjeno pričanje ???? E pa onda ću sad namerno da prijavim sve kolege koje mu se montiraju na šofer šajbnu i pričaju sa njim...
Predpostavljam da si i ti vozač Žiko pa ih toliko braniš.
Ja nikog ne prijavljujem niti se mešam u njihov posao. Samo me iritira jedenje za volanom, dolaženje u trenerci, pričanje na telefonu....
Zanimljivo je da svi koji realno sagledaju stvari su ili vozači, ili se druže sa njima, jedino vas par pojedinaca ima ispravan stav... Znaš koliko nekoga zabole ona stvar što ćeš ti da prijaviš vozača kako priča sa kolegom? Znaš koliko će njih da bude kažnjeno za to? 0! Nemoj da trošiš džabe svoje vreme i svoje živce, od toga nema ništa, koliko god se ti inatio.
Žika":23s2qkzd je napisao(la):
Ovako kada se par bu**** istrese (a svako uzme pravo da se po vozaču istrese zanemarujući da posle tako uzrujan treba da nastavi da vozi) teško da može da zadrži osmeh do penzije. Izuzimam linije ka selima gde su sa vozačima skoro kao rodbina.
Istresa se ko i kako stigne. Konkretno evo najskoriji i najbanalniji primer toga kome sam prisustvovao. Utorak, popodnevni časovi, linija i bus dobro poznati, u laganom ritmu, poluprazni ka Zemunu i kod ušća ulazi onaj lik sa osušenom nogom da prosi, smrdi k'o zmaj, uš'o na prva vrata smarao da mu neke žene daju pare i kad je prošao do sredine autobusa, žena koja je sedela na prvom sedištu krene da se dere na mene koji sam stajao napred, kakav je to način da "ja puštam "ovog" u autobus"? Ja u čudu, reko' molim, kad žena kakav je to način mi platili kartu, odakle mu pravo da se vozi i da prosi, i ja skapiram da je žena ozbiljna, na moje pitanje a ko sme da mu zabrani ulazak, kao pa vozač i ti, čemu ti tu služiš? Skapirao sam koliko je sati, eto počevši od takvih sitnica, do majmuna za volanom koji ne znaju ni znakove na čitaju a ne nešto više i tako svaki dan, pa retko koji vozač dočeka svoju penziju, i ako je dočeka, jako kratko uživa u njoj, a veliki broj njih skrene i pre nego što je dočeka, toliko o tom poslu i koliko je to sve lepo.
Ružno je ali nekolicina vozača kvari ugled ostalih vrednih vozača koji vole svoj posao. Tačno se vidi vozač koji voli posao, koji vozi normalno bez jurcanja preko svih mogućih šahtova. Pre neki dan u 68 od ušća do z.venca. Vozač vozi solarisa, u levoj traci nikog nije imao, ali on kao da je namerno išao skroz u desnu ivicu i u svaki šaht upao...
Tako je u svakom zanimanju, uvek imaš onih koji bacaju senku na ostale, i uvek se prvo ti loši zapaze...