Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 293 95,1%
  • BMC

Glasovi: 15 4,9%

• Ukupno glasača
    308
I tako smo se mi vozili sa otvorenim vratima jednu stanicu.
Vozač je nedaj bože pogledao u retrovizor.
Bio je prazan bus, pa je kroz unutrašnji mogao videti...
gb. 1110 na liniji 18
image.jpg

mada mogu da zamislim 8 sati da vozač non stop diže glavu gore, verujem da ga strašno boli vrat.. Neka bolje ovako :)

Beks 89 Jedno pitanje da li posjedujes odgovrajucu dozvolu za upraavljanjem vozilom kategorije D .Ako istu ne posjedujes kako si upravljao autobusom bilo koje vrste .

E sad banalizujete stvar..:p
Kako smete da predjete na crveno,kako smete da predjete van pesackog? :p
Kako nikom od vas tata ili rodjak nije dao da sednete u krilo i da satro vozite?Dajte ne zaje*******avajte molim Vas :p
Ajde svi malo da se spustimo na zemlju jer ovo vise...
@Boris
Prijavi ga,posto ''po pravilu'' on nije smeo da krene sa stanice dok se nije uverio da su sva vrata zatvorena.Takodje kod ovog tipa vozila je lako uocljivo otvorena vrata.
A sto se tice voznje,ne znam koliko imate iskustva u voznji ''velikih'' vozila,ali mnoooogoooo je lakse voziti kamion ili autobus nego kola.Visoko sedenje,lakse predvidis situcaciju,preglednost vrhunska.Samo navika na gabarite...

Поредиш давање клинцу да вози ауто и градски аутобус од 18 метара и 18 тона? Што се тиче уочавања врата, твој штићеник је тврдио на једној слици да се не виде врата, шатро отворена су.

Mislim da je pričao za n seriju, ovo je neki ik krš stariji

Evo opet pricas napamet :p
Nije ni za N,nego za M seriju zbog kabine i onog oreola (ajde da ga tako nazovem) kod harmonike ;)
Otkud znas da je gradski?Sta ako nije vozio u BG?Nema van BG-a zglobnih autobusa?
Da,poredim jer je mnogo lakse voziti kola nego bus :p

becks89":1twcj6vx je napisao(la):
Evo za prepametnog Šomija, pošto toliko znaš, da li ti možeš da vidiš četvrta vrata? Plus ovo je slikano na 20cm od retrovizora, a ne sa neka 2m udaljenosti odakle vozač gleda u njega, dakle molim te, ako ne znaš, nemoj da lupaš.
dscf1144f.jpg
Толико о М-Н серијама..
Nisam vozio na liniji nikada, ali sam vozio autobuse, i gradske i turističke ;)
Za razliku od tebe imam iz kog iskustva da pričam, za razliku od tebe znam kako je upravljati sa vozilom od 18m, kako je voziti troosovinski autobus,kako je voziti vozilo sa pratećo, osovinom,
Није ни битно да ли је БГ или не и нисам то ни помињао

direktor":2uwrz7i2 je napisao(la):
Beks 89 Jedno pitanje da li posjedujes odgovrajucu dozvolu za upraavljanjem vozilom kategorije D .Ako istu ne posjedujes kako si upravljao autobusom bilo koje vrste .
Kao što to rade i drugi vozači, rukom i nogama ;)

Somi303":2uwrz7i2 je napisao(la):
Поредиш давање клинцу да вози ауто и градски аутобус од 18 метара и 18 тона? Што се тиче уочавања врата, твој штићеник је тврдио на једној слици да се не виде врата, шатро отворена су.
Klinac? Zanimljiv si dečko. Evo daću ti ja broj telefona mog burazera, pa ga pitaj jel su otvorena vrata, to što ti ne znaš gde da gledaš i što misliš da nešto znaš, to je druga stvar!

Kao što rekoh, napuštam ovaj forum, ne želim više da kvarim atmosferu, samo vi pljujte i dalje, Šomi sada si opet glavni na forumu, možeš da nastaviš sa lupanjem, neće imati ko da te ispravlja, samo ne znam na šta ćeš sada da skupljaš lajkove jer nećeš imati koga da prozivaš, pošto ništa pametno ne umeš da napišeš. Sada imate mir na forumu, pa uživajte u njemu , ja vam više ovde neću smetati.

Jedan od problema, održavanje na nivou. Za njih nema prijava :wink:
5tbj.jpg

Kao što sam rekao, želim sve da vas pozdravim, želim vam da uživate bez mene, jer sada imate slobodnu atmosferu na kakvu ste navikli, neće imati ko da vas ispravlja, da vam soli pamet, neće imati ko da brani vozače, možete da pljujete do mile volje, ja zbog nekih ličnih problema nemam više vremena za ove bezvezne prepiske, koje nikome ne koriste tako da moj boravak ovde nema nikakvu svrhu. Ima ovde i mnogo većih stručnjaka i poznavalaca od mene, kao što je Šomi, tako da ja više nisam potreban.
Hvala svima na saradnji, hvala svima na savetima, povremeno ću vas pratiti, ubaciti neku sliku, naravno čim rešim neke ozbiljnije probleme, do tada budite i ostanite ovakvi, i ostanite složni, kao što sam rekao nadam se da ćete uspeti u svojim planovima.

A evo i za kraj da vidite pravu retkost, Ikarbus IK-301, jedino prigradsko vozilo u voznom parku GSP Beograd, parkira se u SP "Novi Beograd", prevozi administraciju GSP-a.
m0ga.jpg

Svako dobro i sve najbolje u daljem periodu!

je*******ote, koji ste klinci!!!
Sad jos da izvadite one stvari pa da merite koji ce dalje da pisa ?!

Sent from my LG-E510 using Tapatalk 2

becks89":s7tv9oko je napisao(la):
Jedan od problema, održavanje na nivou. Za njih nema prijava :wink:

Ко је рекао да нема? Огавно прљаве аутобусе сам пријављивао како ја, тако и други, много пута, као уосталом и све остале пропусте радника одржавања (прљава седишта, недостајуће шипке, недихтујућа врата, прашину, налепнице по ентеријеру, прљавштину каросерије ... )

Рекао бих да си ти наше пријаве сконтао као крсташки рат против возача и САМО возача. Е, па није тако.
becks89":s7tv9oko je napisao(la):
tako da moj boravak ovde nema nikakvu svrhu. Ima ovde i mnogo većih stručnjaka i poznavalaca od mene, kao što je Šomi, tako da ja više nisam potreban.

Е видиш, ово је класично клиначко понашање. У расправи си упао у мањину и одмах се увређено повлачиш. Е, да само тако ја урадио, не бих био на форуму задње 3 године. Расправом подижеш ниво свог знања и квалитет схватања друштва у целини. Само треба да прихватиш да ниси увек у праву, нарочито ако је толико њих против твог става (не тебе лично, разликуј то).

Још једном, надам се да ово није твој последњи упис на форум.

Mislim da ti je ova pretposlednja recenica prilicno pogresna, tacnije drugi deo. Neke osobe (ne bih da imenujem da ne zapadnem u nezavidnu situaciju u kojoj se becks nasao, prepoznace se oni sami) su se itekako suprotstavljali becksu zbog njega samog, vrlo retko zbog njegovog stava. Cesto je bilo "A ti kao znas?... A ti znas bolje?... Kako to smes?" i to ne zato sto je imao drugaciji stav, nego zato sto je Becks.
Zatim prethodna recenica. Sa nekim osobama nisu nimalo bile intelektualne rasprave, pa cak ni rasprave. Sumnjam da bi iko ovde zbog tih "rasprava" mogao da razvije svoje razmisljanje. I ja bih se radije povukao, a "uvredjeno" je blaga rec, jer je ovde bio pravi genocid nad njegovim stavovima i misljenjima. Medju "onim" clanovima vlada samo jedan stav, jedna perspektiva, i ako neko slucajno ima razlicito misljenje i razlicit pogled na nesto, on odmah nije u pravu i ne zna o cemu prica. Ja nikada nisam video jednu od tih osoba da spusti loptu i bude pametniji pa kaze "Dobro becks, ocigledno imamo razlicito misljenje, postujem to.". Ali ne, bombardovanje i nametanje stavova je neizbezno i krajnje ocekivano od njih.
Toliko i od mene, jer mi je dojadilo vise da citam rasprave, budite ljudi i SVI spustite loptu, rasprave nece dovesti ni do cega, pa ni do razvijanja razmisljanja. Rasprave su cisto zlo, pogledajte istoriju i videcete cemu su one dovele. Nicemu dobrom.

Kao što rekoh, napuštam ovaj forum, ne želim više da kvarim atmosferu, samo vi pljujte i dalje
Ajd prvi procitaj ovo nize napisano :idea:

i ako neko slucajno ima razlicito misljenje i razlicit pogled na nesto,
on odmah nije u pravu i ne zna o cemu prica. . . .

Autobus je vrlo opipljiva i jasna stvar , ajd dodji na temu :arrow:
gde se opisse u detalje muka i nastala steta, kada ti ciganin zapali auto gumu ispod prozora
i unistava i tvoje, tvojh komsija i dr. sugradjana metar ili kilometar Bgda
te ti dodje da ga licno ,,utepas,, a umesto toga ,
svojim BGsrcem ne samo da ga branis
vec da stanes naspram svih i nateras i dr. Beogrdjane da iznadju mrvu Bg razumevanja

Ja nikada nisam video jednu od tih osoba da spusti loptu
ja bih proverio svoju dioprtiju :lool:
dobri ljudi jesu retkost ali ih ima - te sigurno moram videti bar nekog :dil:

Rasprave su cisto zlo,
A uuuu :oops:

Vi ste clanovi Beobuilda a ne neke kukavne babe koje odustaju i begaju
te se privatite tastarure , kako i dolikuje :D :kk: :)

Većina rasprava koja se vodi ovde , ne vodi ničemui iz razloga što dotični becks89 pokušava da mnoge stvari predstavi kao sjajne i bajne , iako one nisu , kao i da mnoge ljude ubeđuje kako i ono što su oni lično doživeli i videli , ustvari izmislili ili umislili da je tako bilo.
Najveći problem je što dotični ne želi da prihvati jednu veoma bitnu činjenicu , a to je da ni on , a ni mi ne znamo i ne razumemo se u sve , i da trebamo da učimo jedni od drugih , ako želimo da rasprave vode nečem korisnom , umesto da slušamo njegova ubeđivanja kako on sve zna , a mi ne. Takođe , kod njega je problem i što mnoge stvari doživljava lično , iako one uopšte nemaju veze sa njim i sa vozačima.
Ima ovde dosta ljudi sa čijim se stavovima slažem , ali i sa kojima se ne slažem , pa nikada nisam ni sa kim ulazio u bilo kakav sukob ili raspravu koja ne vodi ničemu , jer ta druga osoba nikada nije pokušala da me ubedi u ono u šta je pokušavao becks89.
Sve može da se kaže na jedan fini način , samo ako postoji volja za tako nečim , što ja kod dotičnog nisam primetio , a kod mnogih drugih jesam. Njegov poslednji post , posebno onaj deo koji se odnosi na člana "ŠOMI303" , objašnjava moju prethodnu rečenicu.

marrecar

Расправе нису зло, на њима почива напредак човечанства у крајњем резултату. Расправе се не завршавају само ратом, како то ти схваташ. Научне расправе, које су много много жустрије од ових на нашем форуму су донеле многе велике резултате. Расправе и имају сврху да једни другима пружимо неке доказе и ставове о којима друга страна није размишљала. Из здравих расправа излезе другачији људи, са коригованим, то јест, исправнијим ставовима.

Међутим, то се неће десити ако једна страна сматра да ЗНА и да не може да погреши. Е, ту не долазимо ни до чега.

Ja bih se vama zahvalio sto ste mi tako prijatno odgovorili i ubedili me, nagovorili, da je moj stav pogresan i da ste vi u pravu. Jer je ovde tako lepo kada promenimo tudja misljenja i perpektive da budu iste, jupi.
Shvatili ste poentu ovih recenica gore. Dovoljno je reci da ovde ne moze da se razvije razmisljanje i shvatanje dok postoje osobe koje ce vas mucno razuveriti u onome cemu nastojite. Ja vas shvatam da ste takvi i ok, ali niko od vas ne shvata da neki od nas mozda imamo drugacije stavove i ne shvatate da je to u redu. A onda kada neko pokusa da odbrani svoj stav nakon sto je napadnut, on je krivac za sve, ocigledno, ali nelogicno. Odgovori na necija misljenja vam uopste nisu tipa "pa dobro, ne bih se slozio, ja mislim da je bla bla..." nego su napadi i bomvardovanja.

Nije isto imati različiti stav i ubeđivati nekoga da mu se ustvari nije ni desilo ono što mu se desilo ili izvrtanje onoga što je rečeno , kako bi išlo u korist onog drugog.

Somi303":y45ao867 je napisao(la):
becks89":y45ao867 je napisao(la):
Evo za prepametnog Šomija, pošto toliko znaš, da li ti možeš da vidiš četvrta vrata? Plus ovo je slikano na 20cm od retrovizora, a ne sa neka 2m udaljenosti odakle vozač gleda u njega, dakle molim te, ako ne znaš, nemoj da lupaš.
dscf1144f.jpg
Толико о М-Н серијама..
Opet nastavljas da se pravis pametan,a sve vreme pokazujes koliko ustvari nista ne znas :p
Vozac da bi video da li su mu otvorena vrata,gleda unutrasnji a ne spoljasnji retrovizor.

solecar":27du4r2y je napisao(la):
Nije isto imati različiti stav i ubeđivati nekoga da mu se ustvari nije ni desilo ono što mu se desilo ili izvrtanje onoga što je rečeno , kako bi išlo u korist onog drugog.
Mislim da nigde nisam direktno spomenuo tu situaciju, a ni ne pricam o tome. Mozda si ti tako shvatio, izvinjavam se zbog toga, ali to nije bila moja poenta. Mislio sam na sve one prethodne situacije vezane za necija misljenja i stavove drugih o necemu, kojih je mnogo vise od ove prethodne 2-3.
Koliko se secam, ispravite me ako gresim, becks nikada nije demantovao nekoga i rekao mu da nije video ono sto je video, nego je samo objasnio da moze da postoji druga prica iza onoga sto se desilo. Mozda je on pogresio, ali postoji ljubazan nacin da mu se ukaze na to, a ne vredjanje i slicno.
Mislim da je ovo vec duboki OT, bilo bi lepo da se vratimo u temu.
#3 Dovoljno jasna slika o stanju Kosmaja (mislim na starost odredjenih autobusa, ovaj ima 17god., ove godine postaje punoletan).
imag0135.jpg

Izvor: gspbeograd.net ; Marko

Slica prica je bila sa Selocarom i sa mnom.Na kraju je ispalo da je lose procitao moj post i on sam izvrce reci,a ovde prica nesto.Sramota!
Marecar,hvala na podrsci ;)

Nikola '93":3d43o8fl je napisao(la):
Somi303":3d43o8fl je napisao(la):
becks89":3d43o8fl je napisao(la):
dscf1144f.jpg
Толико о М-Н серијама..
Opet nastavljas da se pravis pametan,a sve vreme pokazujes koliko ustvari nista ne znas :p
Vozac da bi video da li su mu otvorena vrata,gleda unutrasnji a ne spoljasnji retrovizor.
Ти баш не капираш? Ја сам рекао да је лако видети врата, а он је одмах напао како се врата не виде и поставио ту слику. Када му је директор споменуо унутрашњи:
becks89":3d43o8fl je napisao(la):
Unutrašnji retrovizori? :D
Nadam se da si se samo šalio :D

A da se malo uozbiljite? Malo samo? Da malo ukažete poštovanja prema drugima i da malo spustite svoj ego i svoje emocije prema temama?

Na kraju krajeva, imajte u vidu da ove topice čitaju i drugi... Međusobne probleme rešavajte preko poruka ili razmenite brojeve, adrese, fb naloge...

Upravo se vozim u tamnavi na 39. Vozac kuca SMS I vozi. I to be bilo kakav SMS nego sled exe sadrzine "kada ćeš da mi popušiš k*****"
Ovo je Strasno....

Sent from my iPhone using Tapatalk

Oho usledio nastavak. Zvoni telefon javlja se. Kako smo prolazili jednog policajca na ulici on spusta telefon i prica ovome. E izvini pandur stoji je*** mu mater....
I posle ne zasluzuju batine pojedini vozaci....

kopmania":30nx6c58 je napisao(la):
Upravo se vozim u tamnavi na 39. Vozac kuca SMS I vozi. I to be bilo kakav SMS nego sled exe sadrzine "kada ćeš da mi popušiš k*****"
Ovo je Strasno....

'Si ozbiljan ili ložiš?

Somi303":2jdqej9l je napisao(la):
Ти баш не капираш? Ја сам рекао да је лако видети врата, а он је одмах напао како се врата не виде и поставио ту слику
A ti ne kapiras da si ti uzrok 90% svadja ovde sa svojim ''pametnim'' zakljuccima?
Lako se vide sa unutrasnjeg da li su otvorena,ali zeznuto je videti sa spoljnog 3 i 4 vrata :p
Izvrces reci,a to stv nije lepo

Vrh