Nepoznavanje terminologije dovodi do pogrešnih zaključaka, dakle pošto se radi o specifičnoj klasi ljudi, oni koji nešto ne poznaju ubuduće ću se izražavati jednostavnije. Dakle, vozilo na liniji znači da vozilo prevozi putnike, a vozilo koje nije na liniji se nalazi na slobodnoj vožnji, ne prevozi putnike! Nadam se da je jasnije sada.
Somi303":1j0lft3k je napisao(la):
Где си управљао возилом од 18 тона? На окретници? :lool: Све си смешнији, и ти и твоји аргументи. Што се тиче правог искуства у саобраћају, ту си мала беба
Ja znam da si ti ..., da ti neke stvari treba više puta ponavljati, ali te stvari neka ti mama i tata ponavljaju ja ne moram! Duhovitost na koju si računao može da prođe kod ljudi koji su kao i ti
Nadam se da si srećan što si dobio 3 lajka, to je jedina poenta tvog postovanja!
Igor":1j0lft3k je napisao(la):
@becks89
Cisto da mi ne promakne terminologija kada kazes nisi vozio linijski to znaci gradski prevoz na nekoj od linija bilo da je privatnik ili gsp. Posto koliko sam razumeo vozis jedan od buseva koji odrzavas kako treba.
Meni je svejedno posto cenim trudi i zalaganje nebitno da li je gradski ili prigradski saobracaj ili kako se to vec zove
Objasnio sam na početku, kada se kaže nisam vozio na liniji, misli se nisam prevozio putnike. Nažalost, i dalje ne mogu da vozim na liniji
Hvala!
solecar":1j0lft3k je napisao(la):
Odakle tebi pravo da kritikuješ komentare drugih , koji se odnose na vožnju i ponašanje vozača u gradskom saobraćaju , kada i ti sam nikada nisi radio na nekoj liniji. Da si vozač (aktivni ili bivši) na nekoj liniji gradskog saobraćaja (mislim i na gradski i na prigradski) , imao bi puno pravo da kritikuješ sve naše komentare , jer to bi bilo apsolutno na mestu , ali obzirom na novoiznesene činjenice , ti spadaš u istu kategoriju kao i mi ostali.
Da se iole voziš gradski prevozom , koliko i mi drugi , ali kao anoniman građanin , i sam bi uvideo istinitost problema koje mi iznosimo , i da nama nije dosadno , pa da zbog toga moramo da izmišljamo prljavštine o vozačima.
Kako se ti uvek javiš sa nečim pametnim, kao i Šomi? Prvo, kada odgovoriš na neka pitanja koja su ti postavljena možeš da komentarišeš nečiju vožnju, jer po onome što si izneo, kao ni ovaj ranije pomenuti, volana sem u simulatoru nisi video. Dakle, za razliku od vas gospode, znam kako je kontrolisati sa autobusom, kako je voziti šaltača, automatika, sve ono što svaki vozač mora da zna, ono sa čim se svaki vozač susreće, sem vožnje putnika, ne znam koja je razlika između vožnje autoputem, sa putnicima ili bez? Voleo bih da mi vi takvi stručnjaci vožnje objasnite?
Daleko sam ja od vaše kategorije, i ti većina vas bi da je imala iskustva kao ja i da je videla u životu ono što i ja imala mnooooogo drugačije mišljenje, al' nema veze, ionako sve znate iz nagađanja!
stf":1j0lft3k je napisao(la):
Уф уф уф ... ала смо надобудни. Сви се бавимо шпекулацијама само ти ЗНАШ.
Nešto ne vidim te neke argumente da nešto znate? Sem stalnih fraza koje se ponavljaju nisam uvideo neku novinu u vašoj kolekciji.
Шта сад ово значи? Ша ти хоћеш овде на форуму да постигнеш? Да нас све прикажеш као људе који су се из досаде и личних фрустрација окомили искључиво на те великомученике - шофере. :laugh: Мукице невине. Великомученици. Прогнаници. Ранохришћани. ... туга једна шта све морају да трпе за срамних 60 000 .... неки полусвет их тера да поштују прописе на сву њихову муку. Па како их није срамота ... :lol: :lol: :lol:
Ponoviću ti nešto, iz čiste dosade i zaje*******ancije vi se bavite tuđim poslom, niko od vas se ne bavi kontrolorima, otpravnicima, dispečerima,šefovima, samo su vozači na tapetu, što govori da vama nije stalo do boljeg prevoza, jer bolji prevoz zavisi i od tih gore navedenih, već se radi o čistoj dosadi i mešanju u tuđi posao bez IKAKVOG ZNANJA. Ako već umete da sudite ko je kakav, mogli ste naučiti neke procedure, kako i šta ide, kako se i šta radi, a ni sa tim niste upoznati, čast izuzetcima.
Слушај дечко, који СВЕ знаш ... прво, ти ниси возио на линији, али такође ниси радио ни у Максију, нити у Здравству, у Колубари, у мостоградњи да би могао да тврдиш да је у земљи Србији за посао возача ГСП плата од 60 000 мала и да су услови лоши.
Prvo ti ne znaš šta znači voziti na liniji, drugo radio sam pretprošlo leto kao ispomoć u maloj radi, obična prodavnica, veruj mi da mogu mnogo toga da ti kažem i o tom lošem životnom iskustvu, moja keva je 5 godina, bez slobodnog dana, bez godišnjeg, bez bolovanja, bez staža u poslednjih 8 meseci za 20.000 dinara, ćale mi je bivši vozač, sada ima 20.000 manju platu, radi takođe u trgovini, ali kaže da nema tih para koje bi ga vratile za volan, veruj mi da nije gadljiv na dodatnih 20.000, ali čovek je svestan šta ga čeka za te pare
U Kolubari, Zdravstvu i Mostogradnji nisam radio, znam da su plate nešto manje, ne znam težinu posla i ne želim da komentarišem iste, pretpostavljam da si ti radio ili da imaš nekog ko ti je radio u tim firmama, pa možeš nešto više da mi kažeš o tome?
Када се пробудиш из тог балона у коме живиш и окренеш се око себе, умијеш крмеље са очију и сконташ где живиш, можда ће ти и бити јасно да возачима ГСП- не да није лоше, него им је у поређењу са великим процентом становништва заправо више него добро.
Pazi ovako, to što imaš malo više godina od mene ne znači da bolje poznaješ život, veruj mi da ja mnogo više stojim nogama na zemlji i znam šta je realno i kako je oko mene, opet ti govorim da ne znaš apsolutno ništa kako je vozačima GSP-a, ne GSP-a, nego bilo kom vozaču autobusa u Srbiji. Vozačima GSPa je mnogo bolje nego kolegama njihovim po Srbiji, ali verovatno ima neko pametniji od nas da zna i zbog čega je tako.