Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 297 94,6%
  • BMC

Glasovi: 17 5,4%

• Ukupno glasača
    314
jovanovm":2w16hckg je napisao(la):
Osecam se kao u jednom mom snu kad letim avionom, kad krenu turbulencije... ja posle nekog vremena ustanem da vidim sta se desava, zavirim u kokpit i vidim dve simpanze sa pilotskim kapicama kako pritiskaju dugmice i duvaju balone od sapunice kroz one kruzice i to simultano...
Kad smo kod toga i aviona, možda nije daleko i od ovoga:
[video]http://www.youtube.com/watch?v=xJSey8HRUhU[/video]

teshke":86f8tvw4 je napisao(la):
JohnnyLee":86f8tvw4 je napisao(la):
jovanovm":86f8tvw4 je napisao(la):
@JohnnyLee

Jeste font Courier New, no pitam se zasto su tabele uradjene ||---|| ovako? Mislim, ako je radjeno na kompjuteru? :D
rađeno je na kompu, čim možeš da selektuješ tekst. da je slika, pdf to vrlo lako prikazuje. a u čemu je kucano? najverovatnije u Notepad-u, jer je Courier default font u Notepad-u, sa razmacima tab-om između teksta, pa sve to kopirano u Word (to bih ja radio). ipak, ko će to znati, osim ovih koji su to radili. u svakom slučaju, nije neki poseban program
a postoji mogucnost i da je jednostavno uradjen dump baze u kojima su tabele sa redom voznje (ili vec koje je strukture baza, ukoliko je ima ;) )... a to je obicno tab ili comma delimited file, ukoliko neko ne pravi neki fancy xml ili nesto slicno... a to znaci onda da ima IT podlogu, samo se niko ne bavi dizajnom izvestaja, a i sto bi ako je i ovako funkcionalno :)
ali zapravo ne znamo sta je i kako radjeno i moze da bude bilo sta... :)
kolega informatičar, pretpostavljam?

Ma u pravu ste, sigurno je u pitanju output CSV fajla, malo ja bockam. :) Ocigledno je da nije sken kucanog na pisacoj :) Ali iskreno, palo mi je na pamet dok sam gledao taj neartikulisani output da mozda nije neko se pravio pametan pa pustio sken kroz OCR (znam da nije, ali opet).

U sv. slucaju, interesantni podaci za GSP Gerilu. Informaticaru, da li bi mogli da rekonvertujemo ove polaske nazad u neku bazu podataka? :)

Hehe, trebalo je da bude "informaticari", izvinjavam se :) Ono kao, uopsteno...

No, stvarno, mislis li da bi to bilo izvodljivo? :D

Ukoliko je svuda korišćeno isto formatiranje ne bi trebalo da bude problema... Napiše se programčić koji će da analizira pdf fajl (ili eventualno da se konvertuje prvo u txt copy/paste metodom, zbog jednostavnosti) i potrpa sve u odgovarajuće tabele...

Mihailo je sve rekao. nije teško. prekopiraš sve u .txt, importuješ u Excel i te Excel tabele importuješ u Access bazu. u toj bazi napraviš upit koji će ti prikazivati autobuse jedne linije, ili vremenskog perioda, ili dana u nedelji. nije teško, ALI ima mnogo da se radi

^^Upravo to samo jos zaobidjes Access i nadjes neku drugu alternativu i nema problema. :)

JohnnyLee":1emlasaf je napisao(la):
jovanovm":1emlasaf je napisao(la):
@JohnnyLee

Jeste font Courier New, no pitam se zasto su tabele uradjene ||---|| ovako? Mislim, ako je radjeno na kompjuteru? :D
rađeno je na kompu, čim možeš da selektuješ tekst. da je slika, pdf to vrlo lako prikazuje. a u čemu je kucano? najverovatnije u Notepad-u, jer je Courier default font u Notepad-u, sa razmacima tab-om između teksta, pa sve to kopirano u Word (to bih ja radio). ipak, ko će to znati, osim ovih koji su to radili. u svakom slučaju, nije neki poseban program
Dok nije bilo ovog na sajtu, ja sam kontaktirao uvek GSP mejlom za linije koje su mi potrebne. Neću da grešim dušu, uvek su mi poslali, ali nije izgledalo ovako. Format je bio *.doc, i evo kako izgleda, od prošle godine za liniju 35

2565xj9.png

Wow, ovo je bolje od bilo čega što smo mi pravili na ovom sajtu. Možeš da ih kontaktiraš da ti to pošalju za sve linije? :)

ali onakav red voznje je bolji jer pise redni broj vozila, kada se ukljucuje i iskljucuje, prelazi na drugu liniju, ide promenjenom trasom...

Kada sam se danas vozio autobusom, shvatio sam da nekako lakše dišem dok sam u njemu. Valjda se čovek navikne kada provede dva'es' i kusur godina koristeći usluge autobuskog prevoza. :rolleyes:

ovo bi trebalo da stoji i u autobusima, da ljudi imaju okvirnu ideju na koliko idu autobusi, pogotovo na onim stanicama gde ne postoji okačen red vožnje

To treba posebno za svaku stanicu na svakoj stanici da visi kad autobus stize na bas tu stanicu i lista svih drugih stanica i kolko dugo traje da stigne tamo.

@MareCar

Dobar predlog i baš bi lepo bilo kada bi se poštovao taj red vožnje, ali kod nas autobusi van špica umeju i da porane ;) , pa što dalje živiš od početne stanice, to ti je teže da potrefiš kad da izađeš na stanicu, jer ne znaš koliko ih je na svom putu do tvoje stanice bus prošao bez stajanja, a u svemu tome stanični red vožnje može samo da te prevari. On je najbolji za nezavisne vidove saobraćaja, gde eventualna kašnjenja ili raniji dolasci potiču isključivo od internih, a ne spoljašnjih faktora, pa se lakše kontrolišu.

Dok se ne uradi metro u Beogradu takva količina preciznosti bi bila suluda, jer bi ona predviđala moguće gužve, kojih ako nema - autobus mora da čeka na stanici vreme za polazak. Da li je iko u Beogradu spreman na to? Za početak ja nisam.

donato86":2cb9mytg je napisao(la):
Kada sam se danas vozio autobusom, shvatio sam da nekako lakše dišem dok sam u njemu. Valjda se čovek navikne kada provede dva'es' i kusur godina koristeći usluge autobuskog prevoza. :rolleyes:
Ja nase buseve nazivm ekoloskim. Toliko ponekad imam utisak da svi izduvni gasovi koje bus ispusta nekako se nadju unutar busa, gde ga gradani prerade i zadrze sve lose supstance u svojim plucima, tako da se moze reci da je autobus spolja gledano ekoloski neutralan. :laugh:. :violina:

Ahahahahhaa, ovo je dobro.

Isto tako, postoji i jedna mana novih Ikarbusa, Japanaca i sličnih. Ljud se mnogo deru dok razgovaraju telefonima.
U starim autobusima, ma koliko se drao, ne možeš čuti ništa, niti će te ovaj drugi čuti. :lol:

a stari autobusi su zakon, idu brzo, voze ih ludi vozaci i sve je nekako kul i retro:D
dsc02039xl.jpg

Zapravo, moram se složiti sa tvojom konstatacijom. O_o
Dal' oni imaju premalo amortizera, pa izgleda kao da je brzina prevelika, ili stvarno je, nisam siguran, ali su baš žustri. :D

I ja mislio da samo deluje, kad đavola. Letos dok je Kosmaj držao 13A (kojim sam redovno išao) redovno su od 3 autobusa slali jedan nemački Mercedes, jedan IK112N i jednu kršinu kao sa slike. Kršina ih šije samo tako - turaža kraća i za po par minuta.
Zašto i kako? Nemam pojma.

Zato sto mecku i novu ikacu cuvaju ztede a krsinu gaze nenormalno po rupama itd samo sto prije da ode u raskod :cool:

Vrh