Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 297 94,6%
  • BMC

Glasovi: 17 5,4%

• Ukupno glasača
    314
Prvi niskopodni su se pojavili pre par godina. A onaj veliki kontigent je bio pre nekih godinu dana.

Mislio sam na poslednju seriju - IK112-N iz kolekcije Proleće/Leto 2008. Garažni broj 218 iz SP Kosmaj.

Sta je rashodano na njima? Kako su uspeli tako da amaterski naprave konstruciju da nisa neizdrzi? Niej im valjda tesko da ga naprave barem isto, ako vec ne mogu bolje, pouzdano kao stare modele :violina:

Ma nije jos rashodovan autobus kojem nije istekla garancija itd vec ja mislim da ga privremeno cerupaju posto ikarbus neradi a vec 20 ikaca je parkirano zbog raznih sitnih kvarova .Danas se resava sudbina ikarbusa .

Za sve ljbitelje 24ke, bus se vraca na staru liniju :cool: Jos kada bi vratili i normalne autobuse...

Мења се траса линије 24

Траса линије 24, која повезује Дорћол са Неимаром, од данас је измењена. Минибус возила са линије 24 ће од 10. септембра, уместо улицама Његошевом – Кнегиње Зорке – Мекензијевом, саобраћати у оба смера улицама Његошевом – Курсулином – Мекензијевом. На линији се успоставља стајалиште „СО Врачар” у Његошевој улици у оба смера, а укида се стајалиште „Катанићева” у Мекензијевој улици у оба смера.

Траса линије је: Дорћол СРЦ „Милан Гале Мушкатировић” – Тадеуша Кошћушка – Цара Душана – Француска – Трг Републике – Коларчева – Теразије – Трг Николе Пашића – Булевар краља Александра – Светозара Марковића – Његошева – Курсулина – Мекензијева – Чубурска – Петра Кочића –Интернационалних бригада – Моравска – Хаџи Мелентијева – Неимар.

У другом правцу траса је: Неимар – Петра Кочића – Чубурска – Мекензијева – Курсулина – Његошева – Краља Милутина – Десанке Максимовић – Булевар краља Александра – Трг Николе Пашића – Дечанска – Македонска – Трг Републике – Француска – Цара Душана – Тадеуша Кошћушка – Дорћол СРЦ „Милан Гале Мушкатировић”.

Линија ће користити следећа стајалишта: Дорћол СРЦ „Милан Гале Мушкатировић”, „Браће Барух”, „Краља Петра”, „Кнегиње Љубице”, „Душанова”, „Трг Републике”, „Пионирски парк”, „Ресавска”, „Ташмајдан”, „Цветни трг”, „Смиљанићева”, „СО Врачар”, „Мачванска”, „Интернационалних бригада”, Неимар. У супротном правцу тајалишта су: „Неимар”, „Новопазарска”, „СО Врачар”, „Смиљанићева”, „Цветни трг”, „Ташмајдан”, „Главна пошта”, „Пионирски парк”, „Трг Републике”, „Душанова”, „Кнегиње Љубице”, „Краља Петра”, „Браће Барух” и Дорћол СРЦ „Милан Мушкатировић”.

na sajtu Sekretarijata za saobracaj moze da se preuzme kompletan red voznje svih linija

Kakvi su to "drveni" paneli unutra iza srednjih vrata? :laugh: 1995 dobar dan.

@JohnnyLee

Jeste font Courier New, no pitam se zasto su tabele uradjene ||---|| ovako? Mislim, ako je radjeno na kompjuteru? :D

mislim da je to n eka vrsta elektronske pisace ili o zna sta, mozda neki jednostavan program stariji u koji unose podatke

Pa neverovatno je da im neko nije napisao program. Zaboga, za upravljanje gradskim prevozom postoje genericka softverska resenja za par stotina evra, koja ne samo da "pisu" te rasporede, vec ih prave efikasno po unesenom broju putnika, opterecenju, tipu linije, itd itd itd...

Osecam se kao u jednom mom snu kad letim avionom, kad krenu turbulencije... ja posle nekog vremena ustanem da vidim sta se desava, zavirim u kokpit i vidim dve simpanze sa pilotskim kapicama kako pritiskaju dugmice i duvaju balone od sapunice kroz one kruzice i to simultano...

jovanovm":2h1v1c63 je napisao(la):
@JohnnyLee

Jeste font Courier New, no pitam se zasto su tabele uradjene ||---|| ovako? Mislim, ako je radjeno na kompjuteru? :D
rađeno je na kompu, čim možeš da selektuješ tekst. da je slika, pdf to vrlo lako prikazuje. a u čemu je kucano? najverovatnije u Notepad-u, jer je Courier default font u Notepad-u, sa razmacima tab-om između teksta, pa sve to kopirano u Word (to bih ja radio). ipak, ko će to znati, osim ovih koji su to radili. u svakom slučaju, nije neki poseban program

JohnnyLee":m206e1ka je napisao(la):
jovanovm":m206e1ka je napisao(la):
@JohnnyLee

rađeno je na kompu, čim možeš da selektuješ tekst. da je slika, pdf to vrlo lako prikazuje. a u čemu je kucano? najverovatnije u Notepad-u, jer je Courier default font u Notepad-u, sa razmacima tab-om između teksta, pa sve to kopirano u Word (to bih ja radio). ipak, ko će to znati, osim ovih koji su to radili. u svakom slučaju, nije neki poseban program
a postoji mogucnost i da je jednostavno uradjen dump baze u kojima su tabele sa redom voznje (ili vec koje je strukture baza, ukoliko je ima ;) )... a to je obicno tab ili comma delimited file, ukoliko neko ne pravi neki fancy xml ili nesto slicno... a to znaci onda da ima IT podlogu, samo se niko ne bavi dizajnom izvestaja, a i sto bi ako je i ovako funkcionalno :)
ali zapravo ne znamo sta je i kako radjeno i moze da bude bilo sta... :)

Vrh