Igor":2cewfpn0 je napisao(la):To su turske Kobre ima ih i na 84 solidan i udoban autobus i fino radi klima
Било би лепо кад би стакла око тих седишта (задње и бочно) била затамљена. Као да није довољно што мотор поред греје него ти и сунце пржи врат :roll:angry bird":npjwod8a je napisao(la):Jako me interesuje da li ce i u ovom ova tri sedista pozadi biti beskorisna na velikim vrucinama zbog saune u zadnjem delu. Vec pri prvom susretu cu to proveriti.
То што си видео на крову су "усисници" односно део кроз који клима увлачи ваздух, а издувни отвори су ти целом дужином возила изнад прозора. То је по мом мишљењу глупо решење, али до сад си се само ти жалио на климу док су је сви остали хвалили Једва чекам да и сам видим Соларис на делу2012":npjwod8a je napisao(la):E ovako... :kafa: vozih se ja danas u novom Solarisu,kad ono pogledah enterijer,ništa posebno isto kao Ikarbus,čak je osećaj kod Ikara moćniji delije mnogo veći,utisak možda zbog prozora koji su znatno veći od Solarisa,sedišta sve ostalo ništa bolje od Ikara.Iznenađenje,ali očekivano ipak,klima je radila mnogo lošije od Ikara,videh da je isključivo na krovu ,nema bočnih izduva pa je osećaj kada sedite na sunčanoj strani kao da klima ne radi,a displeji manji od Ikarovih.Osećaj vožnje ,opet bolji kod Ikara sa odličnom manovom šasijom.Ocena 1:0 za IKARA!Solaris je ništa posebno i žali Bože pare što ih dadosmo na "čudo"od autobusa.
Шта тачно личи на ик218? Мени уопште не личе, осим распореда врата који је исти као код М серије. Потпуно су различити и напред и позади, једино бок може да личи малоEUKALIPTUS":1k6n6263 je napisao(la):Mene kod solarisa nervira to što su vizuelno mnogo slični novim ikarbusima IK218 i neko ko nije zaluđenik za autobuse, već običan građanin, neće ni primetiti razliku. GSP sada ima jako uniforman vozni park i to je ono što mi se ne dopada.
Па ово баш није тачно, ни један старији Икарбус нема оригиналну задњу сигнализацију, а у теми "одржавање возила" можеш да видиш како изгледа аутобус кад лимар пусти машти на вољу :lol:Svi autobusi su im isti.
Po mom misljenju, gresis. Prvo, IK-218M (pretpostavljam da o toj seriji govoris kad kazes "novim") je vizuelno slican Solarisu, ne obrnuto. Drugo, Solaris nikako ne moze biti kriv u tom slucaju jer je GSP narucio talav izgled, boje i sedista. Tako da bi pravilnije bilo da kazes "Mene kod GSPa nervira to sto...". Neobusi su svuda isti, bili Lastini ili ne, ali oni, koliko sam upoznat, nemaju niskopodne zglobne aute, kao ni Kobre. Fap ima, i ja se slazem tu, ali oni se nisu prijavili.EUKALIPTUS":1kiamseb je napisao(la):Mene kod solarisa nervira to što su vizuelno mnogo slični novim ikarbusima IK218 i neko ko nije zaluđenik za autobuse, već običan građanin, neće ni primetiti razliku. GSP sada ima jako uniforman vozni park i to je ono što mi se ne dopada. Svi autobusi su im isti.
Da nema privatnika i Laste, na ulicama bismo imali skoro identične sve autobuse, kao što je nekad 90% voznog parka bilo IK167 i IK111, i po neki sanos i šta ti ja znam.
Što se mene tiče, Solaris je jako dobar auto, ali mislim da nije trebalo da uzimamo Solaris. Više mi se svidjaju lastini neobusi, ili tako neka kola. Kobre su odlični busevi. Bolje da su zglobne fapove uzeli, kao autokodeks.
Ah Homere ti samo čitaš saopštenja Centralnog Komiteta,umesto da prihvatiš evidentne zamerke, putnika.Ja sam tramvaje nahvalio kada su stigli,pa tada nije bilo reči o zaveri..a kritikovao izbor sedišta :wink: Trolejbusi su nam izdržljivi, ali isto tada sam govorio na veoma slabu klimu što je evidentno jer u Belorusiji 30c' su max vrućine..također sam protestvovao zbog obične boje nemetalik,pa i loši spojevi guma i stakala sa šasijom da je bilo hitno staviti reklame preko spojeva,kada se skine reklama sa trole onda se vidi kako to očaj o izgleda ,kao kod starih trola.Homer Jay":658qurkm je napisao(la):2012, možeš ti to i bolje. Daj malo onoga - otpao točak, curi ulje, smrdi plastika, dimi u kabini, poljski krš, papa Vojtila, Vatikan, CIA, NASA, EBRD, Masoni, belosvetska zavera protiv Srba i ostalo... Nešto si van forme :roll:
Nemoj pričati. :roll:marrecar":357wgs81 je napisao(la):Neobusi su svuda isti, bili Lastini ili ne
2012":3nrvnwrx je napisao(la):Ah Homere ti samo čitaš saopštenja Centralnog Komiteta,umesto da prihvatiš evidentne zamerke, putnika.Ja sam tramvaje nahvalio kada su stigli,pa tada nije bilo reči o zaveri..a kritikovao izbor sedišta :wink: Trolejbusi su nam izdržljivi, ali isto tada sam govorio na veoma slabu klimu što je evidentno jer u Belorusiji 30c' su max vrućine..također sam protestvovao zbog obične boje nemetalik,pa i loši spojevi guma i stakala sa šasijom da je bilo hitno staviti reklame preko spojeva,kada se skine reklama sa trole onda se vidi kako to očaj o izgleda ,kao kod starih trola.
To je bila samo opaska na to sto si napisao "Lastini Neobusi". Zvuci isto kao kada je drug rekao drugarici "Jesi li videla nove 88ice?". Mogao si samo da kazes Neobus, a ne i Lastin, time moj odgovor.EUKALIPTUS":1un1fevu je napisao(la):Nemoj pričati. :roll:marrecar":1un1fevu je napisao(la):Neobusi su svuda isti, bili Lastini ili ne