@marrecar
Sad mi tek nećeš vervati, ali jutros čekam prevoz na okretnici na Konjarniku i prvi bus koji je naišao bio je upravo "Solaris" na liniji 17
Za ova dva dana imam utisak kao da ih već ima 100 na ulicama. Doduše, raspoređeni su na linijama koje najviše koristim. Na 17 ih ima bar dva, jer smo se sa jednim jutros mimoišli kod hotela "Srbija", a "sreli" smo se i sa jednim "Solarisom" na liniji 31.
Prvi utisci su pozitivni, ali dajem im bar tri meseca fore da se pokažu. I poslednji "Ikarbusi" su delovali fenomenalno u odnosu na svoje prethodnike, pa sad već pokazuju izvesne slabosti. Dakle, kada se malo provozaju beogradskim ulicama, prođu kroz GSP održavanje i prevezu gomilu naših nemarnih sugrađana - videćemo koliko zaista vrede.
No, juče sam video jednu zanimljivu stvar u "Solarisu" - prekoputa mene su sedela dva klinca, burazeri verovatno, jedan star 15-ak godina (koji želi da izgleda kao da ima 18) i jedan nešto mlađi (rekao bih da ima 10-12 godina). Ovaj stariji upravo završio sladoled, žvaće onaj štapić, pa mu valjda dojadilo, izvadi štapić iz usta i samo ga pruži mlađem, i promrmlja mu: "baci ovo"... Mali s gađenjem uze onaj štapić, drži ga s dva prsta, gleda levo-desno, ne zna šta će s njim. Nov bus, jbg - sve čisto, nema papirića, kesica, ljuspica od semenki, nema grafita, potpisa, tagova, nalepnica i ostalih sranja.... Prosto mu glupo da baci štapić... Uzvrpoljio se, i čim smo se zaustavili na narednom stajalištu, skočio je sa sedišta i zavrljačio štapić kroz vrata