Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 295 95,2%
  • BMC

Glasovi: 15 4,8%

• Ukupno glasača
    310
Evo nekih novina....
Slika je nazalost losa jer nemam zoom (a tu je i moj prst),ali lepo se vidi novi ik-103 za Lastu bez branika...
IMG_20120616_111427.jpg

Kada dodju blize ogradi,slikacu ih bolje ;)

Eeee :rolleyes: verovatno na odrediste dolazi prazan..putnici nestali.. ;)

SMRT je sigurno naziv neke firme, ali autobus je fenomenalan. :kk:
P.S. Mogu samo da zamislim šta bi se desilo da ta firma dođe u Srbiju da posluje pod tim nazivom, oglasi bi verovatno glasili ,,SMRT traži uspešne, odgovorne pojedince za rad na duže vreme''. :laugh: :laugh:

Ikarbus pobedio na onom tenderu za 32 autobusa za GSP preko finansijskog lizinga.

Ok, ljudi vreme je da se pomirimo sa sudbinom da ovako nešto nećemo u skorije vreme viđati ulicama Beograda...
foto_sys_Afbeeldingen_Afbeelding_118.jpg

I da se naviknemo na ovakve buseve... :mad:
HPIM3255.jpg

ikarbus-ik-201.jpg
:mad: :mad:

Mada nikad se ne zna ide leto, visoke temperature svakako povećan rizik za izbijanje požara, pogotovo u fabričkim halama.
factory-burning.jpg

Fabrika GSP-a.
:p :laugh: :laugh: :laugh:

Ja ne vidim da nista fali ikaru ik218 koji kupujemo i sa ovime imacemo 70tak novih zglobnih buseva.

scaled.php

Vučko novi Ikar je jednostavno prelep, ali kao što naš narod kaže nije zlato sve što sija. Plašim se da će ti novi Ikari za tri godine izgledati i ponašati se kao da su 20 godina stari.

Ne znam da li je ovaj model u fabričkoj proizvodnji, ali zar nije lepo maštati..... :D
104235506c2853_007.jpg

30MercedesNewUrbanBus.jpg

30MercedesNewUrbanBus2.jpg

30MercedesNewUrbanBus4.jpg

Ееее Вучко, рећи ћу ти шта фали Икару....

Фале му дебела леђа у виду неке зеленашке, по могућству немачке банке која ће овим парамецијумима у ГСП-у да дахће за вратом што се тиче одржавања....

Ево,. од кад је истекла гаранција и отплаћен кредит, Конекто-и које имамо су почели рапидно да се распадају....

misHic":3f21q905 je napisao(la):
Ovo verovatno kosta kao tri Ikara :(
I da košta kao tri ikara realno vredi kao deset. Cenu ne znam, ali sa zvaničnog mercedesovog sajta stoji kao poslednja vest da je Grad Istanbul naručio oko 100 takvih komada, pre toga je još 2007 godine naručio 50 istih, a u planu je da u Istanbulu bude oko 250 autobusa tog modela. :shok:

Много каките. :) Икару не фали ништа. За то колико кошта је више него одличан бус, једино што му фали је добро одржавање а то је нека друга тема.

misHic":2vsn7vpi je napisao(la):
Ovo verovatno kosta kao tri Ikara :(

Кошта исто или нешто мало више.Мада нас је она прва Н серија коштала скупље и од тадашњих нископоднох мечки.

Ipak nemerljiva je cena neceg sto je domace proizvodnje jer se prehranjuje nekoliko stotina ljudi koji rade u ikarbusu,a opet radi se o proizvodnji koja nije samo mlacenje prazne slame kao neka birokratija.

мислиш, прехрањује се неколико стотина београдских фамилија од тог Икарбуса и посла. људи, и ја бих волео да Мечке возе по Београду, али докле год постоји Икарбус ГСП треба да од њега купује возила, јер тако та фирма опстаје, запослени примају плате и њихове породице од тога живе.
и није то уопште лош бус (погледајте Ластине и Веолијине Икаре, и даље су у супер стању), него дрипци у ГСП-у их уопште не одржавају

I tvoja poruka Beograđanima bi trebalo da bude, stisnite malo zube jeste da je ikar :blah: , ali ta fabrika ipak hrani 100 gladnih usta. Pa nisu oni beli medvedi pa da svi mi treba da trpimo zbog njih, mnogi vredniji i stručniji radnici širom Srbije su ostali bez posla pa nikom ništa,dok su ovi iz ikara što sklapaju turske delove, a ni to nisu u stanju da urade kako treba imaju siguran posao.

P.S. Nemam ja ništa protiv Ikara, već protiv načina na koji dobijaju poslove. Neka GSP raspiše međunarodni tender sa tačno određenim kriterijuima pa neka se Ikar onda bori sa svetskim brendovima. Prilično sam ubeđen da bi sa pojavom konkurencije i oni počeli da sklapaju bolje autobuse.

и ја бих волео да Икар добије конкуренцију и ГСП распише међународни тендер, али то нам је што нам је

Vrh