Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 295 95,2%
  • BMC

Glasovi: 15 4,8%

• Ukupno glasača
    310
Taj tender za 400 autobusa ne postoji.To je samo opcija B ako pukne prica sa metroom pa grad nadje drugi nacin da udari limit zaduzivanja i obratuje medjunarodne bankare.I ako dodje do te opcije B nece sigurno biti autobusi domace ili istocnoevropske proizvodnje zbog referenci.

Inace,primetih da u novim ikarima cak su i one rucice iznad vrata za slucaj opasnosti na turskom.Tuga kada ne mozemo proizvoditi svoje plasticne delove niti te rucice vec ih moramo uvoziti iz inostranstva(nije vazno sto je turska u pitanju).

Beograd nabavlja 400 novih autobusa za GSP

Beograd,
15:33, 24.04.2012.

Autor: Agencija TANJUG

Ovih 400 autobusa, kada budu stigli, predstavljaće obnovu voznog parka za skoro 50 odsto od ukupnog broja vozila GSP

Pismo o nabavci 400 autobusa za GSP

BEOGRAD - Predstavnici grada Beograda, Evropske banke za obnovu i razvoj i Gradskog saobraćajnog preduzeća "Beograd" potpisali su mandatno pismo o nabavci 400 novih autobusa u vrednosti od 85 miliona evra, a prvi autobusi stižu u decembru.
Đilas, koji je u ime grada potpisao mandatno pismo, rekao je da 85 miliona evra predstavlja veliku investiciju i da se raduje što EBRD ima poverenja u ljude koji vode grad, kao i u GSP "Beograd", iako to preduzeće prolazi kroz teška vremena.

Đilas očekuje da će u junu biti raspisan tender za nabavku tih 400 autobusa, od kojih će najmanje 100 stići u decembru.
On je dodao da će ti autobusi, uz 25 novih zglobnih autobusa Ikarbusa koji su danas predstavljeni u pogonu GSP-a, garantovati bolji prevoz ove godine, i "sasvim sigurno maksimalno bolji prevoz naredne godine".

http://www.kurir-info.rs/beograd-nabavlja-400-novih-autobusa-za-gsp-clanak-193608

Pa po ovoj vesti izgleda da će 100 novih autobusa stići već do decembra. Da li je moguće da dobijemo i jare i pare, tj. i metro i nove autobuse. :D

Nisu sva stakla Turska ima oko 20 - 30 % na kojima pise sigurnost Pancevo, to su uglavnom stakla na kojima nisu prozori za otvaranje, kao i stakla oko vrata na kojima je grb ikarbusa

Bivis":2qgpifww je napisao(la):
Beograd nabavlja 400 novih autobusa za GSP

Beograd,
15:33, 24.04.2012.

Autor: Agencija TANJUG

Ovih 400 autobusa, kada budu stigli, predstavljaće obnovu voznog parka za skoro 50 odsto od ukupnog broja vozila GSP

http://www.kurir-info.rs/beograd-nabavlja-400-novih-autobusa-za-gsp-clanak-193608

Pa po ovoj vesti izgleda da će 100 novih autobusa stići već do decembra. Da li je moguće da dobijemo i jare i pare, tj. i metro i nove autobuse. :D

Gradski prevoz od aprila u najmodernijim autobusima:

clanak.png

Kao što se može videti u ovoj zemlji može svako da laprda šta hoće bez ikakve odgovornosti. Hiljadu eura za akcije, najmoderniji autobusi, kule i gradovi. Dobićemo mi, samo ne i jare i pare, nego i šipak i ćorak.

Sorry guys, s vremena na vreme zaboravim u kakvoj zemlji živim. Ali znate kako kažu, nada umire poslednja. :)

Bivise,ovaj dokument nije ni usvojen u skupstini grada,to je bio predugovor predugovora.Ona glupost koju zovu memorandumom o razumevanju :dil:

Ti memorandumi o razumevanju su vrh, nova vrsta obecanja sa kvazi pokricem.
No, videh danas Megabusa na 59! :)

ВАУ! Најављују 100 аутобуса до децембра, тендер није расписан, а произвођач се ни не помиње... Ја се само надам да ће бити гомила соло аутобуса, јер је "Космај" на издисају...

Космај је умро одавно, само то не знају :) иначе, малопре сам видео новог 112Н на 25П

Super su novi ikari,ali ljudi one klime su ocajne.U novim megabusevima kao da sam usao u hladnjacu dok u ikaru jedva da se oseca.

vucko":1l54ansb je napisao(la):
Super su novi ikari,ali ljudi one klime su ocajne.U novim megabusevima kao da sam usao u hladnjacu dok u ikaru jedva da se oseca.
Sve zavisi u kom trenutku vozač uključi klimu i da li seljaci otvaraju prozore. U novom zglobnom ikaru na liniji 16 klima je odlično radila, međutim sledećeg dana na liniji 88 klima je tek raduckala što bi se reklo. Da li zna neko da li vozač ima mogućnost da podešava klimu ili je jednostavno samo uključi?

Ovde nisu bili otvoreni prozori,u pitanju je bio zglobni na 95 ka bloku 45.

Ima,kao sto imas i kod svih aparata,da li blago hladjenje ili odvrnes do kraja.Naravno,to odvrtanje do kraja povecava potrosnju akumulatora i goriva a to ne odgovara nasim postenim vozacima.

U neku ruku razumem vozače privatnih buseva oko oklevanja da li da puste klimu, jer im privatnik verovatno meri svaki litar goriva koji potroše. Ali mi nisu jasni ovi vozači gsp-a, zašto je mnogi od njih često ne uključuju, pa njima će biti lakše. Čisto sumnjam da je zbog straha od nadređenog, ipak se radi o javnom preduzeću.

Вероватно не пале јер нема ефекта кад ст*** улети и одмах отвори прозор, уместо да сачека и види да ли клима ради и да се привикне мало.

Niko ne bi otvorio prozor da je vozilo još na prvoj stanici dobro ohladjeno...
Al šta da radiš u novim trolama recimo kada pozadi i ne rade klima, pa logično da moraš da otvoriš prozore.

Nisu bas gradjani toliko bezobrazni.

Evo, na liniji 302 vozi Presto. Ima polazaka kada ukljuce klimu koja bas pristojno hladi, i niko ni ne pomisli da otvori prozor. Ali isto tako ima i polazaka, kao juce, kada vozac ukljuci samo duvanje, i naravno, svi prozori su pootvarani i ljude sam cuo da gundjaju kako je vozac pustio vruc vazduh.

A sto se tice novih Ikara, 914 na 31 hladi vrlo dobro. Jedino mu Busplus nijednom nije radio. ;)

Autobuse, kao sto je taj sa slike, treba povuci sa ulica i poslati na kompletno seckanje u stari metal :blah:

Nemoj tako, vidjao sam stare dobro remontovane autobuse, npr taj sa slike ako dobro remontuju, ima da izdrzi duze remontovan nego novi niskopodni n serije

A pod remontom se pordazumeva sta? Git, tigar lepak, farbanje cetkom i po koji zamenjeni sraf?

Ni sam nisam neki fan Ikara, ali moram da priznam da oni remontovani u kojima sam se vozio nisu loši opšte. Kad malo bolje razmislim ako se već nema para za MAN-ove ili Mercedese bolje da se stari Ikari remontuju nego što se pare bacaju na ona sovjetska sranja.

Pa koliko mi se cini menja se ceo pod, lim na stepenicama, polomljena sedista, sipke, radi se spolja limarija, farbaju se, menjaju se tockovi amortizeri, generalna motora... Nisu uopste losi kad izadju, osetim se kao u 1998 - oj kad su izasli iz fabrike :)

Vrh