Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 295 95,2%
  • BMC

Glasovi: 15 4,8%

• Ukupno glasača
    310
Jeste to je kao kad se vozite 100 u bmw-u i jugu, u BMW-u izgleda kao da ides 40 km/h a u jugu se sve trese kao da ces da probijes zvucni zid :), tako i kad ide stari ikarbus 50 ja sam odusevljen kako juri.

Тзв. "ремонт" аутобуса је само бацање пара, по систему сеци уши-крпи ду*е. Сваки ремонтовани зарђа и распадне се после непуних годину дана, приликом фарбања се сви думени делови замацкају фарбом, шта фали од делова - прави се на сруговима по систему "ма пусти, може и овако, ко ће да га гледа"... Ко се иоле разуме у рад око лимарије на возилима зна о чему причам. Право ремонтовање аутобуса кошта барем као половина новог, а ово што "мајстори" из ГСП раде је за плакање.

Има стварно лепо урађених и пристојих икара који су ремонтовани. Наместе врата, ставе нову гуму на под и са стране, уграде "грејалице" и све среде. То је ок, али не верујем да ће све одрадити, ако икада започну овај ремонт :rolleyes:

Mada mislim da se taj remont radio i dosada, samo što niko o tome nije pisao. Kapaciteti su jedan bus do dva mesečno, ako budu remontovani na Dorćolu.

O kojim vozilima je rec?

Moje neko misleljenje je da bi ovo moralo da vazi iskljucivo za mutante koji su rapidno krenuli da propadaju od ugradnji klima na ovamo....sta je uzrok tome, ne znam. Do ugradnje klima bili su to odlicni busevi. Neka ih spasu dok jos mogu.

A ovi sa GB do 30 svi na otpad.

Remont buseva se može odraditi bez ikakvih problema i to nije ništa novo.
Da košta košta, ali cena nije ni približna polovini novog, kao što je neko gore naveo.
Šteta je u našim uslovima besparice rasipati se i bahato odnositi prema vozilima koja bi uz određena ulaganja mogla još da nam služe u gradskom prevozu.

Inače kad se radi remont, vozilo se rasklopi u sastavne delove, ostaje gola šasija i karoserija, pa peskarenje, pa se potom prvo radi bravarija i limarija...
Mehanički delovi se rasklapaju popravljaju, menjaju. Svaki od sklopova, a u busevima ih ima gomila, se detaljno pregleda i oštećeni delovi se menjaju.
Generalni Remont autobusa nije nikakav eksluzivitet ni Beograda ni Srbije.
To se radi svuda u Evropi !
Zadnjih 10-tak godina često prevozničke firme svoja vozila remontuju u Turskoj gde postoje firme koje su specijalizovane za te poslove i odrade to relativno brzo (20-tak dana)

Većina međugradskih i turističkih autobusa koji saobraćaju u Srbiji su generalno remontovani. To su upravo oni koji vas neće ostaviti na putu, već sa njima udobno i na vreme stižete, recimo na more u Grčku ili Tursku.

Kao što to prenese jednom satirični Njuz, "iz GSPa su najavili da neće biti restrikcije grejanja u vozilima GSPa tokom letnjih meseci" :D

Pozdrav svima,ja sam Dušan,ima dooosta mojih slika ovde,rešio sam da ih sam ubuduće delim,i da postavim i neku informaciju ovde... :D
Bonvivan":36hs843c je napisao(la):
Somi303":36hs843c je napisao(la):
Ја сам видео неки бус са зеленим делом дисплеја који показује број...
I ja,i to samo na prednjem displeju
Nema šta tu nekom da se sviđa ili ne bus je morao da ide na servis,zbog smanjene vidljivosti originalnog displeja,stoga je stavljena ova boja,koja je vidljivija noću,ali danju bukvalno ne daje nikakav efekat vidljivosti :|

becks89":baudbas9 je napisao(la):
Pozdrav svima,ja sam Dušan,ima dooosta mojih slika ovde,rešio sam da ih sam ubuduće delim,i da postavim i neku informaciju ovde... :D |
Tvoje slike su one sa potpisom Dušan Beraja?

Šomi a ja baš hteo da te obavestim da je došao čovek po svoje slike? :laugh: :laugh:

Odlične fotke, iskreno se nadam da ćeš u budućnosti imati prillike da na ulicama BG slikaš neke lepše i kvalitetnije autobuse kao na primer nove Mečke ili MAN-ove. :kk:

Bivis":3kiklzb9 je napisao(la):
Odlične fotke, iskreno se nadam da ćeš u budućnosti imati prillike da na ulicama BG slikaš neke lepše i kvalitetnije autobuse kao na primer nove Mečke ili MAN-ove. :kk:
Polako ima vremena tek je 2500 slika iza mene :D

becks89":1m0vaprf je napisao(la):
Pozdrav svima,ja sam Dušan,ima dooosta mojih slika ovde,rešio sam da ih sam ubuduće delim,i da postavim i neku informaciju ovde... :D
Bonvivan":1m0vaprf je napisao(la):
Somi303":1m0vaprf je napisao(la):
Ја сам видео неки бус са зеленим делом дисплеја који показује број...
I ja,i to samo na prednjem displeju
Nema šta tu nekom da se sviđa ili ne bus je morao da ide na servis,zbog smanjene vidljivosti originalnog displeja,stoga je stavljena ova boja,koja je vidljivija noću,ali danju bukvalno ne daje nikakav efekat vidljivosti :|
Pozdrav kolega bas mi je drago da si sa nama :)))

laki72":3datslrj je napisao(la):
Remont buseva se može odraditi bez ikakvih problema i to nije ništa novo.
Da košta košta, ali cena nije ni približna polovini novog, kao što je neko gore naveo.
Šteta je u našim uslovima besparice rasipati se i bahato odnositi prema vozilima koja bi uz određena ulaganja mogla još da nam služe u gradskom prevozu.

Inače kad se radi remont, vozilo se rasklopi u sastavne delove, ostaje gola šasija i karoserija, pa peskarenje, pa se potom prvo radi bravarija i limarija...
Mehanički delovi se rasklapaju popravljaju, menjaju. Svaki od sklopova, a u busevima ih ima gomila, se detaljno pregleda i oštećeni delovi se menjaju.
Generalni Remont autobusa nije nikakav eksluzivitet ni Beograda ni Srbije.
To se radi svuda u Evropi !
Zadnjih 10-tak godina često prevozničke firme svoja vozila remontuju u Turskoj gde postoje firme koje su specijalizovane za te poslove i odrade to relativno brzo (20-tak dana)

Većina međugradskih i turističkih autobusa koji saobraćaju u Srbiji su generalno remontovani. To su upravo oni koji vas neće ostaviti na putu, već sa njima udobno i na vreme stižete, recimo na more u Grčku ili Tursku.

Само је поента да се аутобус вреди ремонтовати, а не да то буду само улудо спрцане паре. А руку на срце, 80% аутобуса ГСП не би примили ни у Железник колико су лоши. :notok: А да не причамо о томе да мајсторе у ГСП баш боли уво да посвете пажњу возилу које је на ремонту, већ све раде офрље па после годину дана аутобус изгледа као да је испао из филма Побеснели Макс.

@Uzegli Zejtin

To potpisujem! Ako se taj remont planira u pogonima GSP, bolje nek odma iseku te autobuse :notok:
Nažalost i ono malo kvalitetnih kadrova što je bilo po garažama GSP-a je na kraju odustalo i otišlo

Gsp-ovci se hvalise u jucerasnjem blicu kako nisu iz tih i tih bla bla razloga kaznili nijednog vozaca koji nije ukljucio klimu a mogao je!I to izjave za dnevne novine koje cita pola Beograda i dalje ih boli uvo.

Remont je prava stvar ako odradi kako treba,pogledajte 410 zemunski npr.on je preporođen,ili poklon karaburmaca 980 koji je sada u NBGD,to je ona prava poenta remonta :)

slike da vidimo. kako misliš da jurim te autobuse po garažnim brojevima.

Vrh