Vozač autobusa vratio putniku novčanik s 250 evra
Mnogi putnici najradije bi zaboravili većinu vožnji u gradskom prevozu, međutim Miodrag Topić iz Rakovice zapamtiće prošlonedeljno putovanje u autobusu na liniji 56 jer mu je vozač Bogdan Grujičić (56) vratio novčanik sa 250 evra i kompletnom ličnom dokumentacijom koji mu je ispao u vozilu.
Postupio sam kao i svaki drugi častan čovek: Bogdan Grujičić
Topić se pre četiri dana oko 9.30 časova vozio pedesetšesticom do centra grada, a nedugo pošto je izašao iz autobusa na Zelenom vencu osetio je da mu je zadnji džep pantalona prazan.
- Već sam bio na pijaci, a kad sam video da nema novčanika znao sam da mi je ispao u autobusu. Međutim, vozač je već otišao, pa sam otrčao do opravnika na Zelenom vencu. U tom trenutku oni nisu znali, gde je novčanik, pa sam pomislio da ga je neko od putnika video i uzeo. Nervirao sam se kako zbog izgubljenih para tako i zbog silne dokumentacije koju bih morao ponovo da vadim - prepričava Topić.
Za to vreme, vozaču autobusa tokom vožnje prišao je jedan od putnika koji je našao novčanik na podu vozila.
- Predao mi je novčanik iz kojeg su virile devize i rekao da ga je neko zaboravio. Praktično sam već završavao smenu, pa sam pokušao odmah da nađem Miodraga. Međutim, ispostavilo se da ne živi više na adresi koja mu piše u ličnoj karti. Srećom, u novčaniku mu se nalazila i vizit karta sa telefonom firme u kojoj radi. Kada sam pozvao taj broj javio se gazda. Ispričao sam mu šta se dogodilo, a on me je kasnije povezao sa Miodragom - objašnjava Bogdan Grujičić koji krajem godine, posle 30 godina rada u gradskom prevozniku ide u penziju.
Mada mu je Topić u znak zahvalnosti ponudio 10 odsto od nađenog novca Bogdan je to odbio.
Zaboravljaju jakne, torbe...
U GSP-u ističu da putnici u vozilima gradskog prevoza najčešće zaboravljaju kišobrane, ali i torbe.
- Prošle godine dogodilo se da je jedna žena zaboravila punu kesu paradajza. Nažalost, neretko se događa da u vozilima pronađemo prazne novčanike koje bacaju džeparoši prilikom krađa. Dešava se da na sedištima putnici ostave jakne, šalove i kape. Sve stvari koje pronađemo u vozilima čuvamo kod otpravnika na okretnici svake linije - kažu u GSP “Beograd”.
- Postupio sam kao i svaki drugi častan čovek. Drago mi je da sam pomogao Miodragu i da mu je sav novac bio tu. Savest mi je mirna. Primera radi, pre četiri godine našao sam ženski sat u autobusu i nosio sam ga na vidnom mestu u kabini nekoliko nedelja sve dok me jedna putnica nije pitala koliko ima sati. Pošto je usput i pohvalili sat odlučio sam da joj ga poklonim - skroman je Grujičić.
Bogdan ističe da su se komšije iz stare Borče šalile sa njim kada su čule za još jedno njegovo dobro delo.
- Rekli su mi da sam mogao za 250 evra da sazidam krov. A ja sam im odgovorio da bi u tom slučaju sigurno grom udario u odžak - smeje se Bogdan.
Izvor:http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/326181/Vozac-autobusa-vratio-putniku-novcanik-s-250-evra