Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 295 95,2%
  • BMC

Glasovi: 15 4,8%

• Ukupno glasača
    310
Na baš dosta buseva sam video ovih dan ada ispuštaju crnu dimčinu - na nekima se lepo videlo da ne izlazi iz auspuha, već odnekud drugo - oštećen lonac?

evo nešto što sam danas uslikao na brandži.

slika0029.jpg

maska otpala sa autobusa sa sve tablicom. neki savesni građanin je postavio tako da se vidi ka dolazećem saobraćaju u nadi da će je vozač, ili neko od kolega spaziti i uzeti. po masci bi rekao da je neka noviji ik 103 ili ik 203.

Pre desetak godina kada su se pojavili privatni prevoznici, u njihovim voznim parkovima bili su mnogi dobri autobusi. Danas vise nema nijednog autobusa iz tog perioda, a trenutno se vozimo nekim autobusima koji su neuporedivo losiji. Gde su nestali ti autobusi?

Veolija ima sada po meni najkvalitetniji autobus od svih :) Mercedes Conecto.
Kako dobro izgleda, i super ide :)

Razocaram se kad vidim Veolijine Neobuse jos bez prozora neko je vec pisao kako se vozio dok je bilo toplo vreme da ni klimu nisu upalili i ja sam se isto bio vozio bila je ista situacija zbog toga Veolija ima minus veliki kod mene stari Ikarbusi su im najbolji Za Mercedese ne znam jer se nisam vozio Meni je definitivno najbolji M&M trans koji drzi liniju 88 i cini mi se i 52 .Dok je bilo toplo vozio sam se i vozac je upalio klimu bilo je dobro a i autobusi su im dobri

biftek":2twkx18x je napisao(la):
Pre desetak godina kada su se pojavili privatni prevoznici, u njihovim voznim parkovima bili su mnogi dobri autobusi. Danas vise nema nijednog autobusa iz tog perioda, a trenutno se vozimo nekim autobusima koji su neuporedivo losiji. Gde su nestali ti autobusi?

KOliko su bili dobri ili loši pitanje je. Bilo je (kao sto i danas ima) prevoznika sa solidnim vozilima, ali je bilo i onih kojima su se vozila raspadala.
Generalno grad je napravio veliku grešku propisom o starosti vozila. Namerno ili ne, ali forsirano je da se vozni park podmladjuje što samo po sebi nije dovoljno.
Najkvalitetnije vozilo ako se ne održava adekvatno će za 2-3 godine biti obična kanta.
Takodje zbog te odluke uglavnom su kupovana (nova) vozila lošijeg kvaliteta, jer je presudan faktor pri nabavci bila cena. Većina prevoznika je iste kupovala na kredit ili lizing, jer posedovanje određenog broja novih vozila je bio jedan od bitnih uslova za dobijanje linije.
Sada te firme nemaju dovoljno sredstava da adekvatno održavaju vozila.

Starost vozila jeste bitna, ali nije presudna za kvalitet i sigurnost prevoza. Grad je trebao da insistira na tehničkoj ispravnosti, tačnosti, estetici i higijeni prevoznika i njihovih vozila, ali to je već posao.
Lakše je bilo, (takodje i politički isplativije) reći da prevoznik da bi dobio liniju mora da ima 70% novih vozila.

Podsetiću vas na to da su svojevremeno Lejlandi kupljeni polovni. Poznato je kako i koliko su služili.
Podsetiću vas i na to da je grad 2009 uoči Univerzijade kupio dobar broj novih niskopodnih Ikarbusa. Pogledajte ih na šta liče 3 godine kasnije ?!

Ма Веолија доминира! :laugh: Кад уђеш у Икара и кад зачујеш режање мотора... нема лепшег звука :)

Veolija odlično održava autobuse, veolijini ikarbusi i dan danas lepo izgledaju..

Nadam se da će i mercedese lepo da čuvaju :)

Oženio se pa i dalje slika autobuse i koješta, tako da ona teorija "nađite devojku" ne pije vodu :)))))) šalim se malo. :gobb:

mekbejn":mauappyt je napisao(la):
Oooo, ko se to nama ženio? :D

шта ћеш, решио сам :) лепше је то урадити док сам млад

Матеја Бељан":mauappyt je napisao(la):
Oženio se pa i dalje slika autobuse i koješta, tako da ona teorija "nađite devojku" ne pije vodu :)))))) šalim se malo. :gobb:

убих се од сликања бусева, једна слика у 100 година :)

dobri su to basevi ne su kontejneri podsecaju iz perjoda kad sam bio mali

U novim imakrbusima na liniji 83 ali i 72, drugi displej prikazuje tekst samo do pola. Ne znam kako je u ostalim novim autobusima. Cudno koliko im vremena treba da ih poprave, posto su jos pod garancijom

Ја сам видео неки бус са зеленим делом дисплеја који показује број...

Vrh