Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 295 95,2%
  • BMC

Glasovi: 15 4,8%

• Ukupno glasača
    310
Па сигурно неће моћи на све линије, посебно неке брдовите као 50, иста таква мечка је тестирана на 50-ици и закључено је да не одговара Београду :rolleyes:

Ne, to da ne mogu niskopodni na brdovite linije je iditotizam™ Direkcije za JP. Mi zvaničnih podataka testiranja nismo videli, međutim, činjenica je da je autobus zaostajao zbog loše podešenog i neodgovarajućeg menjača.

Poređenja radi, IK-103 ima MAN motor od 270ks, dok ovi Conecti za Veoliju 283ks. Ako IK-103 radi na 47 i 59, zašto ne bi mogli i ovi novi. Sačekajmo ipak da vidimo!

Ako će autobusi biti iz eu može li onda neko tačno da pobroji koji sve proizvođači dolaze u obzir? I kako će se novi busevi nabavljati, putem tendera ili neka Francuska varijanta? Ako je tender ne verujem da ćemo mi videti neki kvalitet, jer je uslov svih uslova svih naših tendera najniža cena, a koliko para toliko i muzike.

913 na 23 provozah se i ja nisam slikao da uslikam kisa je padala a unutra je bila guzva tako da drugi put.Moji utisci i ostalih putnika svi su odma vidjeli da je nov bus i da je cist.Spolja mnogo bolje izgleda od serije 2008 takodje vodlio se racuna o detaljima i estetici sto je +.Iznuta takodje mi djeluje mnogo bolje cak i prostranije :pob:

Александар":3e0qrucl je napisao(la):
Mi zvaničnih podataka testiranja nismo videli, međutim, činjenica je da je autobus zaostajao zbog loše podešenog i neodgovarajućeg menjača.

па ја сам чуо да нема довољну снагу да извуче узбрдо кад је пун, зато сам то и рекао

ево набрзака нека рачуница, наводно аутобус на метан уштеди 20 дин по км http://www.moto.rs/2012_beotruck_pr...metan_stedi_20_dinara_po_kilometru-pc-16799.i
овде је неко раније рекао да су скоро сво аутобуси који се одржавају у погону Земун, прешли преко милион км.
На ту километражу је уштеда оријентационо око 200.000 евра по аутобусу

Moje reci,samo 6-7 autobusa ima manje,ali tu su negde oko 800-900 hiljada....
Novi autobusi vidjeni na linijama:
15, 17, 23, 53, 56, 56L, 75, 611, 704 i 707

Nikola '93":9a1yclnt je napisao(la):
Moje reci,samo 6-7 autobusa ima manje,ali tu su negde oko 800-900 hiljada....
Novi autobusi vidjeni na linijama:
15, 17, 23, 53, 56, 56L, 75, 611, 704 i 707
i 18

Нови аутобуси и на линијама 55,88,511

Danas sam se vozio u novom zglobnom autobusu na liniji 31 utisci su ok samo da se obrati paznja na zavrsnu obradu (zastitna guma izmedju 2 krila jednih vrata mora da se potpuno dodiruje sa drugom a ne da kaplje voda kroz njih)

Malopre video na televizoru novi bus na liniji 31, kada bi na ovoj liniji stavile samo nove buseve videla bi se i neka razlika.

Kapiram logiku da se busevi stave na svim linijama gde je to potrebno ili neophodno, ali nekako se gubi utisak da se nesto promenilo u kvalitetu saobracaja, kao kad se namaze premalo dzema na previse hleba, nije to to. Bolje da su lepo stavili sve nove buseve na 3-4 linija i onda bi to bilo nesto.

Bravo ,na liniji 31 vise nema opravdanja da stavljaju kante od autobusa,i da ovim putem skrenemo paznju da je linja 31 jedina koja vozi kroz K.Milana tj.samim centrom grada i da je mucno bilo gledati nove trole i krntije u strogm centru grada.. :kafa:
Dakle stavite novih 5-6 buseva na linji 31 ,ipak je to prioritet..ili da 31 okrece na Slaviji..

свакако да си управу али онда би испало као да се врши "дискриминација" осталих грађана што немају прилику да се возе квалитетним аутобусима...знаш већ људи како би реаговали :)

85 miliona dati na autobuse???Ovi su poludeli.

A ovo nenormalno zaduzivanje se radi jer jedan domaci predsednik je kandidat za direktora EBRD-a u junu ove godine pa ajde posle mosta preko ade da se zaduzimo do kraja.

Ako urade kredit,nece biti nikakvog solarisa vec samo neko zapadnoevropskovozilo ili eventualno spansko ili italijansko,ali 100% nece biti iz neke bivse istocnoblokovske zemlje pa ni poljske.Ako ne nadju drugi nacin kao putem tendera za CAF-a ce ga izbaciti iz konkurencije.

генерално су лепи али видећемо колико ће издржати :laugh:

данас видео 6 нових бусева :) по 2 на 18 и 23 и по један на 16 и 31. толико о добрим бусевима. на 26 сам видео прастару Мечку, ГБ705 (оне прве нископодне што су дошле после 2000). распада се

Колко сви хејтујете овај "Икарбус", то није нормално! Верујте макар мало у домаћу индустрију :mad:

Vrh