Nikola '93":khrqb2gl je napisao(la):
Kruze price da ce novih 25 autobusa ici na 15, 16, 23, 53, 56 i 95.Ubedljivo najvise autobusa dobija pogon Novi Beograd (za sada 13 potvrdjenih),dok najmanje dobija pogon Karaburma...
U najavi nabavka 35 niskopodnih MAN-ova....
Nikola, odakle info da se nabavljaju bas MAN-ovi? Malo vise informacija o tome, kako si dosao do nje i o tome kako je bas odabran MAN a ne npr. Ikarbus koji negde ima monopol u GSP-u.
Cesto na forumu ljudi jave nesto a onda se:
A. Ispostavi da je totalno netacna informacija
B. Da je delimicno tacna.
C. Da je tacna (u najmanjem broju slucajeva).
Secam se samo price kada su dosli spanci i kada ne neko javio da je ceo bulevar, koji je zavrsen neposredno pre toga, uradjen pogresno u smislu razmaka sina i da ce morati da ga ponovo kopaju. Taj biser, nad biserima mi je pokazao da forumasi imaju vrlo razlicite kriterijume u tome sta se objavljuje i koliko se pre toga informacija proveri ili svari.
Ono sto ide u prilog prici o nabaci 35 autobusa je tender na strani GSP-a (na istoj strani je i neaktivan tender za 150 autobusa) ali on nije aktivan nego je u pitanju samo najava da ce biti raspisam ove godine. Meni je sumnjivo da ce odabrati stranog proizvodjaca pored Ikarbusa jer ovo nije kredit EBRD-a vec se kupuje na lizing:
http://www.gsp.rs/tenderi1.htm#VND-autobusi
На основу члана 70. и 71. Закона о јавним набавкама
ЈАВНО КОМУНАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ ГРАДСКО САОБРАЋАЈНО ПРЕДУЗЕЋЕ "БЕОГРАД"
Кнегиње Љубице 29, 11000 Београд
о г л а ш а в а
ПРЕТХОДНИ РАСПИС
за набавку добара:
НАБАВКА 35 НОВИХ ЗГЛОБНИХ НИСКОПОДНИХ АУТОБУСА ГРАДСКОГ ТИПА ПУТЕМ ФИНАНСИЈСКОГ ЛИЗИНГА
ГСП обавештава све заинтересоване понуђаче да ће у 2012. години бити расписана јавна набавка добара: Куповина 35 нових зглобних нископодних аутобуса градског типа путем финансијског лизинга
За све додатне информације можете се обратити писаним путем на факс 011/366-4087 са назнаком "Претходни распис - 35 аутобуса " или на адресу Наручиоца: ГСП, Кнегиње Љубице 29, 11000 Београд.
Ja se iskreno izvinjavam sto malo gusim svojim postovima ali kupovina 400 autobusa preko kredita EBRD-a je najveca stvar koja ce direktno unaprediti svakodnevni zivot nas u Beogradu u poslednjih X godina .