Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 295 95,2%
  • BMC

Glasovi: 15 4,8%

• Ukupno glasača
    310
380444_3052094503424_1295101969_33363383_325708858_n.jpg

Kad se već izražavaju želje nadam se da ne smeta da se i ja upišem. :)

s.jpg

Ja sam za proverena imena, mečka, man, volvo...
Solaris? To beše onaj film? Dobar je! :p

Мислим да на дуг рок постоји решење које би омогућило Београђанима да се возе квалитетним возилима, а домаћим произвођачима да раде. Рецимо, Икарбус треба, по модели Заставе, понудити некој провереној фирми, која би у њему правила аутобусе за ГСП Београд и друге превознике у земљи. Град би куповао аутобусе без тендера, али би произвођач био у обавези да у возила угради одређен проценат делова произведених у Србији. Све је то скупа и велика прича, само размишљам наглас. :)

Шта је било са ВДЛ-ом? Колико сам чуо, та фирма није баш на неком добром гласу што се тиче односа према радницима.

Па хтели су да праве градске аутобусе за ГСП, а распали су се :D Мислим нису се распали него су протерани, а зашто, не знам :/
Али увек може ЛИАЗ да преузме Икарбус :)
Погледајте како они праве квалитетне аутобусе
http://vasi.net/community/jeto_interesno/2012/02/08/kak_delajut_avtobusy.html

Bolje da kupe MAN, kao što neko reče, bar znaju kako se održava

Umesto duplih mogu da kupe ovaj Lion City
MAN_Lions_City_a.jpg

A ako je solo onda nek uzmu solo Lion City :)
MAN_Lions_City_Pozna%C5%84_RB2.JPG

kopmania":1s5vuhfr je napisao(la):

MAN_Lions_City_a.jpg

Ima li ovog na sprat na CNG (zamisljam ga sa dodatnom grbom koju bi visinu dostigao), jer ako nema nije gradu u propozicijama :)

"Đilas je naveo da su razgovori sa EBRD o kreditu za GSP "Beograd" započeti, uz garancije da subvencije tom preduzeću neće biti smanjivane i da se u narednih godinu do dve planira kupovina 280 zglobnih autobusa i 120 solo autobusa, koji će sigurno biti na gas. "

EBRD kreda = busevi ce biti proizvedeni u EU.
Busevi na gas = Ko je sve u igri, Mercedes, Solaris, Man, Neoplan, Irisbus?

Nikola '93":khrqb2gl je napisao(la):
Kruze price da ce novih 25 autobusa ici na 15, 16, 23, 53, 56 i 95.Ubedljivo najvise autobusa dobija pogon Novi Beograd (za sada 13 potvrdjenih),dok najmanje dobija pogon Karaburma...
U najavi nabavka 35 niskopodnih MAN-ova.... :)

Nikola, odakle info da se nabavljaju bas MAN-ovi? Malo vise informacija o tome, kako si dosao do nje i o tome kako je bas odabran MAN a ne npr. Ikarbus koji negde ima monopol u GSP-u.

Cesto na forumu ljudi jave nesto a onda se:
A. Ispostavi da je totalno netacna informacija
B. Da je delimicno tacna.
C. Da je tacna (u najmanjem broju slucajeva).

Secam se samo price kada su dosli spanci i kada ne neko javio da je ceo bulevar, koji je zavrsen neposredno pre toga, uradjen pogresno u smislu razmaka sina i da ce morati da ga ponovo kopaju. Taj biser, nad biserima mi je pokazao da forumasi imaju vrlo razlicite kriterijume u tome sta se objavljuje i koliko se pre toga informacija proveri ili svari.

Ono sto ide u prilog prici o nabaci 35 autobusa je tender na strani GSP-a (na istoj strani je i neaktivan tender za 150 autobusa) ali on nije aktivan nego je u pitanju samo najava da ce biti raspisam ove godine. Meni je sumnjivo da ce odabrati stranog proizvodjaca pored Ikarbusa jer ovo nije kredit EBRD-a vec se kupuje na lizing:

zaglavlje.gif

http://www.gsp.rs/tenderi1.htm#VND-autobusi

На основу члана 70. и 71. Закона о јавним набавкама

ЈАВНО КОМУНАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ ГРАДСКО САОБРАЋАЈНО ПРЕДУЗЕЋЕ "БЕОГРАД"
Кнегиње Љубице 29, 11000 Београд

о г л а ш а в а

ПРЕТХОДНИ РАСПИС
за набавку добара:

НАБАВКА 35 НОВИХ ЗГЛОБНИХ НИСКОПОДНИХ АУТОБУСА ГРАДСКОГ ТИПА ПУТЕМ ФИНАНСИЈСКОГ ЛИЗИНГА

ГСП обавештава све заинтересоване понуђаче да ће у 2012. години бити расписана јавна набавка добара: Куповина 35 нових зглобних нископодних аутобуса градског типа путем финансијског лизинга

За све додатне информације можете се обратити писаним путем на факс 011/366-4087 са назнаком "Претходни распис - 35 аутобуса " или на адресу Наручиоца: ГСП, Кнегиње Љубице 29, 11000 Београд.

Ja se iskreno izvinjavam sto malo gusim svojim postovima ali kupovina 400 autobusa preko kredita EBRD-a je najveca stvar koja ce direktno unaprediti svakodnevni zivot nas u Beogradu u poslednjih X godina .

kopmania":dm2jy76d je napisao(la):

http://img.photobucket.com/albums/v442/billlmf/Special/MAN_Lions_City_a.jpg

A ako je solo onda nek uzmu solo Lion City :)
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/db/MAN_Lions_City_Poznań_RB2.JPG
МАН-ови који су добро одржавани су донација Јапана, тај Јапан је условљавао и проверавао то одржавање и зато су они лепо одржавани. Ако се купе МАН-ови они ће бити одржавани исто колико и Икарбуси :rolleyes: И не може овај "Lion City" зато што морају бити на гас :)

Standardna slika za FAP-a...
Slabi su mu ventili za vazduh i cesto gubi visinu.
Inace,zanimljiva prica za njih jeste ta da je u njih trebao biti euro 2 motor,ali zbog izbora ugradjen je euro 3 i sada ovako vise ova creva i lonac za auspuh...

Dobro jel moguće da se ovako nešto kotrlja po ulicama :o , ima li pilota u tom avionu zvanom gsp?

Danas je to izgleda bila standardna slika za Mirijevo.

Video istu takvu 20-cu Fap kriva ko ofinger ali su je iskljucili iz saobracaja :mad:

Ne razumem sto GSP uvek stavi krntiju na 20 kad daju samo jedan bus i kad taj jedan rikne, a rikne, onda prebacuju sa 79, 27 itd, jer
ko ne zna ona ide na 20 minuta, pa je onda cekas 40 minuta. :mad:
Privatnik Curdic je sasvim ok, mada je i njemu polupana soferka na novom busu, ima vise od mesec dana.

Nikola '93":3ti6ow79 je napisao(la):
@Nepopravljivi optimista
Saznao sam iz teksta novine Politika koji je objavljen u subotu 21.04.2012...

Hvala Nikola!

Nasam sam prve fotke novis 218-ica koje je preko ograde Ikarbusa :) slikao Stefan Bgd (link http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=441659&page=319)

ikarbusik-218a-gspbeogra.jpg

ikarbusik-218a-gspbeogra.jpg

Evo sta kaze Ikrabus o novim busevima na svom sajtu:

http://www.ikarbus.rs/naslovna/vesti/is ... eu-beograd

Isporuka 25 zglobnih niskopodnih autobusa Gradskom saobraćajnom preduzeću „Beograd“
23.4.2012

U okviru planirane obnove voznog parka našeg najvećeg gradskog saobraćajnog preduzeća, Ikarbus je isporučio 25 zglobnih niskopodnih autobusa. Posao je dobijen na osnovu tendera, a vrednost posla je oko 5 miliona evra uz subvenciju države od 20%.

Autobusi su sa MAN motorima, VOITH automatskim menjačima, ZF osovinama druge generacije, klimatizovani, a po prvi put su ugrađene automatske rampe za invalide, posebno označena i izrađena sedišta za majke sa decom i automatski uređaj za gašenje požara u motorskom prostoru i zoni predgrejača.

Dizajn putničkog prostora kao i materijali koji su korišćeni su usklađeni sa svetskim trendovima. LED osvetljenje unutrašnjeg prostora je izrađeno od najsavremenijih lampi led tehnologije čiji je vek trajanja višestruko produžen.Pored automatskih rampi za invalide , u autobusima postoji poseban prostor za smeštaj osoba u kolicima.

Svi materijali koji su korišćeni za izradu ovih autobusa su mnogo kvalitetniji u odnosu na pređašnje, tako da je sada u nijhovoj izradi dosta korišćen prohrom, mesing, aluminijum, jer su nam na prvom mestu bezbednost i komfor putnika.

U subotu sam ja sa Stefanom bio do Ikarbusa i oni su bili skroz gotovi i parkirani ispred Ikarbusa...
Bice slika,pa cu vam preneti ovde...;)

Novi autobusi garažni brojevi: 912 i 914

sam5108-2.jpg

Još tri nova autobusa kaji su prošli neposredno pre onih sa prethodne fotografije

sam5105-2.jpg

Vrh