Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 295 95,2%
  • BMC

Glasovi: 15 4,8%

• Ukupno glasača
    310
Ja se ne radujem novim autobusima, nešto me guši kad pomislim na njih. Troše se pare olako na nešto što znamo svi kako će proći.
dscf7567h.jpg

Александар":xkbe36p7 je napisao(la):
Ne znam da li su me to poslušali ili su pak sami uvideli, ali ja sam se angažovao da se u crno oboji ovaj deo oko vetrobranskog stakla, inače se farba u žuto (kao kod M&M transa ili Veolije) :)

Јеси ли им послао неки допис или...?

Jel me utisak vara ili su ovo full plastična ne tapacirana sedišta? Po odsjaju bi rekao da jesu. :notok:

2012-04-26032100.png

I zašto nisu ovakva? :rant:

IK-218-3.jpg

Ovi autobusi su ti isti kao oni sto drze privatni prevoznici na liniji 88

Jutros, na liniji 706:

fotografija0118.jpg

fotografija0119.jpg

fotografija0120.jpg

Ne izgleda loše. Ima dosta turskih delova. Otvori za klimu si češći i širi nego na N seriji. Ali se zato iza otvora vidi instalacija, genijalci nisu to nikako sakrili...

Кад само помислим каква ће бити ова клима...сива и пуна прашине :bash:

JohnnyLee":1547vevo je napisao(la):
ево га добар минибус: Мечка Спринтер Сити

Jel to info oko najavljene nabavke 20 minibusa za GSP?

Uzgred jedna zanimljivost na sajtu Ikarbusa, prvo nov dizajn sajta (vec neko vreme) a drugo nema vise na listi proizvoda minibusa .Da li znaci da su skroz odustali od proizvodnje?

Ako ne Ikarbusa za minibuseve ima li naznaka ko se razmatra (kako je najavljeno ugovor je potpisan). Da podsetim:

U toku je i potpisivanje ugovora za nabavku 20 novih minibusa, koji će GSP-u biti isporučeni do kraja avgusta 2012. godine.

dare":3d2arjuu je napisao(la):
Ovi autobusi su ti isti kao oni sto drze privatni prevoznici na liniji 88
да ...потпуно исти само мало другачија фарба.....а што се тиче седишта то не бих коментарисао

Ako su stavili jedan novi bus na 31 ja kazem da su zapustili :), jer su ostali na toj liniji uglavnom raspad zivi. Ako je stavljeno 5-6 novih na 31 tad tek mozemo da kazemo da je doslo do promene.

Inace, znam da gubim vreme ali nisam odoleo. Jutros sam pisao Sekretarijatu za saobracaj da nove buseva stave na manji broj liniji, pomenuo sam i liniju 31. Sve ce mene poslusati :p

Чему толика опсесија линијом 31?

Ако ни у чему другом, барем се у аутобусима град развија равномерно...

stf":njybiryh je napisao(la):

Zato sto linja 31 jedina vozi duz K.Milana..pored trola..zelimo da u centru budu barem novi ako ne eko busevi na gas i li struju..dakle zahtev je zelene prirode vise nego estetski,mada ni to nije za zanemarivanje.. :kafa:

2012":fzxllswu je napisao(la):
stf":fzxllswu je napisao(la):

Zato sto linja 31 jedina vozi duz K.Milana..pored trola..zelimo da u centru budu barem novi ako ne eko busevi na gas i li struju..dakle zahtev je zelene prirode vise nego estetski,mada ni to nije za zanemarivanje.. :kafa:

па и ван центра живе људи....не може тако....шта мене боли уво да ли ће да центар буде естетски леп...нама свима је битно да се возимо квалитетним аутобусима....јесте..и у праву си да је линија 31 запуштена баш као и још неколико линија...а које нису добиле ниједан аутобус! полако, добићемо све што желимо :) поздрав

Ja u centru beča nisam video samo nove tramvaje.. Nego idu svakakvi...
I opet da ponovim GSP i prevoz postoji da prevozi Beogradjane! a ne da se prikažu turistima koji ih ima jaaaaaako mali procenat..

kopmania":1s54phea je napisao(la):
Ja u centru beča nisam video samo nove tramvaje.. Nego idu svakakvi...
I opet da ponovim GSP i prevoz postoji da prevozi Beogradjane! a ne da se prikažu turistima koji ih ima jaaaaaako mali procenat..
у праву си ...треба гледати интерес грађана а не туриста :)

Ko o cemu ja o nabavci novih buseva. :cool:

Pre minut Djilas u Beogradskoj hronici rekao na temu nabavke novih buseva od EBRD-a nesto u smislu: "na tenderu za kupovinu 400 autobusa ce se prijaviti poznate svetske kompanije ali trudicemo se da deo tog (kolaca) dobije i Ikarbus kako bi odrzali ovu kompaniju".

E sad, nemam pojma da li sam ga shvatio sad na sta sad misli! Da li misli da ce se od Ikarbusa kupovati kao sad sto se kupuje po 25 + 32 busa od kinte grada a ne kredita EBRD-a ili zaista misle da jedan deo buseva od krede EBRD-a bude Ikarbus a drugi deo jedna ili vise kompanija. Inace, da podsetim isti covek je rekao "u narednih godinu do dve planira kupovina 280 zglobnih autobusa i 120 solo autobusa, koji će sigurno biti na gas. " Koliko ja znam Ikarbus nema CNG verzije, ili se varam :/ . Imamo li ovde na forumu nekoga iz Ikarbusa da nam javi da li firma razvija CNG varijantu :lol:

Samo se nadam da 400 novih busevi nece biti sarenila tipa: 100 Ikrabus, 78 Man, 49 Solaris, 32 MErcedes, 105 Volvo a ostalo da podele jos nekima.

Ocu bre uniformni vozni park, 400 komada, 400 istih!

Lepsa su mi bila zadnja svetla na predhodnom modelu ikarbusa. Njih po meni nisu trebali menjati.

stf":16n317vi je napisao(la):

Ni meni nisu jasni kazu da su tu samo krsevi a tu rade GB969,GB970 iz n serije koji su odlicni busevi GB938,939 koji su solidna vozila i GB914 ovo novo vozilo prema tome nista oni nisu zapostavili 31 i ako su bar malo pametni sva nova voyila nece stavljati na 31

dare":o8jbqs0l je napisao(la):
ko kaze da su zapustili 31
GB914

260420123514.jpg

260420123513.jpg

p2050010.jpg
Једна ласта не чини пролеће. :p
То је само један нов аутобус, увек ће ту возити гомила канти :rolleyes:
Стф
:shok: Овај одговор сам очекивао од свих, само од тебе не!

Vrh