Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 293 95,1%
  • BMC

Glasovi: 15 4,9%

• Ukupno glasača
    308
А уместо оног горе, ово :)
3883291-On_the_Big_Avenue_Budapest.jpg

A da za nula din zamjenimo okretnice kako je zidar predlozio umjesto izmisljanja tople vode :kafa:

A umesto tramvaja.. autobusi u temi o autobusima! :/
...
Juce sam se konacno vozio u Megabusu - odusevljen sam. Super autobus iz perspektive putnika, tih, lep, dobra sedista, odlicno ide! Yellow brick road iliti zuti pod (koji se pojedincima ne svidja :p ) meni deluje bas zanimljivo. Nije bas fotogenican ali kad se uvece pojavi na stanici - wow :cool:

О МАЈ ГАД! Чему ова грба горе, и ови поклопци на точковима су ОЧАЈ! :shok:

Можда би нека друга боја била ок, али ова са овом грбом је :notok:
А ако се икад буде правио и возио на улицама БГ-а, носиће титулу најдужег аутобуса :)
Он је 18,75м, судећи по слици
03.jpg

Тренутно "ЛЕА" носи ту титулу са 18,55м :)
NeobusCittaLEA-1.jpg

526044.jpg

Упутите ме у причу са Мегабусом, шта сам пропустио? :shok: Прави се код нас? :shok:
Иначе, пре 2-3 недеље сам се возио ганц-новим Мегабусом на 77 - још је имао најлоне на шипкама на вратима. Милина! :)
Иначе, нко је поменуо да Ласта и Веолија имају проблема са стаклима на Необусу - о чему се ту ради?

Ja sam vidjao prošlo leto, da je na dosta autobusa sa spoljne strane izlepljeno selotejpom koji drži stakla.
Ali to su uglavnom samo veolini oni koji nemaju prozore (luftere)

mega bus se pravi kod nas u železniku, na nekoj volvo šasiji. inače pravi ga valjda neko iz grupe privatnih prevoznika za njihove potrebe.

drago mi je što ti mega busevi zamenjuju liaze.

Prave ga privatnici u Železniku za njihove potrebe???.. :shok:
Ne hvala ne bih ušao u to da se vozim..neka je Bog u pomoći.. :kafa:

kopmania":2edinjhs je napisao(la):
Ja sam vidjao prošlo leto, da je na dosta autobusa sa spoljne strane izlepljeno selotejpom koji drži stakla.
Ali to su uglavnom samo veolini oni koji nemaju prozore (luftere)

Selotejp nije tu da drži staklo da ne ispadne kada se odlepi, nego kada vozilo ode u staklaru oni to zalepe dok se ne osuši silikon ili drugi lepak kojim lepe stakla. Tako je i u GSP-u, međutim, kreteni iz GSP-a kasnije ne uklanjaju te trake pa one stoje danima dok ne istrunu :rolleyes:

Inače, Veolijini imaju dupla stakla!

da da naravno, ali to ukazuje da imaju probleme sa staklima :)

@2012

nije toliko loš bus. nije na nivou MAZ-a koji se isto sklapa kod nas, ali je mnogo ispred liaza (kao da je ovo teško). prijatne je spoljašnjosti, unutrašnjost malo lošija i ima ok zvučnu izolaciju.

Uskoro više vozila u javnom prevozu

Na autobuskim gradskim linijama 33, 35, 42,43, 48, 79, 303, 610, kao i prigradskoj liniji 493 od 2. aprila ove godine biće uveden dodatni broj vozila.

Povećanjem broja vozila na navedenim linijama smanjiće se vreme čekanja na stanici. Zahvaljujući građanima koji su redovno očitavali svoje „bus plus" kartice, Direkcija za javni prevoz dobila je odgovarajuće podatke koji će omogućiti da pomenute linije budu pojačane dodatnim autobusima gradskog prevoza, saopštavaju iz „Bus plus" sistema.

Dodatnim vozilima pojačavaju se linije Pančevački most (Železnička stanica) - Kumodraž, Trg republike - Lešće (Groblje), Slavija (Birčaninova) - Petlovo brdo, Trg Republike - Kotež, Pančevački most (Železnička stanica) - Miljakovac 3, Dorćol (SRC Milan Muškatirović) - Mirijevo 4, Ustanička - Zaklopača, Zemun (Kej oslobođenja) - Jakovo i Beograd - Mladenovac.

Pokazalo se da je na navedenim linijama broj očitavanja kartica izrazito veliki, što ukazuje na to da je postojeći kapacitet nedovoljan i da treba povećati broj vozila.

- Analizom podataka dobijenih očitavanjem karata na ovim gradskim linijama uočili smo da zaista postoji potreba za uvođenjem dodatnog broja vozila i pojačavanjem njihove frekvencije. Dodatni broj vozila na ovim linijama startovaće početkom aprila. Još jednu izmenu smo napravili i na autobuskoj liniji Beograd-Mladenovac, koja saobraća auto-putem, tako što smo uveli još jedan polazak u popodnevnom špicu kako bi se rasteretila gužva kod Autokomande - kaže Željko Ožegović, član Gradskog veća.

Sistem za naplatu karata i upravljanje vozilima u javnom prevozu omogućio je svakodnevno prikupljanje podataka o broju očitavanja kartica, to jest broju vožnji građana u toku jednog dana. Time su Direkciji za javni prevoz obezbeđeni podaci o broju vožnji na pojedinačnim linijama i vozilima na liniji u toku svakog polaska, sata, dana ili definisanog vremenskog perioda.

dare":17a2tgki je napisao(la):
Uskoro više vozila u javnom prevozu

Na autobuskim gradskim linijama 33, 35, 42,43, 48, 79, 303, 610, kao i prigradskoj liniji 493 od 2. aprila ove godine biće uveden dodatni broj vozila.

...

Somi303 da časti :vops:

:shok: О мај гад! Журка код мене!
club.gif

Тек сад ћу да терам људе по бусу да куцају карту! Реално само пола буса откуца. А и не верујем неко веће појачање од једног буса, али и то је супер! :kk:

42 je odgovor na konačno pitanje o životu, svemiru i svemu što postoji, a konačno će i 42 da ima smisla. Možda..

medjutim":15htzowu je napisao(la):
42 je odgovor na konačno pitanje o životu, svemiru i svemu što postoji, a konačno će i 42 da ima smisla. Možda..
tacno tako!

veruj mi jedan autobus je sasvim dovoljan. 42 ide na ''16'' min, jutros u 6.30 sam usao na drugoj stanici stajao sam sve do banjice...

Ја не знам колики ће интервал моје драге 303 да буде :D Са 2 буса је 45, а у шпицу возе ваљда 3 на 30 мин и то једва, мора један да не дође и један да закасни минимум 15 мин! :rolleyes:

Vrh