Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 298 94,6%
  • BMC

Glasovi: 17 5,4%

• Ukupno glasača
    315
Novi plavi BMC stigli za GSP. Sad i na njima počinju garažni brojevi sa P9XXXX
157c3de64f48b0bd23a9e96e632f0764.jpg
146797fb533f053be68c185d1fbd5d51.jpg

Sent from my RMX3710 using Tapatalk
rekoh vam da kreće asimilacija...

imam ja bolji predlog:

Њ3811116197871393640
Њ - da ima neko naše slovo, u direktnom tv prenosu se žreba koje će tačno biti
38111 - pozivni
161978 - šapićev datum rođenja
7 - za sreću
9 - oznaka prevoznika
3640 - garažni broj

i obavezno da oznaka bude istaknuta na vidnom mestu - recimo s unutrašnje strane blatobrana. i da bude strogo zabranjeno da se ističe na nekim bezveze mestima... šta ja znam, recimo čeono ili kod prednjih vrata.

Da stave obavezno latinicno AV. Bolje da bude gore na krovu, po mogucnosti ispod klima uredjaja, da bude tu, da se nadje...
Il jos bolje sa unutrasnje strane nekog od prednjih branika, pa kad hoces da vidis oznaku, zamolis vozaca da ti otvori polubranik. Al moras da znas engleski! :ROFLMAO: jadno....

Ajde više da se ne dira 18-ica i neka ostane u Zemunu do daljeg. Prvo se uveliko pričalo i još izašla informacija da će od Nove godine NBG uzeti tu liniju. Sad sa glanc novim plavim autobusima dolazi informacija da će verovatno ostati Zemunu. Pa dobro bre čoveče, sad odlično radi linija.
Ako će je vraćati NBG, neka Zemun uzme 83 i stavi nove autobuse. Ranije sam mislio da će 85 možda Zemun da uzme, ali sad više niko ništa ne zna.
Na prvi pogled ovakvi autobusi u plavoj boji su lepi i uspeli su da sa Vizantijskom plavom bojom nešto korektno dobiju.
Ali bode me u oči pisanje garažnog broja u donjem desnom ćošku P93640.

Ikarbusi IK-112N iz Arrive na oglasima polovni automobili, u pozadini jednog se moze videti 103P koji stoji na placu.
Niskopodni Ikarbus, sa cenom od 10000E, pritom polovan, imam osecaj da su to stavili namerno da ga ne bi prodali.
Pa za koliko i da ih oglase? Nisu te serije uopšte loše tako. 2015 su valjda, kola tog godišta idu i za tih 10000 evra. Realno, nikakve pare za autobus danas. Ako je ispravan, u kako tako korektnom stanju, za siću se može imati funkcionalno vozilo za narednih nekoliko godina.

Neka ostane 18 u Zemunu, ali nadam se ne na uštrb linija 15 i 78.
I sam govorim da se o povratku 18-ice priča još od kada je preuzeo Zemun, a slabe su šanse da bude predata sad kad Zemun dobija nova vozila.
Biće zaista nefer ako sva nova vozila završe na 18, a nijedno na ove druge dve. 15 i 78 svakako već nose teret održavanja 18-ice. Na 15 ima dosta solo i starijih vozila u poređenju sa 18-icom i nijednog redovnog Solarisa, a 78 nema niti jedno jedino zglobno vozilo.
Od tih 14-15 BMC-a, ravnomerno ih treba rasporediti na ove tri linije.

Realno, 18ca je em teža em i opterećenija nego 15 / 78, nemam ništa protiv da par BMC-a ode na 15, ali logično je da će ih manje više sve staviti na 18. Doduše i CNG je malo lenjiji za Jerkovića, al dobro, videćemo kako će se organizovati.
Letos su imali veliki problem sa zglobovima, ja se nadam da će sledećeg leta neke stvari biti bolje, nebitno dal bili Solaris, Bmc ili Ikarbusi.

Baš danas sam čekao neku torbu iz inostranstva kod Sava Centra, 18ca nailazi frekventnije nego 17ca.

Neka ostane 18 u Zemunu, ali nadam se ne na uštrb linija 15 i 78.
I sam govorim da se o povratku 18-ice priča još od kada je preuzeo Zemun, a slabe su šanse da bude predata sad kad Zemun dobija nova vozila.
Biće zaista nefer ako sva nova vozila završe na 18, a nijedno na ove druge dve. 15 i 78 svakako već nose teret održavanja 18-ice. Na 15 ima dosta solo i starijih vozila u poređenju sa 18-icom i nijednog redovnog Solarisa, a 78 nema niti jedno jedino zglobno vozilo.
Od tih 14-15 BMC-a, ravnomerno ih treba rasporediti na ove tri linije.
Pa neće jer će dolaskom novih zglobova na 18 i linija 15 biti full zglobna, nevezano da li će sve dati na 18 ili ne. Takođe postoji šansa da sad neke zglobove daju i na 78.

Pa neće jer će dolaskom novih zglobova na 18 i linija 15 biti full zglobna, nevezano da li će sve dati na 18 ili ne. Takođe postoji šansa da sad neke zglobove daju i na 78.
Postoji šansa da pre vremena povuku stare Ikarbuse (2012. i 2013.) iz redovnog saobraćaja.

Vrh