Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 299 94,6%
  • BMC

Glasovi: 17 5,4%

• Ukupno glasača
    316
prvi put u ne znam ni ja koliko vremena 95 nije za manje od 3 min. čak štaviše piše na tabli 14 i 16 min.

update: Sad sam video, na app ima bus za 2 min 😂😂

šapke, skidaj toteme.

Чим су ГСП возила плавр боје одмах је лепше и не видим проблем са гаражним бројем сем што тако стоји и код привантика?
Има нешто што се зове идентитет предузећа.

Џабе кад скоро нико не разликује тај идентитет па макар писало преко целог аутобуса ГСП или ПРИВАТНИК...
Лого ГСП је јасан идентитет. То што су приватници сељачке фирме са сељачким брендингом је проблем њиховог руководства.

Jel ovo linija za Skoplje?

solaris prigrad.jpg

Poslednja izmena:
Укинута је обавеза држање ознака превозника, баш зато како би сва возила била иста. А не свако стављао ознаке где стигне и како жели и по целом аутобусу. Свакако обични људи не разликује приватника/гсп. Такође што се тиче пријаве то се ништа не ремети, јер је ту главни гаржни број, а не назив превозника.
Meni je bitno i želim da znam ko me prevozi,baš me briga za njihove odredbe samo žele da se ne zna koliko su linija dali privatnicima i eto...

Meni je bitno i želim da znam ko me prevozi,baš me briga za njihove odredbe samo žele da se ne zna koliko su linija dali privatnicima i eto...
Чим си на форму то знаш, такође свако ко жели да зна може лако да научи за кратак период. Ја причам да већини није битно ко је превозник 😀

Da li ce vozacima biti ponudjen aneks ugovora? Obavezujuci ih da predju pod "vozaci grada beograda (namerno malim slovom)", te ce isti biti angazovani kod privatnih prevoznika po potrebi? Odnosno, grad ce im biti agencija.

Malo prevelika fama oko dobrovoljnog socijalnog programa, inače to ne postoji već je prepakovani tehnološki višak, a nikako nije prvi po redu. Bilo ih je nekoliko u poslednjih dvadeset i kusur godina. Čak šta više to dosta ljudi u firmi i čeka, kažem pošto ga nije bilo desetak godina, ne bi li još koju godinu prevukli do penzije. Velika većina je takvih. Više me brine gde će sa zaposlenima u službi prodaje. Da ovo sve ne miriše na dobro ne miriše, al isto tako se često preuveličavaju stvari, a u konkretnom slučaju individua koja piše o socijalnom programu, kao da ga nikada do sada nije bilo, a prinudnih otkaza bilo samo u vreme velikog Đilasa, kad su uzeli kontrolu iz GSP-a. Nije tad oteran mali broj ljudi mimo svoje volje, pa nikom ništa. Samo volim da se bude objektivan, a ne da izvrće priču svako kako kome odgovara u datom trenutku.
Da li ce vozacima biti ponudjen aneks ugovora? Obavezujuci ih da predju pod "vozaci grada beograda (namerno malim slovom)", te ce isti biti angazovani kod privatnih prevoznika po potrebi? Odnosno, grad ce im biti agencija.
Za sad nema ništa konkretno o tome. To je dosta krupna stvar, pa bi se to brzo raširilo po firmi.

Malo prevelika fama oko dobrovoljnog socijalnog programa, inače to ne postoji već je prepakovani tehnološki višak, a nikako nije prvi po redu. Bilo ih je nekoliko u poslednjih dvadeset i kusur godina. Čak šta više to dosta ljudi u firmi i čeka, kažem pošto ga nije bilo desetak godina, ne bi li još koju godinu prevukli do penzije. Velika većina je takvih. Više me brine gde će sa zaposlenima u službi prodaje. Da ovo sve ne miriše na dobro ne miriše, al isto tako se često preuveličavaju stvari, a u konkretnom slučaju individua koja piše o socijalnom programu, kao da ga nikada do sada nije bilo, a prinudnih otkaza bilo samo u vreme velikog Đilasa, kad su uzeli kontrolu iz GSP-a. Nije tad oteran mali broj ljudi mimo svoje volje, pa nikom ništa. Samo volim da se bude objektivan, a ne da izvrće priču svako kako kome odgovara u datom trenutku.
Tako je, siguran sam da ima bar 300 njih koji to jedva čekaju jer izađe bar 10-15 hiljada evra što bi nekom mnogo značilo i kad uzme te pare, samo će preći kod privatnika. Ali budimo realni, taj program se pravi iskljucivo zbog Strele, jer njima fali mnogo vozača i nadaju se da će tako popuniti mesta.

Stup Vršac stupa u štrajk, a navodno im se pridružuju i GSP Beograd i JGSP Novi Sad. Lasta će isterati svoja vozila ispred skupštine ako im do prekosutra ne ispune zahteve. Ovo postaje ozbiljno.

Sent from my RMX3710 using Tapatalk
Najbolje da svaki mogući prevoznik u Srbiji stupi u štrajk, da ljudi ne mogu na posao. Ovo za GSP čisto sumnjam. To bi bio potpuni haos.

Tako je, siguran sam da ima bar 300 njih koji to jedva čekaju jer izađe bar 10-15 hiljada evra što bi nekom mnogo značilo i kad uzme te pare, samo će preći kod privatnika. Ali budimo realni, taj program se pravi iskljucivo zbog Strele, jer njima fali mnogo vozača i nadaju se da će tako popuniti mesta.
Vozači su od toga izuzeti i ne mogu konkurisati za socijalni program. Oko 400 evra po godini staža osiguranja i nisu neke pare, a važi za sve kao minimalan iznos otpremnine, ako se nema bruto preko 150000, u čijem slučaju ide trećina po godini. Tako da nema tu prelaska kod privatnika, al ima i mlađih ljudi koji će prosto tražiti neki drugi posao.

Stup Vršac stupa u štrajk, a navodno im se pridružuju i GSP Beograd i JGSP Novi Sad. Lasta će isterati svoja vozila ispred skupštine ako im do prekosutra ne ispune zahteve. Ovo postaje ozbiljno.

Sent from my RMX3710 using Tapatalk
Za Lastu ok, imaju šta da traže konkretno. Koji su zahtevi JGSP-a i GSP-a, tj koji bi bili naši zahtevi. Niko to ni da pomene u firmi, pa mi stvarno neverovatno da se tako nešto sprema bukvalno za sutra.

Vrh