Nije stvar u zapaljivosti goriva, jer koliko god dizel ne goreo tako lako, kad cure nafta, pa još ulje na vrele delove motora, požari nisu nikakvo čudo. Ovaj skorašnji slučaj, ako je opet, a po ko zna koji put, uzrok u blokiranju točka, koji dovede disk do usijanja, pa upali gumu itd., tu prosto nema ponoći uz sirovine i balvane za volanom, kako lepo reče i
@branik. Održavanje jeste jako bitno, al mnogo je i do vozača, kako sam i sam više puta isticao do sad. Prosto ne može se samo terati, nego se i te kako na sve i svašta mora obratiti pažnja. Takođe, plata i uslovi rada ne smeju, i ne mogu biti opravdanje za nemar i javašluk. Pa ne rade ni lekari za 5000 evra, pa šta treba da potpuno zanemaruju pacijente, i prosto ih prepuste sudbini. Kad vi nemate odakle da uzmete kadrove, džaba priče o bilo čemu, pa eto i za platu koja je tu negde oko 110000 prosek kod vozača. Daće od nove godine još, pa opet ih neće biti. Privatnici uvoze normalno, a GSP to ne može da radi. Baš smo u ravnopravnom položaju. A ti vozači, da se razumemo nemam ništa protiv uvoza te vrste radne snage, ne znaju skoro ni reč srpskog. To, recimo, u jednoj Nemačkoj baš ne može tako. Uvoze ih svi, al ipak ne mogu da se postavljaju u saobraćaju kao pali s Marsa. Trpaju nas lošim vozilima, nemamo izvor radne snage, plus decenijske boljke, i tako je kako jeste u GSP-u. Oduzimanje poteza 600 i jeste jedna od posledica svega toga. Razlog vrlo prost. Da se razmesti od sredstava to što ima, i da se konačno popune smene vozača do traženih 98% ostvarenih polazaka. Privatnik, opet, upravo uzima potez 600 sa osobljem iz uvoza. I posle se isti ne znam kako hvali. Eto kao ozbiljniji su možeš misliti. Ne, nego nisu opterećeni politikom, Gradom itd. Pare očigledno imaju, mogu da kupe šta hoće, imaće i ko da vozi, al dobro za ovo podneblje apsolutno ništa novo. Nego što je sve toliko prozirno i perfidno. Možda i dođe dan kad karta bude morala da se plati mnogo više, a privatnici budu ti koji će mnogo više odlučivati o javnom prevozu u Beogradu.
A Šapić svakom novom izjavom samo potvrđuje da je prosto debil i to je to.