Aha! Znaci stanovnici sa periferije su gradjani drugog reda :lol: Kad ti samo dodje Vucic :laugh:Matt":twfzqf31 je napisao(la):Pa ne moze na svim linijama Samo bih ja izbacio sa nekih perifernih linija nove autobuse.
ja pre mislim da tu utice psihologija, da se kasnije kaze "zamenili smo celu liniju 24 novim autobusima"..a na liniji 24 saobraca nekoliko buseva...c.s.i.":36tk7joi je napisao(la):I ja sam primetio ^^^
Jedino mi nije jasno zasto nema ni jednog na liniji 26 kad je vec toliko prometna
Stavili su 2 komada možda i 3, ja videh samo g.b. 210 i 211vrachar":5ll0qmx5 je napisao(la):Postavili su novog Ikara na liniju 24
Za sada saobraća 3 autobusa sa intervalom 20-25 minuta, lično mislim da treba da pojačaju liniju sa još 3 autobasa pa da 24 fura na svakih 10 minuta.dziggy":841y24sa je napisao(la):ja pre mislim da tu utice psihologija, da se kasnije kaze "zamenili smo celu liniju 24 novim autobusima"..a na liniji 24 saobraca nekoliko buseva...c.s.i.":841y24sa je napisao(la):I ja sam primetio ^^^
Jedino mi nije jasno zasto nema ni jednog na liniji 26 kad je vec toliko prometna
Da, i to. To su inace 2 linije koje mozda najvise mrzim. Imaju vise vozila nego 21 i 29 a uvek su prazni.bojan87":33fr4fhc je napisao(la):^^^ Zaboravio si da napises da su i 40 i 41 trolebusi
Najbolje da bude ovako 0-19 Tramvaji, 20-99 Trolejbusi/Autobusi, 100 pa naviše Autobusi,.vrachar":63yy0t92 je napisao(la):Postoji izvesna nelogicnost u numeraciji gradskog saobracaja
1-14 tramvaji
15-18 autobusi
19-22 trolejbusi
23-27 autobusi
28-29 opet trolejbusi
30-pa nadalje autobusi...
O prigradsjkim linijama, trocifrenim brojevima i dodatim slovima da ne govorim. Zasto se ne bi izvrsila renumeracija?
Metro moze da ima i azbucne oznake. Napr. linija Ж :lol:Steva":2ba3souq je napisao(la):Takođe se slažem da je potrebna renumeracija GSP.
Samo bi malo drugačije sredio, odnosno 1-9 za budući metro, 10-49 a tramvaje, 50-99 za trolejbuse, za buseve 100-499, a za prigradski prevoz od 500-999 i to je to
Ona dobio neki broj an 6 pošto svakako joj odgovara i treba da bude recimo 64 a moze i an 4 pošto je Miljakovac u segmentu 4.shmeksi":gpxknhwh je napisao(la):@senke
ako 104 postane 94, sta se desava sa trenutnom 94-orkom
Potrebne su prenumerizacije i nove linije naročito E (ekspres) i L (Lokal), kao i metrobus linije.Matt":gpxknhwh je napisao(la):mislim da nisu potrebne prenumeracije, mozda male korekcije. vaznije je dobro organizovati saobracaj i smanjivati ucesce autobusa u njemu...
Izvor: BeoInfoЧетвртак, 19. јун 2008.
Дирекција за јавни превоз увела је од понедељка, 16. јуна, на линији 707 приватног превозника „Ауто-кодекс” прво возило на природни гас. У наредном периоду Дирекција за јавни превоз ће пратити експлоатацију тог возила и на основу анализе резултата заједно са осталим превозницима у систему планирати даљу набавку аутобуса на алтернативне погоне, саопштио је на данашњој конференцији за новинаре у Старом двору Зоран Алимпић, в.д. градоначелника Београда.
– Предности коришћења природног гаса су у знатно мањем загађењу околине у односу на бензин или дизел и захваљујући својим еколошким, економским и безбедносним предностима представља једно од водећих енергетских алтернатива данашњице. За разлику од неких других енергената резерве природног гаса сасвим су довољне за несметану експоатацију, па се очекује да у будућности све више буде коришћен. ГСП „Београд“ недавно је тестирао коришћење биодизела у једном свом возилу и тај експеримент показао је добре резултате – рекао је Алимпић.
Увођењем аутобуса на природни гас у систем јавног градског превоза наставља се примена директиве Европске уније за смањење емисије штетних гасова у јавном превозу коришћењем алтернативних погонских горива као што су: природни гас и биодизел.
Природни гас не садржи оксиде сумпора, олово и чврсте честице, возила на природни гас испуњавају европске стандарде емисије и стандарде емисије америчке агенције за заштиту околине. Возила која користе природни гас имају нижи ниво буке и вибрација, што представља додатни квалитет ових возила посматрано са аспекта комфора. Природни гас омогућава стартовање мотора на веома ниским температурама, чак до минус 40 степени Целзијусових.
Na kraju ce i biti tako, sada na liniji 24 ima 2 nova busadziggy":18eg3hpo je napisao(la):ja pre mislim da tu utice psihologija, da se kasnije kaze "zamenili smo celu liniju 24 novim autobusima"..a na liniji 24 saobraca nekoliko buseva...c.s.i.":18eg3hpo je napisao(la):I ja sam primetio ^^^