Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 295 95,2%
  • BMC

Glasovi: 15 4,8%

• Ukupno glasača
    310
20221220_134445.jpg
18 и 39 иду улицом Војводе Степе. Соларис 3028 на 18.

Danas sam se vozio Ikarbusom #87 i mogu vam reći da fino ide, lepo vuče.
Ogroman minus su zadnja vrata kroz koje šiba vetar i to što je puno dima, koji kulja iz svih otvora pozadi, pa je extra zagušljivo.

Prestadoše li bemceovi da ostaju po ulicama i zbog čega su uglavnom stajali?

Sinoć sam beše sreo jednog Karaburminog u kvaru u Kneza Miloša, malo ispod zgrade Vlade se sklonio. Morao je majstor na dijagnostiku da ga poveže.
Uglavnom im creva antifriza prave problem, upali upozorenje i kod nekih i redukuje snagu. Za sada im terenski majstori ne dosipaju na terenu već ih pripremaju i čekaju na red za šlepanje (za sada je tako dok su u garanciji).

Mišljenja kolega oko novih BMC-a su podeljena, ali uglavnom svi se slažu da ne može da se poredi sa Solarisom pogotovo što se tiče praktičnosti i preglednosti za vožnju.
Inače sve više čujem primedbe od kolega na račun grejanja kod Kineza, slabo se oseti.
.

Koliko Fapaca je ostalo u saobracaju i koji brojevi su? znam za 84 i 106 sigurno, a ostali?

Ima li neko saznanja koje linije će biti obuhvaćene tumbanjem po pogonima od januara, to jest da li će se deljenje jedne linije na dva pogona proširiti na veći broj linija? Koliko sam čuo, 610 bi trebalo da preuzme Novi Beograd, za ostale još ništa ne znam.

Прича се да ће 53 и 89 прећи али остају соло иако су обе за зглоб.

Послато са M2102J20SG помоћу Тапатока

3000-3109 НБГД
3110-3199 без 3179 Карабурма.

Нема ту шта да се збуњује.

Послато са M2102J20SG помоћу Тапатока

Izgleda da su razlupali 27. Gužve su jezivo velike za ovo doba dana. Dobar deo ulazi u E6..
Na 27 je u poslednjih 10 dana nenormalno veliki broj kvarova i iskljucenja. Jeste da su sada svi zglobovi, uglavnom solarisi ali poceli su da se raspadaju. Video sam u kvaru par kom poslednjih dana, #3113, #3147, #3156 i #943 ta cetiri se secam. Pri tom, partizanski put je katastrofa, ceo je u rupama. Ja ga i autom izbegavam, skroz su ga zapustili i sve je iskrpljeno u razlicitim nivoima. Desilo se i da je bila prekomanda juce sa 27 na 23 #3156 obzirom da su dva nova BMC opet zakazala... Nek nam je Bog u pomoci. Cak je moguce da ce od 01 januara biti podeljen i 27 sa Kosmajem ( polasci koji krecu iz Mirijeva Karaburma a koji krecu sa Trga Kosmaj ) ali ostaje nada da ce 27E uzeti ili NBG ili Karaburma, barem delimicno pa rasteretiti taj deo, sto u slucaju da Kosmaj dodje na 27 i nece biti velika razlika :(

Užas. Samo toliko. Kad sam počeo na faks da idem 27E, jer je 27 toliko nepouzdana postala.

Na 27 je u poslednjih 10 dana nenormalno veliki broj kvarova i iskljucenja. Jeste da su sada svi zglobovi, uglavnom solarisi ali poceli su da se raspadaju. Video sam u kvaru par kom poslednjih dana, #3113, #3147, #3156 i #943 ta cetiri se secam. Pri tom, partizanski put je katastrofa, ceo je u rupama. Ja ga i autom izbegavam, skroz su ga zapustili i sve je iskrpljeno u razlicitim nivoima. Desilo se i da je bila prekomanda juce sa 27 na 23 #3156 obzirom da su dva nova BMC opet zakazala... Nek nam je Bog u pomoci. Cak je moguce da ce od 01 januara biti podeljen i 27 sa Kosmajem ( polasci koji krecu iz Mirijeva Karaburma a koji krecu sa Trga Kosmaj ) ali ostaje nada da ce 27E uzeti ili NBG ili Karaburma, barem delimicno pa rasteretiti taj deo, sto u slucaju da Kosmaj dodje na 27 i nece biti velika razlika :(
Reci, jos malo pa ce svaku liniju u gradu SP Kosmaj odrzavati :rolleyes:

Vrh