Da ti se pridružim. Taj je bio najbolji po dolasku, ali verujem ti jer sam se danas vozio s 3616 na 23, istim onim sa krivom desnom srednjom šipkom na zglobu koji je pre par nedelja radio na 31. Moram priznati da je pošteno rastrešen u rekordno kratkom roku. Osim toga što mu zapinju i treća i četvrta vrata, na trećim samo levo krilo i to na svakom mogućem stajalištu, nema šta mu ne lupa i krči ko rastrešena Kobra. Zgranut sam. Vrata su toliko spora da prvi putnik uvek mora da se sam provuče između krila vrata u sredini što ozbiljno usporava razmenu putnika. Da sam ušao u 886 na istoj liniji, provereno bi bolje prošao iako su Japanci na izdisaju. Baš dugo stoje posebno u odnosu na Solarise. Stekao sam utisak da se Solaris brže skloni čak i kada uđe i izae više ljudi. BMC tako prave bespotrebnu gužvu na samom stajalištu, odnosno kolone autobusa u zoni istog. Ovo je posebno evidentno u Požeškoj sa velikim brojem linija. Na Sajmu, Mostaru, Autokomandi je horor.
Vozio se i s 3535 na 17. Taj je sličan onom 3568, prvim BMC u koji sam ušao. Treća vrata mu zveckaju i vibriraju par mm i pri najmanjim neravninama. Nije vidljivo po vertikali, a ne tresu se ni po horizontali, primeti se po zveckanju, a oseti se tek kad se uhvatiš za šipku. Rekao bih da ima zazore na ručicama pa zato šetaju par mm. Onaj je osećaj kao kad šipke nisu potpšuno zašrafljene. Rekao bi raštimovana vrata. Kako će biti za 10-15 godina, ako toliko i izdrže, pa ne smem ni da posmislim.
Pitanje da li je ovaj debakl s BMC-om vezan isključivo za kvalitet. Kad pogledamo ostala vozila ne mogu ignorisati sistemski popušteno održavanje. Video sam u prolazu dva BMC na kojim "radi" samo A4, jedan na 17, drugi začudo na 18, međutim ima i Solarisa (baš danas jedan prošao s A4 na 18) i Higera sa neispravnim displejima. Mora da im je neko naredio da ignorišu displeje kad uvek imaju papir, jer oni nisu kritični za kretanje vozila (iako je su za upotrebu jer ako ne vidiš papir propuštaš vozilo). Raspad sistema je to.
Btw. i privatnici su u totalnoj anarhiji. Ugrožavaju bezbednost nodostajućim staklima, dobro ne zašrafljenim točkovima, ali i obmanjuju korisnike ispravnim displejima sa različitim destinacijama. Danas Temsa na 20 prikazivala 47 samo sa strane, a napred i poztadi ispravo 20.