Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 295 95,2%
  • BMC

Glasovi: 15 4,8%

• Ukupno glasača
    310
verovatno je to bio zahtev tržišta (gsp-a) da se smanje stakla i podele na dva dela. mnogo je jeftinije zameniti jedno krilo nego celu ogromnu šoferku.

Maz ili bese bik na 79 ima natpis na svim displejima 790.

Imaju smek ona vrata za vozaca i kabina,izgledaju kao da su skinuta sa sovjetske podmornice.Kapiram da su ovi iz LIAZ-a kada videse sta im je konkurencija uradila bili u fazonu,moramo da iskopiramo to!

Sta mislite koliko ce proci vremena do kabum gmaz/maz/bika Inace kako to da gsp nije na svom sajtu obavjestio ko je pobjedio na tenderu :kafa:

Meni se to nimalo ne svidja što gsp kupuje autobuse na gas, pošto vidimo da se mesečno zapale prosečno 3 autobusa, šta će onda biti sa tim na gas ? baš to što kaže direktor.. explodirati

:D

Pa još nije zvanično objavljen pobednik, možda počeli da sklapaju, pa ako ne ode za GSP uvek se kupac može naći, posebno što je mala serija ;)

vucko":cucvbuhm je napisao(la):

Mislim da je 079? Mada to su DMV displeji, od GSP verovatno ostaje veran Novatronicu :D

vucko":cucvbuhm je napisao(la):
Imaju smek ona vrata za vozaca i kabina,izgledaju kao da su skinuta sa sovjetske podmornice.Kapiram da su ovi iz LIAZ-a kada videse sta im je konkurencija uradila bili u fazonu,moramo da iskopiramo to!

Ti autobusi stižu bez pregrade, pa im tu u Vuloviću budže :rolleyes: Evo kako izgleda originalna pregrada na 203, a oba krila služe za putnike:
maz203_salon03.jpg

:laugh:

Danas videh neverovatan FAP na liniji 47. Bukvalno je prkosio fizici, nakrivio se pod uglom na kojem bi mu i ozbiljna terenska vozila pozavidela.

Александар":3qqfqain je napisao(la):
vucko":3qqfqain je napisao(la):

Mislim da je 079? Mada to su DMV displeji, od GSP verovatno ostaje veran Novatronicu :D

На Ћурдић МАЗ/БИК-овима пише 790 уместо 79, 320-32, 200-20 ... :rolleyes: до скоро је писало нормално :)

direktor":2wgmoy7n je napisao(la):
Sta mislite koliko ce proci vremena do kabum gmaz/maz/bika

Sad se setih, znate li da na MAZ autobusima postoji nalepnica na poklopcu motora pozadi sa upozorenjem da je autobus opremljen sistemom za automatsko gašenje požara. Nisam obraćao pažnju da li ima i na ovim novim, ali na onim starijim je to pisalo!

Koja vozila je kupio Bamirion....? Bas mi nisu poznata...

Danas sam video zgloba neobus od laste na liniji 16. zanimljivo je to da je imao samo troja vrata odnosno na prikolici je imao samo jedna vrata.

Значи и даље је у градском саобраћају? Не знам како ДЈП Ласти дозвољава да шаље зглоба са троја врата у градски. А она два аутобуса на спрат не бих да коментаришем. Срамота што шаљу такве аутобусе у градски саобраћај и то на тако оптерећене линије као што су 15 и 16. :rolleyes:

vozio sam se u zglobu sa troje vrata. u prednjem delu je veoma komotno, niskopodni ulaz, verovatno najviši autobus unutra. od poda do plafona čini mi se ima preko 2.5 metra sigurno. međutim, u prikolici stvar stvar se menja drastično. sam ulaz u prikolicu je niskopodan, međutim tu su odma stepenice što je suprotno sa pravilima direkcije koja nalažu da pod mora biti ravan. i stepenice su stvarno velike, tolike da od prednjeg dela koji je visok pozadi mora da se saginje glava da se ne udari u plafon. sedišta od vrata do kraja autobusa su raspoređena u rasporedu 2+2 tako je jako usko, zadnji deo isključivo za sedenje.

sve u svemu solidan autobus ali definitivno nije za beogradske uslove, jedino ako se ima neka drugačija prikolica.

Pa Lasta je od samog početka stavljala autobuse sa troja vrata skidane sa prigradskih linija

Zašto? Kinezi bi trebalo dosta dobro da proizvode te velike stvari. Recimo EPS je pre 10ak goina nabavio kineske transformatore koji su se dobro pokazali

u makedoniji su kupili kineske autobuse yutong. sad su ih pustili u upotrebu. da sačekamo da vidimo kad njih kako će da se pokažu pa da razmatramo nabavku.

Александар":3s9ikzew je napisao(la):
Zanimljivo, pronađoh sajt kineskog proizvođača King-long na srpskom :)
http://www.king-long.net/sr/

Још пише срБски, а застава је ваљда Југославије :laugh: :laugh:
Ево једног чланка из Новости :)
http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74.html:346881-Na-ulicama-jos-25-novih-autobusa
И ево најлепшег аутобуса на улицама Београда, још са оном плавом рекламом "Дунав осигурање" милина да га гледаш :D
01bus.jpg

Vrh