Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 295 95,2%
  • BMC

Glasovi: 15 4,8%

• Ukupno glasača
    310
Evo našao sam, fotografija autobusa sa prikolicom u Beogradu:
juce003-1.jpg

istorijat3-1.jpg

(1950-1960)
istorijat1950-1960002-1.jpg

Izvor: novi sajt gsp-a

Steta sto nijedno vozilo nije sacuvano kakva bi to sad atrakcija bila ali oni ce izrezati i ovo sto je prezivlo da sad :bash:

Da li neko zna ima li Ikarbus nekih aktivnih porudzbina?Za koliko autobusa? Za koje firme?

izvinjavam se ako negde vec ima odgovora,ne mogu da prevrcem ceo forum :)

JEP meni su daleko interesantniji brojevi na toj tabli 13,41,47,48 i dalje nevidim vjerovatno i 39 :laugh:

A bastice u Bulevaru oslobodjenja iste kao danas... :cool:

Nakon jučerašnje vožnje Mercedes-Benz Conecto-om (novija verzija) na liniji 37, ubeđen sam da je to jedino vozilo koje može da odgovori uslovima eksploatacije u Beogradu. Prosto je neverovatno kako je posle toliko "akanja" i ne održavanja, tom vozilu potrebna popravka svega nekoliko detalja i detaljno čišćenje putničkog salona kako bi opet izgledalo kao novo!

У потпуности се слажем са тобом :D Ја се сваког дана возим таквим гбр:157 који је у мало другачији од овог са слике нема климу,има позади 4 седишта(овај има 3 јер има нешто позади)... Фали му "мало" чишћења и која поправку у салону и то је то :D

Александар":249nyirk je napisao(la):
Kako vam se ovo dopada, preneto sa FB :D
304745_10150330366467071_843077070_7946488_867363291_n.jpg

Видех га јуче на линији 48, сија се цео Булевар ЈНА од њега. Заиста одлично изгледа.

ПС: Јесте у питању гб 60. ;)

Матеја Бељан":249nyirk je napisao(la):
Stariji sui i dalje crveni, a ovi su stigli žuti

И неке од њих су префарбали у жуто: 171, 172 и можда још неки. :/

Crveni konekto su stariji i na njih nije moguce ugraditi klimu i stigli su iz njemacke a zuti iz turkse i u njih je ugradjena klima :kafa:

Čitam u Skoplju izgleda uvode propis da i privatnici koji učestvuju u gradskom prevozu moraju imati identičnu kolor šemu kao JSP, to su i kod nas trebali uvesti!

Pa kod nas ni sam gsp nema identičnu šemu na svim vozilima :bash:

ni sad nije kasno da se uvede. samo da se uvede da svaki novi autous ima određenu kolor šemu.

samo ne ovu ds šemu. da vrata ovu crveno belu ili zeleno belu.

Александар":3ocx8zvx je napisao(la):
Čitam u Skoplju izgleda uvode propis da i privatnici koji učestvuju u gradskom prevozu moraju imati identičnu kolor šemu kao JSP, to su i kod nas trebali uvesti!

Danas sam prolazio Zelenim Vencem i baš se potrefilo da su SVA vozila na stajalištu (uključujući i 3-4 privatna) manje-više bila u GSP-ovoj žuto-plavoj kolor šemi (vozila na 52,60,84...)
Dakle privatnici definitivno ne pate više od toga da imaju sopstvenu šemu - dosta ih je sa žutim vozilima (i vrlo često sa plavim štraftama), a u poslednje vreme naručen je ogroman broj novih belih vozila. Kao da su svi obavešteni da se sprema standardizacija pa niko neće da baca pare na bojadisanje...

Vrh