Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 295 95,2%
  • BMC

Glasovi: 15 4,8%

• Ukupno glasača
    310
Vozio sam se danas liazom. I mogu reci da je oblik isti, ali je vizuelno lepsi unutra.

Prozori su mogli da se otvore samo napred, a pozadi su bili zaglavljeni i nisu mogli da se otvore, tako da je bilo 500 stepeni. Kocnice su odlicne, ali vozaci se nisu navikli na njih, pa nas je vozac prilikom svakog zaustavljanja lepio za sofersajbnu.

nije na 77 nego na 601 i na jos nekim

Има, за сада три:

П04205, П04206 и П04207. Сва три су на линији 25. ;)

Реално тамо је слао највеће кршеве :D
Једном је из резервоара излетео "млаз" бензина када је бус скретао из булевара у ону улицу код Вука (нзм тачно како се зове :) )

"Smiley"":2oif9b18 je napisao(la):
"ik166"":2oif9b18 je napisao(la):
Ево га један Сагин на 25ици на станици ''Душановац пошта''. Из аута сам сликао, па је мало слабији квалитет. ;)

Evo i unutrašnjosti tog Liaza:

Dv6O.jpg
http://www.gspbeograd.net/posting.php?mode=quote&f=26&p=31363

Liazi imaju ubedljivo najgore organizovanu unutrašnjost. Ne znam dal ima 20 mesta za sedenje. A ni stajanje nije baš zgodno.

20884219479308722573210.jpg

Jedna stvar mi nije jasna u vezi sa najnovijim Ikarbusima:
ovaj model, ako se ne varam, ima deo motora smešten u putničkom prostoru na kraju autobusa, u šaragama (to je ona ogromna plastična kutija koja je pojela prostor za još 2 sedišta, i koja greje kao furuna putnike koji sede i stoje kod zadnjih vrata). Ipak, koliko sam video njemu je pod autobusa viši nego na onim starijim Ikarbusima kojima je ceo motor ispod poda (?!).

Zar izdvajanje dela motora u putnički prostor ne bi trebalo da automatski omogući još niži pod?
Izgleda da su se projektanti i konstruktori Ikarbusa opustili i ulenjili...

Felks donekle si u pravu ali sad nemam vremena da apsolviram posjeti sajt ikarbusa ako je u funkciji .Sto se tice lijaza pa ovaj novi ima svemirsku unutrasnjost u odnosu na stare idalje mi je krivo sto 1nisu svi uzeli domaca vozila 2 sto ista nisu niskopodna 3 sto nije ista kolor sema tako da nas ovo ceka tek 2017 kad bude novi tender. :kafa:

Kokos":35hentoc je napisao(la):
Liazi imaju ubedljivo najgore organizovanu unutrašnjost. Ne znam dal ima 20 mesta za sedenje. A ni stajanje nije baš zgodno.

Baš naprotiv. Ovakav raspored serdišta odogovara uslovima u Beogradu. Manji broj sedišta omogućuje lakšu cirkulaciju putnika na opeterećin linijama. Kod liaza nemate problema sa provlačenjem kroz uske prolaze 2+2 sedišta kao kod Ikarbusa kad želite da izađete, a ujedno je kapacitet autobusa osetno povećan. Kad već ne kupujemo zglobove ovo je odlično rešen enterijer, posebno ako pogledamo linije 23 ili pak najgoru 50. Za duže, manje opterećene linije svakako nije, ovo je gradski autobus, a ne prigradski.

Felix55":35hentoc je napisao(la):
Ipak, koliko sam video njemu je pod autobusa viši nego na onim starijim Ikarbusima kojima je ceo motor ispod poda (?!).

Kod IK-101 i IK-102 (motor u sredini) visina poda je bila kao kod Neobusa 900mm, a kod modela IK-103 sa slike je 750mm.

јао, видео сам новог Лиаза уживо. срање остаје срање, како год да га нашминкали

c.s.i.":2zghsplw je napisao(la):
Gsp- ov autobus GB 205 danas na liniji 44:

21473eq.jpg

erwhoj.jpg

2dlq8wj.jpg

2n21wns.jpg

qzj9kk.jpg

1z3v78p.jpg

34t3knp.jpg

:bash: :bash: :bash: :bash: :bash:
И цима као луд кад мења у другу :laugh:
Иначе данас сам видео 4 нова ЛиАЗа. Три су била ок, али је једном фалио дисплеј позади на линији 25 :rolleyes: Иначе лепо изгледају и то је то :D Они џиновски дисплејеви ми се уопште не свиђају :blah:

Та врата су већ неколико месеци тако полуотворена, то неће моћи зими

Brzom intervencijom Nikolete sa GSP foruma, inače zaposlene u GSP-u, vozilo sa gornjih slika (GB 205) je završilo u rashodu. Dakle privremeno je ta šklopocija udaljena sa ulica. :D
Takođe će biti preispitano ko je uopšte dao nalog da takvo vozilo izađe na ulicu.

Знам то чудо, возио је и на 33. Горњи носачи врата су били тотално иструлили и не знам какву су функцију вршили....

Александар":xaz8eagf je napisao(la):
"Smiley"":xaz8eagf je napisao(la):
"ik166"":xaz8eagf je napisao(la):
Ево га један Сагин на 25ици на станици ''Душановац пошта''. Из аута сам сликао, па је мало слабији квалитет. ;)

Evo i unutrašnjosti tog Liaza:

Dv6O.jpg
http://www.gspbeograd.net/posting.php?mode=quote&f=26&p=31363
NE MOŽE OD BABE DEVOJKA. DA IH NISAM VIDEO SA STRANIM TABLAMA POMISLIO BI DA SU SAMO OFARBALI ONE STARE....

Somi303":tgftasva je napisao(la):
c.s.i.":tgftasva je napisao(la):
Gsp- ov autobus GB 205 danas na liniji 44:

21473eq.jpg

erwhoj.jpg

2dlq8wj.jpg

2n21wns.jpg

qzj9kk.jpg

1z3v78p.jpg

34t3knp.jpg

:bash: :bash: :bash: :bash: :bash:
И цима као луд кад мења у другу :laugh:
Иначе данас сам видео 4 нова ЛиАЗа. Три су била ок, али је једном фалио дисплеј позади на линији 25 :rolleyes: Иначе лепо изгледају и то је то :D Они џиновски дисплејеви ми се уопште не свиђају :blah:
JUČE SAM SE VOZIO OVIM MERCEDESOM NA LINIJI 44 TAKO DA NIJE RASHODOVAN :notok:

Vozio se jutros novim Liazom na liniji 73.
Fascinira sposobnost istočnoevropskih proizvođača da tehnologijom, dizajnom, a i kvalitetom izrade kasne bar 10 godina za trendovima...
Al 'ajde, novo je novo...

NOVI 011":1os6xsy2 je napisao(la):
JUČE SAM SE VOZIO OVIM MERCEDESOM NA LINIJI 44 TAKO DA NIJE RASHODOVAN :notok:

Autobus je u rashodu od danas, same fotografije su načinjene tokom jučerašnje vožnje autobusom GB 205.

NOVI 011":3dy3yf9i je napisao(la):
Александар":3dy3yf9i je napisao(la):
NE MOŽE OD BABE DEVOJKA. DA IH NISAM VIDEO SA STRANIM TABLAMA POMISLIO BI DA SU SAMO OFARBALI ONE STARE....

A na displej sa strane ne može da im stane "25P..." pa se vidi samo "5P..." Slikaću ovih dana...

Vrh