Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 294 95,1%
  • BMC

Glasovi: 15 4,9%

• Ukupno glasača
    309
Sa GSP foruma:

"nikoleta"":1nlflt5w je napisao(la):
До краја године би (коначно) требало да буде расписан тендер за набавку и уградњу електронских показивача правца, односно дисплеја.

Још крајем прошле године је објављен претходни распис (http://portal.ujn.gov.rs/PRPrikaz.a...BcyITqA==&prid=oC0uBSrrH0s=&prpl=1qLzn2eWbCo=), а већина возила која немају дисплеје би исте требало да добију сукцесивно почетком наредне године.

У С.П. „Нови Београд” током наредне недеље почиње акција постављања штампања и постављања пластифицираних папирних показивача на аутобусима који не поседују електронске показиваче, као и на возилима на којима су електронски показивачи у квару.

Takođe bih dodao da je "Beobus" zobg prevoznika Lui travel završio kod sudije za prekršaje zbog višestrukih učinjenih prekršaja:

"Nikola '93"":1nlflt5w je napisao(la):
Kako ce nadrljati sutra od mene ovi iz pogona Zemun...
Dakle,vracam se iz grada,polazak 22:25 4/611 Lui Travel,dolazim do stanice put za Soko Salas,jer nemam svoju nego moram dotle pa da se vratim.Stizem ja tamo u 23:15,dakle trebao bih da docekam sa druge strane 392 3/611,ali njega nema.Ok,mozda ispao,cekam ja privatnika 4/611 da se vrati iz Dobanovaca,da bude na Salasu oko 23:55,ali ni njega nema,zbrisao preko Ostruznice.Dolazi oko 23:53 310 (nsiam siguran koji je po redu),i lik ladno ne staje,prolazi stanicu k'o banderu.Mislim se u seb znam garazni popice prijavu,docice 2/611 sto je u 23:57 otisao za Dobanovce,ali ni njega nema!!!!
Slogirao sam se,otisla grupica od 6 ljudi peske,ja sam ostao sam da cekam.Stojim ja do 00:30 i shvatim da ni on nece doci.Isao sam sam u pola 1 20 minuta peske 3 km pored autoputa,evo pre 10 minuta sam stigao.

Zašto ? Tramvaji imaju platna, samo ih trebaju popraviti. U Londonu na primer se isključivo koriste platna, a ne elektronski displeji, jer su trajniji i bolje uočljivi. Naravno veličina fonta, boja i sve su jasno propisani.

Inspekciji sam uputio prijavu zbog nepropisnog obeležavanja GSP vozila, ali i Laste, Veolije, Dumeca, Ćurdića i Tamnave (njih i zbog klima prijavih u više navrata). Za sada su reagovali i propisno prekodirali displeje Veolija i Lasta. Veolija je bila ekspresna :D

Александар":3c72b4bf je napisao(la):
Za sada su reagovali i propisno prekodirali displeje Veolija i Lasta. Veolija je bila ekspresna :D
Очекивано.. :gobb:

данас сам се возио са 18ицом, ГБ1384, на трећим вратима је напукло стакло на два места

Sviđa mi se zablindirani Neobus, i da hoće ne može da vozi bez klime i ventilacije :)

Сви аутобуси који имају климу, треба да буду заблиндирани. Онда не би било отварања прозора (па чак и намерног), неким људима никако то не може да се објасни.

Да ли може некако у ГСП-у да ураде, или фабрика Икарбус, да аутобусима којима је накнадно угређен клима уређај, да трајно заблиндирају оне прозоре који се могу и сад отворити ? Мислим да би требало само на те прозоре уградити једноделна стакла. Знам да та инвестиција није мала, али би крајњи ефекат био и те како исплатив кроз уштеду горива.

Да ли су о томе у опште размишљали у ГСП-у ?

Mislim da je neko citirao da proori moraju da imaju otvore koji mogu da se otvaraju... Prelistajte Zakon o drumskom saobraćaju ako nemate druga posla:)

Онда то значи, гледано по овом закону, да аутобуси Необус (или ти Волво) не одговарају том законском пропису и да никако нису могли да се нађу у саобраћају, зар не !

По том законском пропису је довољан(и) и кровни отвор(и) ! Задовољен пропис !

Ma uzas su ti neobusi bez prozora. Pre nekih mesec dana sam se vozio veolijinom 75 od yubc do Zelenog Venca. Napolju je bila sparina posle kise, a pametni vozac je iskljucio i klimu i ventilaciju jer je napolju opala temperatura za par stepeni. U autobusu uopste nije bilo vazduha i ja sam mislio da ce mi pozliti. Ne znam kako su stariji ljudi to izdrzali. Treba da imaju prozore kako ja ne bi zavisio od glupog vozaca i njegove dobre volje da li ce da mi omoguci da disem.

Ma pokvarenjaci .Ti bahati vozaci mrze putnike :o

Постоји и лакши начин.
Фолије за стакла, исте оне, које употребљавају наложени клинци на набуџеним кршевима.

Јер, истина је да постоји проблем код нетонираних стакала. Икарбус је у томе најгори. Колико год да дува клима, они који седе до прозора се прже (знам из искуства), а издувници су тако професионално распоређени да до тих путника не допире ништа. Само од њихове добре воље зависи, да ли ће отворити прозор или не.

Potpuno se slazem! Ja uvek sedim do prozora i kad god udjem u ''klimatizovano'' vozilo znojim se kao da sam u konzervi. Protivnik sam otvaranja prozora sada dok radi klima pa trpim ali nervira. Vozaci je obicno ukljuce na najslabije pa se klima ni ne oseca osim ako niste odmah ispod nje. Ove nedelje sam usao u zeleni ikarbus G.P.A-a na liniji 56 i kad sam stavio ruku na otvor klime izgledalo je kao da greje a ne hladi
stf":2i96lz27 je napisao(la):
Постоји и лакши начин.
Фолије за стакла, исте оне, које употребљавају наложени клинци на набуџеним кршевима.

Јер, истина је да постоји проблем код нетонираних стакала. Икарбус је у томе најгори. Колико год да дува клима, они који седе до прозора се прже (знам из искуства), а издувници су тако професионално распоређени да до тих путника не допире ништа. Само од њихове добре воље зависи, да ли ће отворити прозор или не.

Jos jedan izgore

11504922274e5bb226ef8bf943569209_640x478.jpg

Vozio je na liniji 23.
Uneo sam i ovaj slučaj u onu moju listu na 100. stranici ove teme, koju redovno ažuriram, jer ovakve stvari ne smeju biti gurnute pod tepih. :notok:

Felix55":34zas0of je napisao(la):
Vozio je na liniji 23.
Uneo sam i ovaj slučaj u onu moju listu na 100. stranici ove teme, koju redovno ažuriram, jer ovakve stvari ne smeju biti gurnute pod tepih. :notok:
Јеси ли додао и оно са устаничке? СТФ је написо да је неки изгорео, али није знао који.Није ничега било у медијима :mad:

Још један Јапанац!!! КО је овде беше задужен за обавештавање амбасаде Јапана.

Somi303":265mhgww je napisao(la):
Felix55":265mhgww je napisao(la):
Vozio je na liniji 23.
Јеси ли додао и оно са устаничке? СТФ је написо да је неки изгорео, али није знао који.Није ничега било у медијима :mad:
Можда се тај не рачуна, није стигао да изгори, гасила га је чета возача на челу са отправником...

stf":lj9xmnir je napisao(la):
Још један Јапанац!!! КО је овде беше задужен за обавештавање амбасаде Јапана.

Somi303":lj9xmnir je napisao(la):
Felix55":lj9xmnir je napisao(la):
Vozio je na liniji 23.
Можда се тај не рачуна, није стигао да изгори, гасила га је чета возача на челу са отправником...
Није изгорео, али се запалио :D

Nisam uneo taj slučaj iz Ustaničke, kada je to bilo?

страшно :shok: и што је најгоре, Јапанац :bash: :bash: па треба да нам одузму те аутобусе, када их ови наши билмези не одржавају

Vrh