Прича око клима-уређаја у возилима приватног превозника „Тамнава транс“ ме је навела да контактирам колеге из Дирекције за јавни превоз и проверим шта се дешава са расхладним уређајима у аутобусима овог превозника на линији 39.
Код колегинице коју лично познајем сам се распитала да ли је било неких притужби путника на линију 39 и шта се дешава по том питању... Њен одговор је био да је до сада било око десетак притужби и да су слали опомене и дописе превознику, па чак и да су једном проследили пријаву Секретаријату за инспекцијске послове. Ипак, одмах после нашег разговора je контактирала одговорно лице из „Taмнаве транс“ и проверила у чему је проблем.
Касније сам добила информацију да је одговор из „Тамнаве транс“ да се расхладни уређаји у аутобусима који исте поседују, укључују и да је постојао проблем само првих десетак дана, када су имали проблеме са недовољним пуњењем, али да је то одмах пријављено овлашћеном сервису и касније је отклоњен проблем. Такође, позвали су путнике да им доставе конкретне податке на основу којих би могли да утврде које возило и возач су у питању и чак су изјавили да очекују да Дирекција за јавни превоз и Саобраћајна инспекција преконтролишу возила на терену, а да ће они опоменути возаче да укључују расхладне уређаје и тврде да се расхладни уређаји већ сада укључују.
Дакле, уколико уочите да расхладни уређај није у функцији, а спољна температура то захтева, упутите пријаву Секретаријату за инспекцијске послове - Сектору за саобраћајни инспекцијски надзор на телефонски број 011/3227-000, 330-9760 или поштом на адресу Ул. краљице Марије 43-45, како би инспектори друмског саобраћаја на основу пријава грађана појачали надзор на линији 39.