Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 293 95,1%
  • BMC

Glasovi: 15 4,9%

• Ukupno glasača
    308
Александар":1uu9exh5 je napisao(la):
U Veoliu stigla Temsa LF
Већ два дана заредом на некој од ноћних линија за НБГ/Земун виђам веолијине нове зглобне Икарбус Н аутобусе. Лепотани.

Da, to su Požarevljani. Veolia je uvidela da će zbog održavanja fešte piva na ušću biti dosta putnika pa je dovezla ispomoć u vidu zglobova za 68N.

То је велики плус за Веолију и пример овим овим јадницима из Дирекције/ГСП-а како се поступа са путницима и прилагођава ситуацији.

I to kakvi zglobovi, vozio sam se noćas 706-ticom. Mnogo su udobniji i stabilnije deluju od nasih N Ikarbusa. Imaju neku finu masku kod zgloba, potpuno drugačiji sistem otvaranja prozora, čekiće za razbijanje stakla, a na sve to odlično očuvan

Матеја Бељан":2e3y32ib je napisao(la):
I to kakvi zglobovi, vozio sam se noćas 706-ticom. Mnogo su udobniji i stabilnije deluju od nasih N Ikarbusa. Imaju neku finu masku kod zgloba, potpuno drugačiji sistem otvaranja prozora, čekiće za razbijanje stakla, a na sve to odlično očuvan
То је показатељ више чињеница:

- Икарбус може да направи квалитетан аутобус,
- аутобус може да се редовно одржава и пере а да фирма има профит,
- Пожаревљани више цене јавну имовину од Београђана, тј. културнији су.

Jedan pozitivan današnji utisak: od 5 autobusa u kojima sam se vozio četiri su imala ugrađene klima uređaje, i u sva 4 klima je radila bez problema. Mnogo bolji prosek nego pre samo mesec-dva.
Vidim da se i putnici polako ali sigurno privikavaju na to, pa je sve manje otvorenih prozora u busevima u kojima klima funkcioniše.

Да, последњих дана у свим јапанцима у којима сам био клима нормално функционише и прозори су затворени

Jedna malo lošijeg kvaliteta slika iz novog FAP-a sa linije 707 ili 704.
18082011664.jpg

Poenta je u klima uređaju čiji su otvori postavljeni tako da duvaju u samo levu odnosno desnu ruku putniku koji sedi do prozora, i to prilično slabo. Postoji jedan par otvora na sredini autobusa, ali i oni su slabi. Tako da nije baš nešto klima u novom FAP-u. Inače danas sam se vozio u jednom privatnom autobusu, linija 39, koji ima ugrađenu klimu (čini se naknadno) svi prozori i vozačeva vrata su bila otvorena, klima isključena. Inače se slažem da je u većini autobusa sada prilično prijatno.

@Kokos
Ako se ne varam, taj par većih otvora na sredini plafona ne služi da uduvava hladan vazduh u vozilo, već klima uređaj kroz njih uzima vazduh (tačno iznad tih otvora je ugrađena klima).
Dakle, hladan vazduh ulazi samo kroz te male otvore kod prozora.

Kokos to se radi o prevozniku Tamnava, oni nisu ni jednom upalili klimu tokom ovog leta, a činimi se da su im klime onesposobljene izvučeni kablovi.

@Felix55 Pa još gore, još manje klime.

@Kopmania Ne znam koji je prevoznik, ali ti fapovi voze manje od mesec dana čini mi se, klima je radila ali jačinom kojom ja duvam u vruću supu. A klime im nisu rešetkaste nego skroz otvorene možeš da gurneš ruku unutra, proverio sam :D

NA liniji 39 vozi samo Tamnava i mogu da garantujem da nikad nije uključila klimu
ove autobuse
p0518.jpg

Da baš taj.
Malo pre sam mislio da si mi odgovorio za fapove na liniji 704/7.

На којим линијама ће возити или већ возе они нови ЛИАЗ-и што је узео БеоБус? :bash:

"nikoleta"":3bcrpv59 je napisao(la):
Прича око клима-уређаја у возилима приватног превозника „Тамнава транс“ ме је навела да контактирам колеге из Дирекције за јавни превоз и проверим шта се дешава са расхладним уређајима у аутобусима овог превозника на линији 39.

Код колегинице коју лично познајем сам се распитала да ли је било неких притужби путника на линију 39 и шта се дешава по том питању... Њен одговор је био да је до сада било око десетак притужби и да су слали опомене и дописе превознику, па чак и да су једном проследили пријаву Секретаријату за инспекцијске послове. Ипак, одмах после нашег разговора je контактирала одговорно лице из „Taмнаве транс“ и проверила у чему је проблем.

Касније сам добила информацију да је одговор из „Тамнаве транс“ да се расхладни уређаји у аутобусима који исте поседују, укључују и да је постојао проблем само првих десетак дана, када су имали проблеме са недовољним пуњењем, али да је то одмах пријављено овлашћеном сервису и касније је отклоњен проблем. Такође, позвали су путнике да им доставе конкретне податке на основу којих би могли да утврде које возило и возач су у питању и чак су изјавили да очекују да Дирекција за јавни превоз и Саобраћајна инспекција преконтролишу возила на терену, а да ће они опоменути возаче да укључују расхладне уређаје и тврде да се расхладни уређаји већ сада укључују.

Дакле, уколико уочите да расхладни уређај није у функцији, а спољна температура то захтева, упутите пријаву Секретаријату за инспекцијске послове - Сектору за саобраћајни инспекцијски надзор на телефонски број 011/3227-000, 330-9760 или поштом на адресу Ул. краљице Марије 43-45, како би инспектори друмског саобраћаја на основу пријава грађана појачали надзор на линији 39.
http://www.gspbeograd.net/viewtopic.php?f=13&t=70&start=400

Ah, kakve laži!

hjahaha da :) leti se spušta rolerima sa slavije do železničke pa se popne do gore tramvajem usput pevajući :)

Vrh