Šta je novo?

Air Serbia

Poverenik poništio rešenje o tajnosti ugovora s Etihadom

Beta | 28. 02. 2014. - 08:25h izmena vesti 08:37h | Foto: Ilustracija | Komentara: 37
Organizacija Transparentnost Srbija danas je na svojoj Fejsbuk stranici objavila rešenje Poverenika za informacije od javnog značaja kojim je poništio odluku preduzeća "Er Srbija" da ugovor sa kompanijom Etihadom predstavlja tajnu.

Kako je objavljeno, poverenik je poništio rešenje kojim je "Er Srbija" uskratila pristup informacijama koje se odnose na poslovnu saradnju između tog preduzeća i Etihada i vlasničku transformaciju bivšeg Jata i naložio da se predmet vrati na ponovni postupak u Er Srbiju.

Poverenik je postupao po žalbi organizacije Transparentnost Srbija.

U rešenju Poverenika se, između ostalog, navodi da je "Er Serbia" navela formalne razloge za uskraćivanje pristupa, ali da nije obrazložila materijalne razloge koji takođe moraju postojati, i da se razlozi za uskraćivanje pristupa informacijama ne mogu zasnivati samo na pretpostavci o mogućem ponašanju druge ugovorne strane.

Konstatuje se da "Er Srbija" nije, pre nego što je odbila u celosti zahtev za pristup informacijama, razmatrala mogućnost delimičnog pristupa.

Istaknuto je i da "nema mesta pozivanju prvostepenog organa na odredbe o prekršajnoj i krivičnoj odgovornosti u slučaju odavanja poslovne tajne, za situaciju kada organ javne vlasti to čini u skladu i na osnovu zakona, a ne neovlašćeno".

Zbog svega toga je predmet vraćen a.d. za vazdušni saobraćaj "Er Srbija" na ponovni postupak, objavila je Transparentnost.

U toj organizaciji podsećaju da su istu žlabu uputili i Vladi Srbiji, ali da ona nije postupala po njoj.

Izvor: http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/4462 ... s-Etihadom
 
Izgleda da ce preostali A319 stici do juna!!!
Ovo je katastrofa.
Doduse A320 stizu ovog meseca.

Procitajte flotu air serbia-e na wikipediji!!!! Tu sve pise
 
значи ти си трол са EX-YU aviation. провери још једном Вики страницу, јер сам уклонио то што је писало јер није достављен никакав извор за те тврдње
 
Vraćanje u 1984.: Evo šta može da vam se dogodi kada vas "Er Srbija" prebaci u drugi avion!
Bh8olZQIQAAecPL.jpg

http://www.24sata.rs/vesti/aktuelno...-er-srbija-prebaci-u-drugi-avion/128258.phtml
 
To nije avionska karta. To je tranzit karta u slucaju da dodje do kvara aviona, a putnici su vec presli pasosku kontrolu. U tom slucaju im se izdaju ove lanimirane tranzit kartice kako bi mogli samo da udju u drugi avion
 
Мени то није била намера, али за шта год била, јел мора да буде толико стара?
 
Шоми, нисам ни мислио на тебе.
А и што не би користили, то је само транзитна карта. Ма док се не излиже може да се користи.
 
Da ali tranzitna karta u smislu samo u slucaju kvara aviona pa prelaska u drugi. To daju i drugim kompanijama u slucaju da dodje do istog problema
 
Архгек, наравно да је тако. Ја сам те и тако разумео како си сад појаснио. Само потврђујем да се апсолутно слажем са тобом.
 
ponedeljak 10.03.2014. | 13:22
Evo šta služe na letovima Er Srbije
Izvor: B92
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... _id=821833

Beograd -- Nacionalna aviokompanija Er Srbija predstavila je nove menije svog keteringa na letovima koji će biti posluživani gostima od ovog meseca.
295917240531daf6677fda17.jpg

Foto: Er Srbija

Radi se o unapređenoj verziji menija koja se zasniva na kvalitetu namirnica, raznovrsnosti ponude i specifičnostima nacionalne kuhinje, navodi se u saopštenju kompanije.

Većina namirnica koje se koriste u pripremi je proizvedena u Srbiji, a svaka tri meseca izbor jela će biti osvežen i izmenjen.
1443936326531daf68d63d29.jpg

Foto. Er Srbija

Takođe je uveden i izbor hrane za goste koji imaju posebne zahteve u ishrani: pri rezervaciji karata putnici su u mogućnosti da odaberu neki od posebnih menija prema međunarodnim IATA standardima (za dijabetičare, vegetarijance, osobe koje poštuju posebne standarde u ishrani...). Oni koji idu na put sa svojim bebama, takođe mogu računati na bebi-kašice.

1167730802531daf6b2c3956.jpg

Foto: Er Srbija

Šopska salata, sataraš sa piletinom, musaka, juneći gulaš (u Ekonomskoj klasi), burek sa sirom, čevapčići, mešani roštilj, biftek sa sosom od pečuraka i hrskavim povrćem (u Biznis klasi)... samo su neka od jela koja su se našla na novom meniju. I sve je ispraćeno kvalitetnim crnim i belim vinima, navodi se u saopštenju Er Srbije.

Za dezert, u ponudi su voćne salate, kolač sa musom od kafe i štrudlice (u Ekonomskoj klasi) i kolač od sira - Cheesecake u Biznis klasi.
 
Prosto je milina letjeti Air Serbiom sve 5 uskoro slike , jos ima jata u tragovima ali mi je i to simpaticno
 
Јесу ли наручени неки авиони за ер Србију, ако јесу који модел је у питању?
 
Najsmešnije mi je kad neko pljuje po air Serbiji pa kaže da je Etihadov interes u tom poslu preuzimanje JATovih slotova na aerodromima...
 
Staklena_Wool_nica":2u5fave7 je napisao(la):
Ovo bolje izgleda (a sigurno je i ukusnije) nego i u jednoj biznis klasi Air Canada.
Наша храна и послужење су најбољи на свету, и верујем да је неупоредиво боље не само од Аир Канада, већ и од свих других светских авиопревозника.
Али никада нисам се возио у авиону па не знам како све то функционише.
Мада непросвећени странци сигурно би замерили и чак се и уплашили од природних специјалитета, јер су навикли на ждрање разних бургеркингова, мекова... и индустријских колача.
 
Nick Slaughter":2msmfapk je napisao(la):
Наша храна и послужење су најбољи на свету

Budi ti sarkastican koliko hoces, ali ja potpisujem ono sto sam rekla. Samo prenosim svoje iskustvo iz onoga sto sam ja oprobala. Ti si moj komentar onda preneo u sire razmere. Ja to nisam tvrdila, a pogotovu zasto sto je SUSHI moja najmiljenija hrana NA SVETU.
 
мој коментар са Авиокарте, а везан је за храну

JohnnyLee":9h8mp350 je napisao(la):
kada sam nedavno išao sa JU do FCO dobio sam kesicu sa sendvičem, vodom i kolačićem, što je za let od sat vremena i više nego dovoljno. primera radi, kada sam išao sa OS do VIE dobio sam jednu napolitanku i toliko (i to je bio let od sat vremena). a za one lepe obroke, uzmite kartu do bilo koje destinacije udaljene dva sata
 
Vrh