Šta je novo?

Air Serbia

A330-200 polako izlazi iz upotrebe i do 2030. godine ce i JU morati da razmislja o zameni. Airbus od sirokotrupaca ima A330-800, A330-900, A350-900 i A350-1000.

A330-800 je mrtav, niko ga ne kupuje. Svega 7 ih je napravljeno.

A330-900 je najrealnija opcija. Po kapacitetu je malo veci od A330-200, slicno kao A330-300. U proseku ima nesto ispod 300 sedista u konfiguraciji od dve klase.

A350-900 i A350-1000 su preveliki avioni za JU. Oni imaju oko 330, odnosno oko 400 sedista u dve klase.
Ja sam neki tekst na Wikipediji gledao sa specifikacijama, gde su izgleda pogrešan range stavili za A330-900 (dosta manji). Sad vidim da je prilično sličan sa A330-200, tako da je to stvarno logičnija zamena. Opet, pitanje da li bi mogao za LA da leti, s obzirom da je 200 bio problematičan sa isplativošću na toj ruti.

Mislim da bi za početak bilo lepo da Air Serbia ima avione u svojim bojama.

Malo je tužno sletei na matični aerodrom, i na gejtovima videti veliki broj belih aviona ili u bojama Bulgaria air. To mi se već nekoliko puta dešavalo, naročito u kasnim večernjim satima.

Da nema parkiranih ATR-ova, putnik ne bi ni pomislio da je sleteo u matičnu luku Air Serbia.

Ne znam da li si pričalo o temi vode koja se služi u Air Serbia avionima. Naime, do sada nikada nisam čuo za tu vodu, i samo ih u njihovim avionima viđam, i nigde drugo. Jedina druga lolacije gde je ima je u okupiranim površinama ispred Skupštine Srbije i Pionorskom parku.

Koliko vidim, firma je osnovana krajem 2021. godine, i očigledno sav promet dolazi od Air Serbia. Pretpostavljam da je neki tender bio, pa je no-name firma izašla sa najboljom ponudom i pobedila. Ako Air Serbia ima oko 4.5 miliona putnika, pa neka je flašica 20 dinara, eto prometa od skoro 90 miliona, tj skoro pa ceo promet ove firme. Stoje da su vlasnici neki Vladimir i Rajko Dobrosavljević

Svakako, svaka čast na probijanju na tržištu. Nije lako kada u Srbiji imaš toliko proizvođača mineralnih voda.

Pogledajte prilog 250112

Ako se uželite osećaja letenja, i želite da probate vodu koja se služi na Air Serbia letovima, imate priliku da dobijete besplatne uzorke ispred Skupštine Srbije.

Air Serbia voda ispred Skupština - ako se uželite osećaja letenja besplatni uzorci 1.png
Air Serbia voda ispred Skupština - ako se uželite osećaja letenja besplatni uzorci 2.png
Air Serbia voda ispred Skupština - ako se uželite osećaja letenja besplatni uzorci 3.png

Mislim da bi za početak bilo lepo da Air Serbia ima avione u svojim bojama.

Malo je tužno sletei na matični aerodrom, i na gejtovima videti veliki broj belih aviona ili u bojama Bulgaria air. To mi se već nekoliko puta dešavalo, naročito u kasnim večernjim satima.

Da nema parkiranih ATR-ova, putnik ne bi ni pomislio da je sleteo u matičnu luku Air Serbia.

Ер Србија има авионе у својим бојама. то што тренутно има два бугарска и неколико литванских авиона у најму, не значи да остали авиони нису у бојама компаније :rolleyes:

Generalno su Litvanci takvi (kad su trezni), a i može im se.
Mene više obespokojava robotizovana ljubaznost vidno izmučene posade u Er Srbija To sam Ja uniformi.

Ne volim lažnu ljubaznost, ali me još više nervira kada st*** premešta tuđe stvari po pretincima iznad sedišta, a ovi nisu tu da to spreče, asistiraju putnicima u smeštanju stvari, ili još gore, u pronalaženju, kada ih već pogube.

Ер Србија има авионе у својим бојама. то што тренутно има два бугарска и неколико литванских авиона у најму, не значи да остали авиони нису у бојама компаније :rolleyes:

Trenutno ima 4 bugarska i 4 litvanska.

Vrh