U ovom trenutku, barem 4 aviona sa stranom posadom lete za Air Serbia:
- LY-CAP (GetJet)
- LY-FAS (GetJet)
- LZ-SOF (Bulgaria Air)
- LZ-VAR (Bulgaria Air)
U poslednjih nedelju dana, sledeći aerodromi su barem jednom imali stranu posadu i strane avione:
- Amsterdam
- Ankara
- Atina
- Barselona
- Bukurešt
- Cirih
- Frankfurt
- Geteborg
- Istanbul
- Kopenhagen
- Larnaka
- Lion
- London
- Madrid
- Mostar
- Nimberg
- Oslo
- Pariz
- Podgorica
- Sofija
- Solun
- Stokholm
- Valensija
Slažem se da je dobro što su stavili flajere u avionu sa objašnjenom o avionima sa stranima posadama. Takođe su uveli i objavu (doduše to su oduvek imali) na početku da avion i posada nisu Air Serbia, i da usluga može da se razlikuje od one koju pruža Air Serbia.
Bilo bi dobro da stave nalepnicu na ulazu u avion, pored vrata, gde bi stajalo da se avion koristi za potrebe Air Serbia, tipa "Operated for Air Serbia", "Operated on behalf of Air Serbia" isl.
Po zakonskoj regulativi, avio kompanija mora da ti saopšti, prilikom kupovine karte, ako neka druga aviokompanija obavlja let umesto nje. Tako da obrti pažnju prilikom kupovine karata šta stoji - evo kako izgleda:
Pogledajte prilog 223909
Mnogo puta mi se desilo da je pri kupovini karte pisalo Air Serbia a posle su to menjali.
Ja uglavnom karte kupujem 3-4 meseci unapred, tako sam navikao da planiram unapred.
Nekad se dešavalo i da su slali taj GetJet ili Montenegro Air bez ikakvog saopštenja da je došlo do promene.