jao gospode boze zar svakome ponaosob mora da se objasnjava, zar ne mozete da procitate malo pa mucnete glavom pre nego sto se digne kuka i motika
dosao arapin i rekao ja cu da kupim vas jat koji duguje 1000 evra od cega 900 duguje drzavi. dogovor je ovakav: ja cu da iskesiram 500 evra da se iznajme avioni, doskoluje osoblje, isplate otpremnine (i za to dobijem 49% i da morate da me zivkate za svaku odluku)... a vi cete da preuzmete stare dugove (od kojih je 90% prema vama samima pa ih samo otpisite, ostalo platite), i takodje cete iskesirati jos 500.
a nemate da iskesirate tih 500? nista, vi svakog meseca dajte popust na aerodromske usluge er srbiji od 25 evra, i za 20 meseci smo kvit.
posledica: tih 70 milki bismo platili obrni-okreni, da je ostao jat to bi se gomilalo do nekih 100-200 i na kraju bi sve otislo u stecaj, sve bilo raspusteno i cao. ovako smo progutali 70 milki i na rate placamo osnivanje nove firme jer nismo imali da iskesiramo kao princ od petroleuma.
zaista ne razumem sta ste ocekivali, da arapi dodju i plate jatov nagomilani dug?
BOTTOM LINE: kako seselj kaze pojeli smo sva ... koja smo ... u formi bacenih 70 miliona evra, a sa arapima smo se izdelili za novu firmu, tako sto su oni dali pare da se preporodi nesto sto INDIREKTNO donosi stotine miliona evra privredi srbije, a sto bi inace otislo u stecaj, a mi zauzvrat dali slotove na aerodromima, par aviona i sta ti ja znam.
znam da zvucim kao vucic (cak i sam sebi) ali ova prica je sto kaze dzoni li TOLIKO PUTA ISPRICANA da je nije razumeo samo onaj ko nije hteo. ostaje na svakom posebno da kaze da li je ovo dobar ugovor. prema mom misljenju jeste, ne zato sto je er srbija profitabilna, JER NIJE, vec zato sto smo iskesirali stari dug koji nigde ne bi nestao, a sada na rate otplacujemo svojih 51% vlasnistva u novoj firmi koja primetno podstice privrednu aktivnost tako sto u realnom vremenu otpisujemo dug te firme prema javnom preduzecu AB. to nase placanje na rate je ono sto ih drzi iznad nule, a ako si politicar to mozes da predstavis kao krpljenje racuna i da masa to proguta. da smo imali kes u trenutku zakljucenja ugovora kondic bi te pare drzao u sefu i vadio svake godine po jedan deo. er srbija bi bila u minusu ZA ISTO ONOLIKO koliko bi se uvecao profit aerodromu beograd. ZERO-SUM GAME.
ja zaista nisam u stanju da ti ovo plasticnije objasnim...