Šta je novo?

Aerodrom Nikola Tesla - (Avijacija)

Garant je dovezao one nesretnike iz pritvora na Kubi. Oni što će sad kod nas da se "normalizuju i uklope u društvo".
 
Ти са Кубе су одавно овде и дошли су редовним линијама.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=400774#p400774:di5jklq5 je napisao(la):
gosha » 12 Aug 2016 01:49 pm[/url]":di5jklq5]Kad je uslikan ovaj C-17? Dodje on s vremena na vreme, uglavnom za potrebe ambasade. Nekad navrati i KC-135. Ja ga se secam poslednji put tamo negde u aprilu cini mi se. Ne znam samo sto je ovaj parkiran `popreko`.

Ove sedmice, docice ih jos 3 za koji dan.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=400842#p400842:1edzj0on je napisao(la):
gosha » 13 Aug 2016 11:08 am[/url]":1edzj0on]Koliko videh još dva c-17 i jedan c-130

U pravu si :)
 
Pozdravljam,

Jedno pitanje vezano za parking u blizini aerodroma, da li neko ima preporuku za parking a potreban mi je na 20-ak dana..hvala unaprijed. Moze odgovor i u privatnu poruku :)
 
Постоји паркинг код улаза Ер Србије код некадашње школе контроле летења на коме се не наплаћује паркирање. Вероватноћа да нађеш место радним даном у периоду од 8:30 до 16:30 је близу нули. Ван тог периода увек има места.
https://www.google.ru/maps/@44.8139634, ... 312!8i6656
Pogledajte prilog 1
То ти је готово 1 километар до терминала.

Моја препорука ти је да нађеш пријатеља код кога ћеш оставити ауто и на аеродром доћи било са А1 (иде на 20 мин вожња траје 30мин) било са линијом 72 (иде на 35мин вожња траје 50-60мин) или замолити пријатеља да те превезе.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=401198#p401198:2u8wrlvh je napisao(la):
Čika Brana » Uto Avg 16, 2016 10:38 am[/url]":2u8wrlvh]Постоји паркинг код улаза Ер Србије код некадашње школе контроле летења на коме се не наплаћује паркирање. Вероватноћа да нађеш место радним даном у периоду од 8:30 до 16:30 је близу нули. Ван тог периода увек има места.
https://www.google.ru/maps/@44.8139634, ... 312!8i6656
Pogledajte prilog 1
То ти је готово 1 километар до терминала.

Моја препорука ти је да нађеш пријатеља код кога ћеш оставити ауто и на аеродром доћи било са А1 (иде на 20 мин вожња траје 30мин) било са линијом 72 (иде на 35мин вожња траје 50-60мин) или замолити пријатеља да те превезе.
file.php

file.php

Hvala puno za odgovor..odgovarao bi mi taj parking s obzirom da dolazim u ranim jutarnjim satima na aerodrom, ali koliko sigurno je tu ostaviti vozilo na duzi period?
Najbolja opcija bi bila ta da ostavim kod prijatelja ali..toliki grad ja ne poznajem nikoga :) :( :(
Sta mislite za ovu opciju http://www.beg.aero/lat/strana/21231/parking-p7
 
dvadesetak dana - 100 evra.


Mislim da za 100 evra mozes da razmisliš o tome da uzmeš taksi iz mesta iz kog si i da dođeš na aerodrom
 
Ili da iznajmis garazu na mjesec dana u bg i odes taksije na ant
 
Zanimljivo zvuči ALI


nisam nigde video na sajtu da je ovaj parking registrovan negde. Pretpostvaljam da radi divlje u svom dvorištu. Ne izdaje račune i slično.

Treba ga prijaviti poreskoj upravi.....
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=401307#p401307:l03igjtr je napisao(la):
MilisaV » Sre Avg 17, 2016 3:21 pm[/url]":l03igjtr]Zanimljivo zvuči ALI


nisam nigde video na sajtu da je ovaj parking registrovan negde. Pretpostvaljam da radi divlje u svom dvorištu. Ne izdaje račune i slično.

Treba ga prijaviti poreskoj upravi.....

Nemoj jos, dok se ja ne vratim :) hehe
 
Rani javni uvid u Plan detaljne regulacije kompleksa aerodroma Nikola Tesla traje do 12. septembra. Ispod oglasa možete da skinete tekst plana i grafičke priloge, a eKapija je to sve fino sažvakala u jedan tekstić:

Aerodrom Nikola Tesla će se razvijati u 5 faza - Planirana izgradnja nove poletno-sletne staze, železničke infrastrukture, hotela...
Nedelja, 28. 08. 2016.|11:31 | Izvor: eKapija

Za razvoj Aerodroma Nikola Tesla zainteresovani su kako domaći putnici i privreda, tako i strani investitori. Najzad, pred javnost je izašao plan o kojim se definiše namena, kapaciteti i sadržaj aerodromskog kompleksa, koji se prostire na 1989ha.
Kako navode urbanisti, taj prostor je dovoljno velik za planirane sadržaje, a umesto sadašnjih 157.640 kvadrata bruto građevinske površine, prema planu, na beogradskom aerodromu moguće je izgraditi čak 1.118.065 kvadrata.

Jedan od najvažnijih projekata je poletno-sletna staza koja će, prema planu, biti izgrađena u jugozapadnom delu kompleksa aerodroma paralelno sa postojećom stazom, dimenzija 3500x60 m. Kapacitet staza omogućio bi odvijanje oko 80 operacija na sat. Postojeća staza bi se koristila za sletanje iz pravca zapada, a nova staza za poletanje ka istoku, iznad relativno nenaseljenog područja.

Takođe je planirano proširenje platformi, odnosno broja parking pozicija za vazduhoplove, u skladu sa budućim potrebama odvijanja aviosaobraćaja.

Kao bi aerodrom bio bolje povezan sa ostatkom grada, planirana je putnička železnica. Uvođenjem železničkog putničkog saobraćaja, značajno bi se povećala pristupačnost aerodromu, a samim tim i kvalitet usluge.

Istaknuta je i mogućnost povezivanja centralnog gradskog područja linijama BG voza preko stanice "Novi Beograd" u Bloku 42, kao i podzemnim vođenjem kroz područje Savskog amfiteatra.

Planskim rešenjem, u cilju daljeg razvoja železničkog saobraćaja, planirana je realizacija dvokolosečne pruge koja bi trebalo da poveže aerodrom Nikola Tesla sa javnim železničkim prugama u okviru čvora Beograd (preko postojeće TPS Zemun). Za realizaciju ove deonice železničke pruge planiran je koridor širine 50m, kao i tunelska deonica u zoni aerodroma.

Zatim, u planu je i dvokolosečna pruga koja treba da poveže aerodrom i obilaznu teretnu jednokolosečnu železničku prugu Batajnica – Surčin – Ostružnica - Beograd ranžirna u stanici Surčin.

Od pratećih sadržaja, aerodrom će imati - upravnu zgradu, putničke i kargo terminale, hangare, objekte održavanja i usluga (tehnika, ketering i sl.), železničku stanicu, garaže, komercijalne sadržaje (poslovanje, hotel, usluge, maloprodajni sadržaji i sl.), privredne sadržaje (skladišni i proizvodni objekti i sl.), infrastrukturne površine i objekte (transformatorske stanice, toplana itd.), javne objekte i sadržaje (muzej vazduhoplovstva, poštanski centar, vatrogasne stanice, itd.) i komunalne površine (deponija čvrstog otpada).

Prema planu, privredni sadržaji imaće 432.800 m2 bruto građevinske površine, a komercijalni 130.800.

Realizacija navedenih sadržaja planirana je u pet faza u periodu od 2016. do 2040. godine.

Plan je na ranom javnom uvidu do 12. septembra 2016. godine.

Izvor: eKapija
 
Druga pista koja nam nije potrebna u narednih 100 godina i priprema plana da se aerodrom proda sa sve planskim dokumentima. Eto narode imamo usvojen plan samo jos neko to brzo da izgradi.
 
Moram da kazem da je ne vidim sta je u tome lose. Jeste da nam pista sada ne treba, al ako se vec ide u koncesiju, sto ne bi iskoristili da koncesionar izgradi, pa makar nam zatrebala tek za 30 godina. Svakako mislim da je plus i zeleznica sto je planirana (spomenuli su i vezu sa SA), hotel, ali i muzej vazduhoplovstva koji ide u paketu. Mi smo nesposobni da ga odrzavamo i promovisemo, pa makr neka ga koncesionar sredi i avione koji propadaju pa da imamo korist od toga. Mislim da ako dodje pravi koncesionar, da moze da bude ovo dobra prica.
 
Vrh