To nije bug znaci, to je feature
Taj "zarez" je odraz diletantizma ili bola u onoj stvari, a najverovatnje kombinacije oba navedena. Jedino što mogu da pretpostavim je da je u pitanju diletaciona fuga, ali čak i da se radi o tome postoje načini kako da se to izvede a da se ne primeti.Све се устежем да не испадне да нисам пратио на часу, али не разумем шта је проблем са тим ”зарезом” на фасади. Је л’ тај “зарез” у равни са “не волим батак, волим бело месо”, или је у питању огрешење о неке објективне и апсолутне естетске критеријуме који важе за стаклене ромбоидне фасаде, а нарочито за оне што вуку на плаво?
Зар заиста верујеш да је ово производ немара и незнања, да су као мајстори отишли на бувљак по последњу туру лајсни, па више није било петице, па узели осмицу, исти ђаво, ко ће то да примети… да ли заиста мислиш да је “зарез” производ тога, а не намере, осмишљеног и пажљиво изведеног ликовног израза (за који имаш право и да ти се не свиђа)?Taj "zarez" je odraz diletantizma ili bola u onoj stvari, a najverovatnje kombinacije oba navedena.
Bukvalno od reči do reči.Зар заиста верујеш да је ово производ немара и незнања, да су као мајстори отишли на бувљак по последњу туру лајсни, па више није било петице, па узели осмицу, исти ђаво, ко ће то да примети… да ли заиста мислиш да је “зарез” производ тога, а не намере, осмишљеног и пажљиво изведеног ликовног израза (за који имаш право и да ти се не свиђа)?
Sad namerno banalizuješ. Naravno da ne mislim da je neko to na licu mesta sklepao. Ovakve fasade se rade po meri u radionici i na licu mesta se samo sklapaju.Зар заиста верујеш да је ово производ немара и незнања, да су као мајстори отишли на бувљак по последњу туру лајсни, па више није било петице, па узели осмицу, исти ђаво, ко ће то да примети… да ли заиста мислиш да је “зарез” производ тога, а не намере, осмишљеног и пажљиво изведеног ликовног израза (за који имаш право и да ти се не свиђа)?
Naravno da nije ali onog trenutka kad se pomiriš sa prosekom moraš prestati da očekuješ da će stvari ikada biti bolje a onda samo možemo da ugasimo svetlo a sa njim i ovaj forum. Mislim da su detalji bitni i da na propuste treba ukazati bez cinizma i bez toga da se ide u krajnosti u smislu sve je sjajno ili sve je sr...Na ovoj temi zarez,na drugoj putokaz i strelica.Pa da,sve je drugo zavrseno i sredjeno,pa sad mozemo da se bavimo detaljima.
Није ми била намера да банализујем, него да доведем у питање твоју пресуду да је у питању грешка, и то као производ јавашлука и немара. И сам кажеш да се ”перципира као грешка”, дакле, субјективни утисак моделован спрам личног укуса и очекивања. Међутим, смештајући свој субјективни утисак у контекст лоше намере аутора, одричеш могућност мени да исти елемент перципирам као успелу ликовну динамику, разбијање монотоније дискретним излажењем фасаде у трећу димензију, уз очекивање да ефекат буде додатно наглашен кад се зграда прошири и на лево, како (мислим сасвим утемељено) сугерише @Vox91.Sad namerno banalizuješ. Naravno da ne mislim da je neko to na licu mesta sklepao. Ovakve fasade se rade po meri u radionici i na licu mesta se samo sklapaju.
Nakon ovog satelitskog snimka sam poprilicno siguran da se radi o diletaciji. Dugačke zgrade se planski dele na podceline da nebi došlo do pucanja usled neujednačenog slaganja terena. Ta mesta se prepoznacu tako što je tu najčešće duplirana konstrukcija što se nazire i na ovoj slici koju sam okačio. Ali čak se i ovo da izvesti tako da se na fasadi ne primeti ali ocigledno neko ko je projektovao nije imao vremena ili volje da se bavi time.
A ako je neko ovo zaista koncipirao kao svoj "likovni izraz" utoliko gore po njega i taj onda više ne treba da se bavi tim poslom jel se ovo očigledno percipira kao greška.
Сад разумем. Ти не видиш саговорнике, него публику.Teška je ova beobuid publika ali možda je i bolje tako.
Није симетрија баш увек пожељна...Ne kazem da nije planski, ali licno bih stavio jos jednu identicnu simetricno na levou strani, pa da bar izgleda kao da je planski. Ovako izgleda poprilicno random, iako sam svestan da nije doslo do greske vec je tako planirano.
O čoveče, od svega što napisah tebi je bitno to? Uopste nisam to mislio ali kako god ...Сад разумем. Ти не видиш саговорнике, него публику.
Ovaj zarez je dobio neku formu.
Možda im je to i bila namera? Kažem,možda.Потребно је ставити светиљку која ће да имитира Теслину муњу. Одмах атракција...