@gishko, ово је главна тачка где се размимоилазимо. Ја не видим да ико на овом форуму тврди да је све супер и дивно, уз пар комичних изузетака. Исто тако, нико при здравој памети не спори да тоалети треба да буду чисти.
Међутим, док кроз дискусије углавном покушавамо да утврдимо да ли је чаша полупуна или полупразна, ти си узео и полупао чашу. Реакција на твој пост је таква не зато што твој делић слике није тачан, него зато што си представио делић слике као целу слику. Цела слика је много комплекснија, и садржи многе нијансе, не само браон.
Ne znam kako bih ti opisao, ali većina zamerki koje su ovde ljudi izneli jesu na mestu. Mada je i to opet diskutabilno jer se svodi na to da li to zna da smeta ili ne.
Kada se radila recimo rekonstrukcija muzeja savremene umetnosti, baš sam tada hvalio kako je muzej kvalitetno odradjen, da je moglo bolje, možda jeste, ali je ono na baš zavidnom nivou, ali je to opet neko moje mišljenje. Stanica Novi Sad recimo mi po projektu sa onim nadstrešnicama nije fantastično rešenje, ali mi je opet prihvatljivo i deluje trajno i kvalitetno, dok recimo nova stanica Sremski Karlovci deluje baš svetski. To recimo sa aerodrom koliko god se puta našao tamo nisam doživeo. Deluje neuredno, jeftino i baš budžeti bez ikakvog stila. Počev od onog tepiha, koji je ok rešenje, ali da onako štrokavo izgleda nakon kratkog vremena ne obećava da će izgledati bolje za par godina, nije samo ni izgled tu bitan nego na par mesta zna i da vonja. Siguran sam da u svetu ima i gorih primera, ali to je nešto što treba da bude primer kako ne treba raditi, a ne tešiti se da može i gore, jer zaista ne vodim kako drugačije može da se napravi progres.
Ovo sa higijenom je čist javašluk, čistačice su posle “čišćenja” ostavile wc u katastrofalnom stanju, kompletnu sliku može da ima sam neko ko resi da obidje sve toalete taj dan, a to prosečan putnik zaista nema potrebe da radi.
Opet podvlačim, dobija se svakako dosta novog prostora, sto je super, ali da se maksimalno štedelo na svemu, znam iz prve ruke zato to i ponavljam.
Ja ni jednog trenutka nisam rekao da stvari koje si ti iznosio nisu tacne, naprotiv. Problem je bio sto smo se hvatali drugih tema, kao kada sam govorio o dizajn, gde se definitivno razilazimo, ali funkcionalnost itd sve stoji.