Ambassador":3c352rhj je napisao(la):
Ja pokušavam da otvorim taj dokument, ali je blanko sve. Sad gledam na G.E., ne znam, meni je to zabavno, kako su čekaonice izbačene - ne znam koliko će taj prostor doprineti efikasnosti, a koliko zapravo povećati prostor free shopa. Mislim da postoje važnije stvari na aerodromu od toga - mada opet. Zanima me kada će da sklone drugu kontra-diverzionu kontrolu.
Pa ne znam koji su im planovi, ali teško da mogu da sklone tu drugu kontrolu. Lakše bi bilo skloniti prvu kontrolu, jer zaboravljaš da ima i ljudi u tranzitu, koji dolaze sa drugih aerodroma, a po regulativi, svi putnici treba da budu kontrolisani. Jedini način bi bio da se odvoje putnici u dolasku - da se ne mešaju sa odlazećim putnicima, pa da onda prolaze kroz neku specijalnu kontrolu koja bi ih ponovo uvela u sterilan prostor odlazaka...
Što se tiče tendera, evo bitan deo:
ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ
АЕРОДРОМ ''НИКОЛА ТЕСЛА''
11180 Београд 59
расписује позив за прикупљање понуда у отвореном поступку број 48/2009, за јавну набавку
ИЗРАДА ТЕХНИЧКЕ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ ЗА ПРОШИРЕЊЕ ЧЕКАОНИЦА И ФИНГЕРСКИХ ХОДНИКА А И Ц
Израда техничке документације односи се на следеће:
1. Израда Елабората организације реконструкције и доградње чекаоница и фингерских ходника А и Ц по фазама у условима неометаног одвијања саобраћаја са решењем организације саобраћаја на платформи за време извођења радова.
2. Технолошко решење реконструкције и доградње чекаоница и фингерских ходника А и Ц, на које се мора прибавити сагласност Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије.
3. Израда Студије оправданости са Идејним пројектом реконструкције и доградње чекаоница и фингерских ходника А и Ц по фазама.
4. Израда Главног пројекта реконструкције и доградње чекаоница и фингерских ходника А и Ц по фазама.
5. Извршење техничке контроле Главних пројеката са исходовањем позитивног извештаја вршиоца техничке контроле.