Šta je novo?

Aerodrom Nikola Tesla - (Avijacija)

shmeksi":cdc7jjhb je napisao(la):
Kartograf da li je 100% tačno da sve takse ulaze u tu cenu od 170€?
Da.

Ljudi su sad generalno skeptični oko tih taksi, zbunjuju ih sa različitim vrstama taksi, bla bla bla

A sve je skroz jednostavno proveriti. Ili na www.amadeus.net za sve letove, ili na sajtovima matičnih aviokompanija. Prođe se kroz rezervaciju i to je to.

Npr, ove promocije što daje AUA po bilboardima po BG da je povratna za Beč 99eur je skroz tačna. Rođak je pre nedelju dana išao i vratio se BEG-VIE-BEG i sve platio oko 9600 dinara (AUA).

Verujem ti nego tamo piše service fee 0.00€ pa ne znam na šta se to odnosi tj. da li mogu da ti još nešto naplate.

Sttukura cene je 80€ za kartu i 90€ za takse

Ti kad karticom platiš ono što ti je pod total fare na sajtu, ti si završio. Odštampaš i kraj. Sledeća stvar je checkin i sedište.

Eventualno dodatni trošak ti je ako poneseš sa sobom više od 20kg prtljaga :) Moj rođak koji je sad išao za Beč je imao 23kg i ta tri kg su hteli da mu naplate 40 eur, skoor pola od čitave povratne karte. On rekao, neka hvala, izvadio neke knjige, stavio u hand baggage i vozi Miško :)

Spanerom do Barselone od 15. aprila

22. februar 2010. | 00:54 | Izvor: Blic

Beograd -- Španski avio-prevoznik Spaner otvara direktnu avionsku liniju Beograd-Barselona, a prvi let je predviđen za 15. april.

Od pre dva dana se preko internet sajta Spanera povratne karte na relaciji Beograd-Barselona mogu kupiti za 169 evra. Saobraćaj će se obavljati tri puta nedeljno - utorkom, četvrtkom i subotom, piše Blic.

Letovi Spanera Beograd-Barselona će se obavljati avionima tipa „erbas A-320“ sa 156 sedišta. Time će naš glavni grad posle više od 18 godina imati direktnu avionsku vezu sa Španijom.

Španski Spaner je kompanija sa sedištem u Barseloni. Ova kompanija ne spada u niskotarifne, ali se kupovinom karata u povoljnom trenutku mogu obezbediti i niske cene. Kompanija će sredinom ove nedelje objaviti zvaničan red letenja u letnjoj sezoni koja počinje 28. marta, a u svoju ponudu će uvrstiti i desetak novih destinacija, među kojima će biti i Beograd.

„Detaljnom analizom tržišta, kao i intervjuisanjem putnika, zaključili smo da se u pogledu ponude sa beogradskog aerodroma najveća praznina oseća upravo u nedostatku letova ka Španiji“, kaže dr Velimir Radosavljević, direktor Aerodroma „Nikola Tesla“.

„Drago nam je da su pad viznog režima, proširenje kapaciteta našeg aerodroma i izlazak u susret zahtevima avio-kompanija doprineli da privučemo i Spaner kao još jednog u nizu prevoznika“, kaže on.

Radosavljević dodaje da je „cilj da iz Beograda imamo svakoga dana po dva leta ka španskim gradovima, tu mislim pre svega na Barselonu i Madrid, ali u letnjoj sezoni i na Valensiju, Malagu i Palma de Majorku. Već ovog leta su se stekli uslovi za čarterima ne samo ka Palmi, nego i ka Alikanteu i Kosta Bravi (Gironi)“.

S obzirom na nagoveštaj direktnog vazdušnog saobraćaja ka Barseloni, poslednjih dana su mnoge kompanije koje nude transferne letove iz Beograda ka glavnom gradu Katalonije počele da spuštaju svoje tarife. Ukupna cena prevoza kod Lufthanse je najniže 200 evra. Za sada je najdalje otišao Swiss koji karte nudi već od 158 evra, ali tek ako se putovanja obavljaju početkom maja.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2010&mm=02&dd=22&nav_id=412936

Priključio sam se projektu novog internet medija "aviokarta.net". Ovaj projekat je u pripremi i ja sam počastvovan da budem urednik budućeg portala. Dok on ne zaživi i bude dostupan napravio sam facebook strane pa sam hteo da vas obavestim o njenom postojanju i da vas pozovem da mi se pridružite. S obzirom da mi je to posao, strane će biti dnevno ažurirane.

Aviokarta.net Facebook Page

S obzirom da izuzetno cenim ovaj portal i forum i da forumaše veoma cenim radovao bih se kada bi ista ekipa bila prisutna i tamo. Nadam se da ovim linkom ne ugrožavam pravila foruma. Namere su mi časne

:gobb:

spanairbeograd1.gif

spanairbeograd.gif

Sad sam se nešto igrao po sajtu Spanaira i na određenim terminima leta u julu cena povratne karte je 1€ dok je ukupna cena sa taksama 90€. Da li je to neka greška na njihovom sajtu ili šta je u pitanju?

Hm, mozda pod "takse" racunaju onaj "fuel surcharge" koji zapravo nije taksa vec to naplacuje aviokompanija. Tako su "takse" za let Cirih - Beograd - Cirih 100 evra (nekih 60 evra je tu fuel surcharge)

Meni je čudno, jer u tom istom periodu postoje i karte koje koštaju 40€ ili 80€, a postoje i ove od 1€. Ne kapiram u čemu je fora.

Pa to je taj low cost fazon. Puste par tih karata od 1 evro, pa onda to reklamiraju, a imas ih po 5-6 na svakom letu i to ako uzmes 3 meseca unapred. Doduse spanair nije klasicna low cost kompanija mada vidim da su im niske cene.

Al to ti je aerobiznis, u istom letu imas karte za 20e i za 200e. Pa onda npr. direktan let za neku destinaciju kosta vise nego let za neko drugu sa presedanjem, preko one prve, i to istim letom, avionom, sve. Oni to zovu "revenue management". Tamo vazi neka druga logika :D

To je super, a takvih nekoliko letova sam našao u nekom relativno bliskom periodu i sigurno u špicu sezone. Recimo za 90€ može da se kupi povratna karta sa svim pripadajućim taksama na kraju maja. Koliko vidim, ima dosta povratnih karata po ceni od 130€ te se slobodno može reći da je to neka prosečna cena za njihove letove.

Mene ipak i dalje buni onih 0€ za service fee i što nigde ne može detaljno da se vidi uslovi putovanja koje karta pokriva (težina prtljaga i slično).

shmeksi":1jtmy5kq je napisao(la):
Mene ipak i dalje buni onih 0€ za service fee i što nigde ne može detaljno da se vidi uslovi putovanja koje karta pokriva (težina prtljaga i slično).
Ako piše service fee 0EUR, to znači da se service fee ne naplaćuje, odnosno da je besplatan... ili ja nisam shvatio šta je pisac hteo da pita?

Što se tiče prtljaga, jasno je objašnjeno na Spanair-ovom sajtu: http://www.spanair.com/web/en-gb/FAQ/#ancla1

Domestic and European flights and flights to Banjul
Business or Avant class: 1 bag of 32 kg
Economy or Economy+ class: 1 bag of 20 kg
Infants: 1 folding pram/pushchair

Ne treba zaboraviti da na krajnju cenu koju dobijete prilikom rezervacije oni dodaju na kraju (posle cele procedure) i "nadoknadu za plaćanje karticom" koja nikada nije ispod 7-8 evra. Ako se ne varam u slučaju Spanair-a za plaćanje karte koja ukupno košta 89,55 evra treba dodati još 10 evra ako kartu plaćate vizom.
Ipak, ono što je bitno kod Spanair-a je da je u cenu karte uključen i prtljag po standardnim pravilima 10kg za ručni i 20kg za predati. Kod lowcostera se prtljag obično dodatno plaća. Takođe Spanair ima klasičan servis u avionu (hrana piće) bez doplata.

belgrey":2l8ois85 je napisao(la):
Ne treba zaboraviti da na krajnju cenu koju dobijete prilikom rezervacije oni dodaju na kraju (posle cele procedure) i "nadoknadu za plaćanje karticom" koja nikada nije ispod 7-8 evra. Ako se ne varam u slučaju Spanair-a za plaćanje karte koja ukupno košta 89,55 evra treba dodati još 10 evra ako kartu plaćate vizom.
Ipak, ono što je bitno kod Spanair-a je da je u cenu karte uključen i prtljag po standardnim pravilima 10kg za ručni i 20kg za predati. Kod lowcostera se prtljag obično dodatno plaća. Takođe Spanair ima klasičan servis u avionu (hrana piće) bez doplata.
Ne, kod Spanair-a takva naknada ne postoji. Odnosno ono što vidite je ono što plaćate.
Standardna težina za ručni prtljag je 8 kilograma kod većine aviokompanija. Kod Spanair-a je 6 kilograma.
Kod Spanair-a je moguće predati samo JEDAN (1) prtljag do 20 kilograma besplatno. Višak prtljaga (kilogrami ili broj) se naplaćuje.
Spanair nema klasičan servis u avionu. Ako letite najeftinijim tarifama (Economy i Economy+), obrok se naplaćuje u avionu (ako želite da ga koristite). Ako letite u Avant ili biznis klasi, obrok se ne naplaćuje.

Sve informacije se mogu naći na njihovom sajtu.

442doBGD":2pfa3aq1 je napisao(la):
belgrey":2pfa3aq1 je napisao(la):
Ne, kod Spanair-a takva naknada ne postoji. Odnosno ono što vidite je ono što plaćate.
Standardna težina za ručni prtljag je 8 kilograma kod većine aviokompanija. Kod Spanair-a je 6 kilograma.
Kod Spanair-a je moguće predati samo JEDAN (1) prtljag do 20 kilograma besplatno. Višak prtljaga (kilogrami ili broj) se naplaćuje.
Spanair nema klasičan servis u avionu. Ako letite najeftinijim tarifama (Economy i Economy+), obrok se naplaćuje u avionu (ako želite da ga koristite). Ako letite u Avant ili biznis klasi, obrok se ne naplaćuje.

Sve informacije se mogu naći na njihovom sajtu.
Da, kod Spanair-a takva naknada postoji. Evo ti fotka pa se uveri.
2i07jhd.jpg

i najnovija vest vezana za Spanair: od 28.05. Beograd-Madrid petkom i nedeljom. polazak iz Madrida u 0700, dolazak u Beograd 1005, iz Beograda u 1050 i u Madrid se stiže u 1405. cifra oko 140€

Evo i vesti sa B92, kao po obicaju netacno iznose detalje oko rezervacije. Direktne karte jos uvek nije moguce kupiti!

Direktna avio linija Beograd-Madrid
16. mart 2010. | 00:18 | Izvor: B92

Beograd -- Kako B92 saznaje, španska avio kampanija "Spejn air" 28. maja otvara direktnu avio liniju Beograd - Madrid.

To je posle Barselone, za koju direktni letovi počinju 15. aprila, druga direktna linija iz Beograda za Španiju. Kako saznajemo na aerodromu "Nikola Tesla", karte za Madrid već se mogu kupiti na internet strani "Spejn era". Najniža cena za sada je 127 evra.

zhaba":1kcqgsj1 je napisao(la):
Evo i vesti sa B92, kao po obicaju netacno iznose detalje oko rezervacije. Direktne karte jos uvek nije moguce kupiti!

Direktna avio linija Beograd-Madrid
16. mart 2010. | 00:18 | Izvor: B92

Beograd -- Kako B92 saznaje, španska avio kampanija "Spejn air" 28. maja otvara direktnu avio liniju Beograd - Madrid.

To je posle Barselone, za koju direktni letovi počinju 15. aprila, druga direktna linija iz Beograda za Španiju. Kako saznajemo na aerodromu "Nikola Tesla", karte za Madrid već se mogu kupiti na internet strani "Spejn era". Najniža cena za sada je 127 evra.
Direktnu kartu je moguće kupiti! Ja sam danas proverio na njihovom sajtu!

JohnnyLee":320kst4o je napisao(la):
od 1600 je zatvren BEG do daljnjeg, kao i vazdušni prostor iznad Srbije (mada to već znate ;))
Kao i po obicaju to su objavili u minut do dvanaest! Kad sam izasao iz stana jos uvek nije bilo nikakavih otkazivanja da bi kad sam stigao do aerodroma mi rekli da je Surcin zatvoren!!! Mislim da su bili jako nemarni, kao da nase vreme nije vazno.

Vrh