Delija":smyqe40l je napisao(la):Ко о чему Спат о атинској повељи...
DusanBG":2glvinb3 je napisao(la):Da ne pricamo o nedostacima koje su pokazali zatvoreni blokovi na Vracaru, Dorcolu i sl. pogotovo u delovima u celosti odradjenim novogradnjom na kojima ce deca videti drvo i teren jedino kada ga neko nacrta na zidu. Doduse jedan forumas i rece otprilike da je drvece u gradu nepotrebno (parafraziram, mrzi me da trazim post).
Komsa":3gvv72uo je napisao(la):Dali se zna koja je udaljenost izmedju dve zgrade? Deluje mi na slikama da je izuzetno blizu, kao da mogu komsije iz susendnih zgrada lepo da komuniciraju bez glas da dizu
Sto se tice fasade, mnogo mi se svidja. Napokon da se unese malo zivosti na Novom Beogradu!!!
Komsa":zgo5o5yh je napisao(la):Sto se tice fasade, mnogo mi se svidja. Napokon da se unese malo zivosti na Novom Beogradu!!!
severian":3al0lvmv je napisao(la):Verujte nekome ko ceo svoj život živi u blizini - ko kupi stan sa zapadne strane, a da je ova otvorena, NAJGORE će proći...
Feanor":3hlzbns5 je napisao(la):
Ah ti promasaji atinske povelje...
Ah te zelene povrsine, otvoreni blokovi, prostranstvo...
Dajte nama zatvorene blokove, plocnike ispred zgrade i zelenilo u saksijama... To nama treba!
severian":2muwga3c je napisao(la):Zato sto sunce sa te strane surovo przi veci deo dana. To se zavraava uglavnom spustenim zaslonima i neupotrebljivim terasama.
Ovo je empirijsko 100% tacno zapazanje, pa obratite malo paznje pri kupovini. Ili nemojte :mrgreen:
spatiotecte":1jsk8mtc je napisao(la):Feanor":1jsk8mtc je napisao(la):
[Dajte nama te zelene neodrzavane povrsine, pune blata zimi da gacamo po jezerima i prljamo automobile.
Dajte nama malo tog golog betona i te crvene opeke iz doba komunizma
Sta ce nama lepe fasade Art Nouveau i Art Deco iz centra grada, uredni parkovi sa drvoredima i fontanama, mi smo navikli na ovaj arhitektonski brutalizam.
spatiotecte":3163btc7 je napisao(la):Pa Belville je uradjen po principima atinske povelje, samo 40 godina kasnije...
@Feanor
Ako poljubis prelepu devojku u nekom napustenom sablasnom hangaru pa taj sam hangar ce ti postati lep na neki nacin zbog strastvenog dogadjaja koji se desio u njemu zar ne? :wink:
Igor":2ohklgtu je napisao(la):Bice za vikend. Nadam se samo da ce i vreme malo da posluzi a ne kao danas kisa sunce kisa