Šta je novo?

ABlok - Blok 67a [ Stambeno poslovni kompleks | 137 000 m²]

Izolacija je ispod fasadne cigle.
Verovatno ne smeju da prodaju bastice...slicna je prica sa parking mestima na otvorenom u Belville...ne mogu se uknjiziti...vode se kao krov od garaze :)

Jasno se vidi da je izolacija ispod fasadnih elemenata koji imaju pored izolacione prevashodno dekorativnu ulogu.

140826-ABLOK-48.jpg

Nije u pitawu fasadna cigla već kamena ili gipsana imitacija cigli.

Био сам данас тамо и проверио.
Нема нигде фасадне цигле, чак ни на стану-моделу као што сам ја мислио. Продавац с којим сам разговарао ми је рекао да су све то фасете, како их он зове, које имају украсну, а не изолациону функцију.

Изолација (не знам како се зове тај материјал) је добра, веома солидне дебљине. Преко ње иду или споменуте фасете, или плоче. Има површина преко којих иду само плоче преко зида, без те изолације. Нисам сигуран, али мислим да су то зидови једне врсте тераса.

Сазнао сам још нешто. Наиме, оно што зову храстовим паркетом је сложено од дашчица дебелих свега 4 мм, ако сам добро схватио.
Иако су прво говорили да ће моћи да се бира између када и туш-кабина у купатилу, сада кажу да уграђују само каде. Не знам зашто су одустали од туш-кабина, али да су им каде јефтиније, јесу. :? Те туш-кабине су сада још једна од ствари којих има у излогу (стану за показивање), али их нема у радњи (у зградама).

До сада је продато нешто мање од пола станова. Има их непродатих у свим ламелама. Прошле су једино све гарсоњере од 30 квадрата, док још има оних од око 24 квм, без терасе.

To ti je novi model parketa slaze se kao slagalica ispod ide stiropor ili stirodur , zbog zvucne izolacije

Ovi fasadni elementi izgledaju lepo, ali nadam se da nisu samo zalepljene posto bih se onda brinuo da ne krenu da otpadaju za pad decenija. Mada posle par decenija po meni ionako treba da usledi neko odrzavanje fasade tako da ovo i nije neki problem.

Ako su prodali nesto ispod pola stanova, onda su u odlicnoj poziciji, pa koliko su trebali da prodaju, jos su u sivoj fazi. Meni se ne svidja marekting kao "jos malo pa nestalo" ali cinjenica je da prodati preko 100 stanova vec sada je dobar rezultat. Znam par ljudi koji su isli i svi su zadovljni najavljenim kvalitetom i izgledom. Mene i dalje nervira blizina zgrada, ali sada ih svakako nece pomerati.

Ipak, ono sto me najvise nervira sto im pokazni stan sada izaziva divlji parking na trotaru i zelenoj povrsini. Ovo investitor treba da resi, bas me briga sto nema blizu parking, jesu oni stavili tu stan - JESU, e sad zamolite kupce da parkiraju dalje pa prosetaju.

Јесу, само су залепљене фасете. Не знам која је технологија њиховог лепљења и колико дуго ће држати, мени као нестручњаку и на први поглед не улива много поверења, за разлику од правих фасадних цигли које су проверено трајне.

Слажем се да је успех у продаји станова у изградњи одличан.

Мене веома разочара када нешто у реклами изгледа као фасадна цигла, а испадне да је засебно залепљена плочица, када кажу паркет, а оно је танка дрвена облога, када кажу туш-кабине, а уграђују јефтиније каде, када шпијунку на улазним вратима стана за показивање уграде наопако ...
Станови у приземљу деле унутрашње зидове с локалима с уличне стране. Ако у њима буду кафићи ...?

Divlji parkong ide i meni na zivce mogao bi sekretierijat za saobracaj postviti stubice

Što se tiče pogleda za zgrade koje gledaju ka J. Gagarina, I on će nestati kad se izrade one više zgrade ispred njih.

Саша":3dankmo9 je napisao(la):
Наиме, оно што зову храстовим паркетом је сложено од дашчица дебелих свега 4 мм, ако сам добро схватио.

Проверио сам - 4 мм је, кажу, горњи дрвени слој, а испод њега је још један, од друге врсте дрвета.

Каде у купатилу су од пластике чија се страница лако угиба на притисак. Туш-кабина је знатно боља, али њих не уграђују, она је само за гледање. :grand:

Градња друге фазе (угаона ламела А и трећа од унутрашњих зградица) почиње у фебруару. За две високе зграде уз улицу Јурија Гагарина (трећа фаза) не знају када ће се градити, сигурно неће бити у било које догледно време - исто као с пословном кулом Веста 65, пословном кулом Ерпорт ситија, и тако даље.

Почело је нешто да се ради иза зграде у којој је Мајкрософт (преко пута СИВ-а) на Новом Београду, у улици Шпанских бораца. С друге стране то је преко пута Арене.

Све мање сам расположен да хвалим у последње време, и увек сам ужаснут надуваним ценама...

Ово морам рећи да јесте лепо.

Слажем се да добро изгледа, надам се да је квалитетно и да ће очувати такав изглед с годинама.

Могли су да пусте горњу линију (изнад последњег реда прозора на завршеном делу, или другде) под браон плочама до леве ивице зграде, ради асиметрије, било би занимљивије.

Мени изгледа баш гадно и неприкладно за НБГ.

60 година касније - урбанистички и архитектонски корак назад. Фасада одише раним врачарским транзиционизмом.

:D А што ћу јадан. Некако сам се натерао да сварим пројекат кад су избацили оне професионалне рендере пројекта пре пар месеци а сад сам, видевши делимично готову фасаду, разочаран по други пут.

Не могу ови "дрвени" фасадни панели да се појављују на НБГ-у, просто не могу! Ако су већ хтели да објекат мало повуче на природне материјале то су морали далеко суптилније и "стварније" да ураде. То је минимум који НБГ заслужује. На страну што је и овај кремасти део (демит?) фасаде подједнако светогрђе.

Како би то Делија урадио да су му дали исти задатак, онако из главе:

- Чисто бела фасада и никако трокрилни прозори. (неће да се отворе за већа појединачна крила прозора)
- Ако им је већ до дрвета онда употреба искључиво правог дрвета или евентуално ЛЛД-а и то у виду дрвене перголе на улазима.
- Уместо, по ко зна који пут виђене (алукобонд?) надстрешнице на врху зграде опет употреба дрвених греда ужег профила. Нашло би се и места за брисолеје понегде.

Цена тога би била вероватно и мања од овога.

Neki ljudi treba da shvate da Novi Beograd ne moze zauvek da ostane u 50im i 60 im godina proslog veka.

Јел то на мој рачун? Ако су ти прејадна имитација дрвета на фасади, потпуно немаштовита архитектура зграда и трагично лоше урбанистички решено насеље некакав напредак у односу на оно што је грађено ту пре 60 година онда мислим да немамо о чему да дискутујемо.

@Nisam rekao da je ABlok uzor onome sto treba da se gradi na Novom Beogradu. Meni se recimo urbanisticki ne svidja sto su nakalemili one 3 zgrade u sredini inace blok je bez njih koliko toliko pristojan. Oko trespa panela i kopije drveta se slazemo. Ja recimo volim prave materijale da koristim.

Ali ono sto hocu reci je da u urbanistickom i arhitektonskom smislu necemo vise nikad videti ono sto je gradjeno u polovini proslog veka i to je jednostavno normalna pojava. Urbanizam a i arhitektura su se promenili, ne grade se vise otvreni blokovi.

Граде се отворени блокови свуда по свету. У мањој мери него раније што је и логично с обзиром на мање расположивог простора, али граде се. Ено у Бечу граде читаво ново насеље са отвореним блоковима.

Da ali se svuda u svetu sada mnogo vise grade zatvoreni blokovi ili polu zatvoreni blokovi jer su principi atinske povelje odbaceni vec od pocetka osamdesetih.

Vrh