Šta je novo?

ABlok - Blok 67a [ Stambeno poslovni kompleks | 137 000 m²]

nisu mi jasne zastakljene tease kako tu vazduh ulazi :/ i koji ce onaj kao prozor zastita kad je zatvorena terasa

Сасвим другачији рендери у односу на стари.

Стари рендер са крмачама у средини

Нови рендер без крмача. Сад је колико-толико боље.

Вероватно су инвеститири и пројектанти читали Беобилд и критике, па брже боље променили план :D

To je to samo je ugao na ovim renderima drugaciji ;)

Kompleks takođe ispunjava najviše standarde energetske efikasnosti, a posedovaće i podzemnu garažu sa 250 garažnih mesta, 90 nadzemnih parking mesta kao i igralište za najmlađe stanare sa uređenim pešačkim stazama

Jel ovo greska?

Da li se misli baš na ceo kompleks ili samo na ovu prvu fazu?

Šta je beše predviđeno za parcelu GP1? Fakultet za bezbednost? A pojedini krovovi (sa šupljinama) su dušu dali za ledenice zimi. A izgleda da jedino kod nas software za rendering nije napredovao... :bash:

Projekat na ovakvoj lokaciji, po mom skromnom misljenju morao bi na neki nacin da komunicira sa modernizmom, karakteristicnim za Novi Beograd. Da ga u nekom smislu reinterpretira ili ...da kriticki osvrt, ili ...slicno.
Na koji nacin ovaj projekat korespondira sa modernizmom? Da li ga negira, ili preispituje, ili nesto trece?

Da sam ja kojim slucajem dobio priliku da osmislim stambeni kompleks na slicnoj lokaciji, mislim da bih bio malo kreativniji kada je u pitanju fasada.
Dopadaju mi se kako rade Ofis Arhitekti, mislim da takva resenja nedostaju u Srbiji...

http://www.archilovers.com/s1595/ofis-a ... s-in-paris
http://www.architecture-page.com/go/pro ... ments__all

https://www.google.com/search?q=ofis+ar ... B766%3B574

Igor":3ldbfcz1 je napisao(la):
To je to samo je ugao na ovim renderima drugaciji ;)

Ne, nije zbog ugla. Zaista su odustali od "krmacica" unutar bloka. Sada je neuporedivo bolje.

Bar mi se cini. :?

Jeste do ugla. Pogledajte pažljivije rendere u vesti na naslovnoj strani Beobuilda. Evo jednog gde je tzv. "krmačica" u prvom planu:

130726-BLOK67a-11.jpg

Završena je nagradna igra za ime naselja i pobedio je predlog "Mozaik". Ne vidim kakve veze taj naziv ima sa ovim naseljem, ali valjda je investitorima zvučao lepo.

998766_218967284924954_411979602_n.jpg

@cenzura

U Beobuildovoj vesti stoji da će se prvo graditi tri lamele u severoistočnom uglu bloka. E sad, nemam pojma da li se jedan objekat sastoji iz više lamela (pa da je to npr. samo ova zgrada u obliku slova "Г") ili je svaki objekat lamela za sebe. U prvoj fazi će se graditi 296 stanova, što je manje-više jedna trećina bloka.

I sto se ne dovrsi bkok do kraja nego se ostavlja ona livada

cenzura":dxma1glk je napisao(la):
Da li neko moze da obelezi koje će se stambene jedince prve graditi. Hvala

Nikola":dxma1glk je napisao(la):
Nije ništa promenjeno. To je taj isti projekat. Unutar tog atrijuma imas jos 3 zgrade.

382521_204603569694659_1485134309_n.jpg

Inače, gradiće se fazno. Prvo se grade objekti B,C i D. Ukupno 8 ulaza i 296 stanova.

Za ostale podatke,tipa planovi stanova i cena, znaće se detaljnije tek od septembra, oktobra.

Zar se ne gradi grtic kod belvila :-/ sta ce toliko vrtica na jednom mestu

Dobro, neće baš odmah graditi vrtić, ali kada se sve to malo popuni, biće potrebe. Vidiš da grade te blokove ko košnice - u jednom ulazu živi više ljudi nego u celoj mojoj ulici u Boleču.

moze li neko da mi objasni gde oni planiraju da postave " igralište za najmlađe stanare sa uređenim pešačkim stazama". Na renderima se ne vidi nikakav prostor gde bi se mogao urediti takav sadrzaj, ako zaista planiraju da negde podignu osnovnu skolu i vrtic. Osim ako im obichne pesacke staze nisu taj prostor za igru.

Da ne govorimo sto je uzasno da i Belvil i ovaj blok imaju isti problem - nedostatak ili potpuni izostanak sportskih terena. Svaki kvadrat ode na krmacicu ili parking. Sta da rade roditelji koji imaju malu decu, posle skole - da ih prate preko bulevara do terena u starim blokovima i nazad?!?!

Šta će im sportski tereni imaju lepo kompjutere, telefone, tablete, pa fejsbuk, tviter i eto..

Nema vise sportskih terena i slobodnih povrsina, urbanisticka mafija prodaje svaki kvadrat zemlje sa takvim uslovima izgradnje da privatnici i nemaju interesa nego da grade od trotoara do trotoara (niti imaju zelje). Njihov interes i nisu javne povrsine, o tome treba da vode racuna oni koji prodaju parcele (grad, opstina), a ne da samo racunaju koliko mogu oni da uzmu para po kvadratu - to ne treba da im bude osnovni cilj u planiranju izgradnje grada.

Vrh