Šta je novo?

ABlok - Blok 67a [ Stambeno poslovni kompleks | 137 000 m²]

Homer Jay":34nph3nk je napisao(la):
Završena je nagradna igra za ime naselja i pobedio je predlog "Mozaik". Ne vidim kakve veze taj naziv ima sa ovim naseljem, ali valjda je investitorima zvučao lepo.

Ja bi pre nazvao "Lavirint".
Opa, imacemo izgleda i BIGPIZZU u kraju, super, nemamo ni jednu zaboravismo vec i ukus i miris :grand:

Ne znam da li sam dobro primetio, prosao sam u brzini, ali mi se cini da pocinju pripremni radovi, odnosno ogradjivanje prostora, i video jednu masinu. Mozda je bilo u brzini pa sam pogresio.

Opa, bilo bi lepo i krajnje vreme. Skoknucu sutra pa javljam odma!

Samo javni da li je ogradjen Chipsy plac ili ovaj iznad od NeimarV

Zvao sam i NeimarV i Chipsy tamo negde početkom oktobra.

Za Chipsy mi je tad rečeno da je investitor odložio radove za proleće. Kao planirali su da počnu u septembru/oktobru.

Isto tako je i NeimarV planirao početak radova za septembar/okotbar i kad sam ih zvao rekli su da još čekaju neku dozvolu. Inače bi već počeli.
Kasnije sam čuo da su dobili sve dozvole koje im trebaju, ali da pre nego što počnu radove moraju još nešto da plate, a nisu.

Slican info imam i ja ali valja proveriti ;)

U martu ili aprilu krece izgradnja stambeno poslovnog kompleksa u bloku 67a tako bar danas rekose radnici koji postavljaju ogradu za gradiliste! Ovo je koliko se secam ili se ne varam "chipsy". Za sad su na kompleksu 2 bagera ali s'obzirom kojim tempom napreduju, to narocito vazi za deo unutar bloka prema ruskoj skoli i masincu, sumnjam da ce im biti podrebna podrska jos kojeg!

bdscf5096.jpg

bdscf5097.jpg

bdscf5098.jpg

bdscf5099.jpg

bdscf5101.jpg

bdscf5104.jpg

bdscf5107.jpg

bdscf5108.jpg

Ako im nettrrebaju drveni pragovi ja bi ih pokupio za neke druge lokacije gdje su itekako potrebni

To jesu stari pragovi koji su iskorisceni za novu namjenu

Postavljene su ograde duz Jurija Gagarina i Omladinskih Brigada a za vikend ce sigurno celo gradiliste biti zaokruzeno. Takodje bageri su odradili svoj posao na oko 60% povrsine!

Tema bi trebalo da se prebaci u odeljak o projektima u izgradnji.

Не треба још.Припремни радови које видимо нису званичан почетак градње. Тако струка то третира као и рецимо форум Skycrapercity који прати изградњу на глобалном нивоу.

Dozvola za gradnju ce biti odobrena za 2 - 3 nedelje i postavljena je tabla sa renderom unutrasnjosti bloka. Danas su se bageristi pojacali za jos 2 kom tako da ih sada ima 4. Ograda prema Neimaru jos nije postavljena medjutim to je unutrasnjost bloka pa verovatno u ovom trenutku nije prioritet da se postavi sto pre. Za sada su iskopali tridesetak rupa za stubove od raskrsnice sa Oml. Brigada prema Delta C. :

adscf5147.jpg

adscf5148.jpg

adscf5150.jpg

adscf5152.jpg

adscf5155.jpg

adscf5161.jpg

NEIMAROV PLAC

adscf5156.jpg

adscf5162.jpg

adscf5163.jpg

adscf5164.jpg

adscf5165.jpg

adscf5167.jpg

Zanimljivo a i pozitivno je da je izvodjac radova Ex Ing B&P. Isti izvodjac je radio rekonstrukciju Interkontinentala u Crowne plazu i odradio je odlican posao. Doduse bitno je sa kojim budzetom i projektnim zadatkom raspolazu

Ovo bi mogli da prebacite u "Projekte u izgradnji"

Razumem i nije mi tesko :)

Eh da je vise ovakvih pocetaka izgradnje

На табли јасно пише да пројекат још увек није у изградњи.

Kako moze da bude postavljena tabla za izgradnju ako dozvola jos nije dobijena????? Gde to jos ima???

Postavljena je tabla za pripremne radove koji podrazumevaju rasciscavanje zemljista i manje zemljane radove. U slicnim situacijama je dobijanje odobrenja za izgradnju uglavnom samo pitanje formalnosti.

I ranije smo projekte pratili od ogradjivanja zemljista i pripremnih radova

Заостало по свим парамтерима.

Доста је на овом плацу било одраслих и здравих стабала. У разумном свету се на то обраћа пажња и покушава се пројектом задржати што више одраслог зеленила. Пројекат потпуно игнорише затечено стање и третира га као ливаду и резултат је такав да је сво зеленило посечено, биће изграђене крмаче и онда засађени неки патрљци којима ће требати 50 година да израсту и почну да врше своју функцију.

Ма Стф нема шта да се коментарише. Пројекат је толико лош да бих био срећнији да га ни не граде уопште.
spatiotecte":hzmcmzat je napisao(la):
Kako moze da bude postavljena tabla za izgradnju ako dozvola jos nije dobijena????? Gde to jos ima???
Све ти пише на табли.Немој да те мрзи да прочиташ.

Zamislite da nema one krmacice u sredini i da je tu park, prostor za uzivanje stanara... Ala bi to bio kvalitativni skok...

jest, da nema ovih objekata u sredini bloka, bio bi lep blok. Obzirom da investitori ne razmisljaju o lepoti blokova, mogli su gradski urbanisti predvideti posebnu parcelu sa skolom u sredini ovog bloka, a ne kao sada na jednom uglu.
svi bi bili na dobitku, skola ne bi izlazila na glavnu ulicu, a razdaljina izmedju stambenih objekata bi bila par stotina metara, a ne 25 kao sada (objekti u sredini u odnosu na ove obodne).
Obzirom da ce podzemni parkinzi biti skoro celom povrsinom bloka, verovatno su zato unistili svo drvece. mada faze do Jurija Gagarina se jos ne rade, ne znam sto su i njih pocistili...

Vrh