Šta je novo?

Шта купити ?

Eto, državna sekretarka se kasno setila da ti kupi toplu jaknicu, već si nazebao..
Ako idemo u oftopik, povezao sam par dana da smo izlazili negde oko 6, dugo setali i bukvalno se kuvali posle nekog vremena (ne direktorka i ja, nego drustvo 😁). Oblacio sam majicu ili tanki dzemper i preko tanku jesenju jaknu koju sam nekad morao i da skidam od vrucine.

I onda kao ajde da ne sedimo po kaficima nego da iskoristimo jos ovih par toplih dana i sednemo na klupicu na pivo. I dodje pola 9, 9 i krene smrzavanje. Oko 7 i nesto sam prokuvan sedao na klupicu, a oko 9 sam se vracao smrznut, sa jaknom zakopcanom do grla.

Nista strasno, mala prehlada, traje dan i po, sutra vec gotovo, ali eto da upozorim sve za narednih par dana. Desi se neki nagli prelaz u 8 i nesto, dodje se od situacije da mozes u majici da sedis do toga da ti treba toplija jakna.

Dobri saveti Beki, nema šta.. 🙂 da nam ozdraviš brzo i vratiš tu jaknu uz puno refundiranje svih troškova...

Ja bih kvarcnu jer volim svetlost koju stvara, a neću kititi stan ove zime.. 🙂 Nije bučna a i treba mi za povremeno dogrevanje pa mi nije preterano važno koliko troši...

Hteo sam online i juče poručio al mi rekoše danas telefonski da nema na stanju i preporučili kvarcnu na zid, za kupatilo 😄 Ja rekoh hvala, tražim dalje...

Od ponedeljka ću je kupiti u nekoj radnji na licu mesta, ne mogu da se mlataram više online, pravim naloge, kucam podatke... Nije to ni skupo a ni preteško za poneti...

Pusti prehladu, odmah mi mozak prokuvao i kupujem ove prevarantske stvari online 🤣🤣🤣

Sta internet uradi od covek za kratko vreme 🤣🤣🤣

Ovde se radi o klasicnoj prevari i zbog toga im posebno sve po spisku, ali i da nije prevara, prilicno je glupo online kupovati jaknu i biti ta vrsta mrcine 🤣🤣🤣

Elem, sad mozemo opet da se vratimo na temu gde kuputi zimsku jaknu 🤣🤣🤣

Imam toliku potrebu da nagradim za trud nekoga ko posteno radi, ne samo kada su jakne u pitanju i da ne finansiram ove sto u najgore kese pakuju robu sa greskom koju stancaju u Kini deca od 12 godina.

Ja sve stvari kupujem uživo, nemam poverenja u online kupovinu-dok ja to ne probam i ne pipnem materijal, ništa od kupovine.

Ja ugl uživo... online sam dva puta patike i nisam se pokajao.. znam kalup adidasu i pogledao sam zumirane fotke sa svih strana i to je to.. mala je verovatnoća za grešku, mada ne i nepostojeća.. ali bila je bolja cena od maloprodajne...

Kupio sam ono čelično lanče tako i leptop i projektor... U projektor ne znam kako da ubacim titl pa gledam samo filmove na eng i domaće, al ok me služi za te pare... Kineski neki, ne mnogo skup.. i ne može da prepozna telefon, samo eksterni hard pa odatle puštam... i ne može sve vrste video fajlova.. al znam koje može pa sačuvam u njima 😄 u svakom slučaju za*ebancija je... al slika je odlična za sobne uslove i kad zamračim lepo...

U onoj maslinasto zelenoj jasi s kapuljacom izgledas ko gerilac, vijetkongovac koji se sprema da krene na Sajgon... :) salu na stranu, dobre su neutralne, uniformne boje koje se ne prljaju lako...
Online kupovina moze nekad biti dobar pogodak, nekad ne.. izadje broj veci ili broj manji. Najjaca fora je kada kupis patike preko interneta, ali pre toga u radnji probas da vidis jel pasuje broj i kalup. Nekad je kalup los pa strada mali prst.

onoj maslinasto zelenoj jasi s kapuljacom izgledas ko gerilac, vijetkongovac koji se sprema da krene na Sajgon... :)

Bila je ljuta zima, pa sam i ja bio u skladu sa vremenom... 🙂

Inače posetio sam isti wc pre neki dan.. al slike nisu za postavljanje sem uz veliku cenzuru, na šta je to ličilo... 🙁

Plus je neki gmaz koji se jedva kretao toliko zdibao u čekaonici, varovatno živi tu... Od relativno lepe, nove, male stanice nastane rusvaj očas posla...

Ko zeli da kupi originalni novopazarski teksas, ima u Gundulicevoj.

Na B. pijaci postoje ljudi kod kojih mozete nauciti teksas jaknu, iz Pazara, letos za 3000 din.

Nemojte da vas loze da nesto sto greje na struju manje trosi, struja se uvek iskoriscava 100 % kod grejanja, tj ne postoji veca i manja efikasnost.
Najvise me nerviarju ovi sto prodaju preskupe norveske radijatore, pa ke*aju da cete ustedeti XX %. Treba tuziti prevarante za to laganje.
Jedina usteda je kod toplotnih pumpi jer one izvlace toplotu, pa postoji efikasnost.
Drugi nacin za ustedu u $ je kod akumulacije (ta peci) kada punite dok je struja jeftina, ali potrosnja u KW je i dalje ista.
Kosta ko da je raketni modulator a trosi kao krematorijum. Doduse,fino greje i besuman je. U obzir dolazi samo ako je vrhunska izolacija i stolarija,u suprotnom zavrti ti se u glavi od gledanja u strujomer.

Elem, sad mozemo opet da se vratimo na temu gde kuputi zimsku jaknu 🤣🤣🤣

Imam toliku potrebu da nagradim za trud nekoga ko posteno radi, ne samo kada su jakne u pitanju i da ne finansiram ove sto u najgore kese pakuju robu sa greskom koju stancaju u Kini deca od 12 godina.
MIlitary shop u Sarajevskoj?

Duge gace samo ako je oko nule, mada nije nuzno. Ako je vetar jak, plus zima, duge gace su obavezne. Pokojni otac nije voleo kad bih izigravao Tarzana. Nemamo vise 15-20 godina, posle nebrige i zaje*******ancije stize reuma kostiju.
Pošto se Bekijeva potraga nastavlja hteo sam da dodam u vezi dugih gaća.

Ko je imao problem sa prostatom zna ali da pomenem preventive radi. Nisu problem izuzetno niske temperature koliko prelazni period kada organizam još nije naviknut na prohladno ili hladnije vreme. U tu svrhu u odnosu na spoljnu temperaturu koristim tri opcije, tanki lagani pamučni trenerka/šorc ispod farmerki a u hladnijim danima tanje i nešto deblje duge gaće koje izgledaju kao trenerka samo sa tankom ranflom/ivicom.

Prva dva prelazna meseca su najvažnija :) oktobar i novembar, uostalom nije čudno što se baš u tom periodu najviše reklamira Prostamol.

Ja i dalje sedim kod kuće kao letos samo sam dodao čarape.. 🙂 U ponedeljak planiram da to promenim sa osetnim padom temperature...

Bukvalno od maja do polovine oktobra samo za dostavljače navučem šorc i majicu...

Par prethodnih noći je bilo zeznuto al nisam hteo da se oblačim... gledam da prepodne uđe što više sunca i otvaram prozore u toku dana kad je najviša temperatura... Kad spavam sad se naravno pokrivam...

Vezano za prostatu,

Recimo kao klinac, ne sećam se da sam čim ustanem morao odmah da 🐳 (tj. išao bih po navici odmah, al nisam imao nezaustavljivu potrebu)

Sada moram odmah.. veorvatno to s godinama može još gore, da se budiš noću, pa i par puta... al za sad je ovako... 8h sna bez problema čak i 9h al onda mi bude hitno kad ustanem...

@Igor
Moj pokojni otac je umro od raka prostate posle 9 godina borbe. Verovatno je i pogresno lecen ali necu sad detaljisati o tome.

Prehrana je isto tako vazna, utice na prostatu preterani unos crvenog mesa punog hormona. Poenta ocuvanja prostate je u izbalansiranoj ishrani (riba, jaja, zitarice) i naravno, redovnom praznjenju testisa (ne znam koliko je to tacno, nek bude da je 1-2x nedeljno).
Moj stric je imao problema s prostatom pre 10tak godina, malo uvecanje kao kod mandarine ali se izlecio, seks redovno prakticira (on 48.godiste, ona 77-mo) shodno preporukama kanadskih lekara. Za sada se dobro drzi i isto mi preporucuje jer je ocigledno genetski.

Ono sto je specijalno bilo problem kod mene je kada se izigrava Tarzan i ne cuva zdravlje zimi, ili se sedi na hladnom, upali se dole sve, a m*uda bole nenormalno, nekad levo, nekad desno. Onda se prepise terapija koja to leci, ali ima nezeljene efekte po bubrege.
Nije idealno. Zato je topla obuca preventiva, duboke, tople cokule i carape, kao i garderoba. Ipak zdravlje polazi od nogu.

Probao sam teget jaknu koju je Duleja predložio Bekiju, previše topla za moje potrebe i način slojevitog oblačenja.

Takođe sam probao i drugi model koji je malo komotniji.

1697399244676.jpg

1697400787867.png

Ja ћу и ове године са првом јакном коју сам купио парама које сам зарадио, са 16 година. До сада ме кошта 550рсд по зими.

Иначе невезано за јакне, данас сам отишао на бувљак и имаств много много занимљивих ствари. Мада мени се некако чини да већински има алата и "хипстерских" ствари које би биле корсине, за остало ми се некако чини превелики ризик да купим половно/неодржавано.

Za jesen deluje ok, sviđa mi se i boja, al je preskupa 🙂

Puno previše preskupa, što bi rekao analitičar..

Eh sad malo preterujete, znam da nismo Svajcarska ali 13k za jaknu ne zvuci previse ;)

Vrh