Šta je novo?

Шта купити ?

I lokacija+logistika, Bataja nije slučajno odabrana jer je celokupna logistička industrija na par km odatle. Slično kao i Rodićev Plus market.
Drugo, kupuju od neafirmisanih proizvođača, kao i second line proizvode. Recimo vidim Ajhinger pivo, ali da li je tu i Valjevsko? Eichinger je second line proizvod Valjevske pivare. Isto kao Apatinsko ili Merak. Naši mejnstrim marketi žive od forsiranja premijum proizvođača i premijum linija jer je na njima marža najveća. Ovakav je bio i DIS do pre desetak godina, samo varijanta sa rafovima. Sad su se srozali, jer je kartelizacija na max.

Često u lokalnim, manjim trgovinama koje nisu deo nekog lanca cene budu osetno manje nego u lancima. Evo kod mene u naselju Linolada poredovnoj ceni jeftinia nego igde drugo na akciji.

Већина које знам су такви, као складиште.

Obišao sam ruski megadiskont Mere (ne znam kako se čita i akcentuje?) u Batajnici.

Zadovoljan sam cenama, sve je kao pre inflacije. Kao time travel 😄 Nisam do sada išao u te ruske prodavnice tako da sam prijatno iznenađen.
Jel ima ruski kavijar ?

Pročitaj sastav tih slatkiša i ostalih stvari u toj ruskoj prodavnici. Mnogo aditiva i jako su lošeg sastava, iz tog razloga su i jeftiniji. Takodje sve mere i svetofor prodavnice se nalaze u nekim krajevima grada gde žive manje imućni gradjani

Ма сви су слаткиши пуни адитива, појачивача укуса, и сл. Твикс и Марс су као квалитетнији само због рекламе?

Koliko vidim samo sojin lecitin je kao aditiv
a kod ovih u mere videćeš milion e e e e e

@kopmania
Ako mozes neku mini studiju, sta to ima u Svetoforu, jeftino je, ne valja, a ima u Maksiju i valja? Proucis deklaraciju, nema Gmo, nema aditiva i sl. emulgatora

Poslednja izmena:
I sta bi, jel ima tamo kavijar za nas hipstere, dosadio nam avokado i susi.

Верујем да доста пара уштеде на томе што немају распакивање палета и ређање на рафове, већ лепо палета са камиона на под и изволте.

Da, tu je ušteda + lokacija i logistika, što je objasnio tragač... Imali su troje zaposlenih u radnji kad sam ja bio, jedan na kasi i dvoje su ipak sekli i otpakivali te velike pakete, nema slaganja po rafovima svakog pojedinačnog proizvoda ali sve ostale radnje su tu...

Jel ima ruski kavijar ?

Ne znam, nisam primetio 🙂

Moram sad da vadim iz kante @mariks srećom nisam još ispraznio smeće... Evo slikaću...

Od 'problematičnih' sastojaka ima te aditive E-broj i to je to... Carnex nek slika neko drugi... Nije za svaki dan, al nećeš umreti što ćeš jednom mesečno ovako nešto pojesti... Ima još opcija za jeftine obroke 🙂

20231101_185920.jpg

Vredi kupiti hemiju, čarape i gaće ako nećete hranu, a sigurno je da i od hrane ima šta da se odabere... Niko vas ne tera da kupujete pasulj u konzervi sa kobasicom, paštetu i mesni narezak 🙂 ima i kvalitetnijih proizvoda... Obratiću pažnju, nego ne kupujem te velike salame, sigirno imaju i pileća prsa i slično...

Bata Noki, nastavi samo s dojavama. Ako moze i Mia Khalifa da se hrani u Meku i jos da pazi na liniju, mozemo i mi :) nije sve do hrane, vec i do treninga, tu nema izgovora 😋
1698700926354.jpg

Jel ima smisla kod nas uopste cekati crni petak?

Pročitaj sastav tih slatkiša i ostalih stvari u toj ruskoj prodavnici. Mnogo aditiva i jako su lošeg sastava, iz tog razloga su i jeftiniji. Takodje sve mere i svetofor prodavnice se nalaze u nekim krajevima grada gde žive manje imućni gradjani
Па састав свих кондиторских производа на тржишту је крш, трансмасти, фруктозни сируп и гомила адитива

Dosta prodavaca za taj blek frajder digne cenu, pa kao spusti. Treba udariti ss na proizvode koji se planiraju kupiti na tipa danasnji dan i onda uporediti sa cenom za crni petak.

Treba mi telefon novi uz produzenje ugovora u A1 i cipele.

Ne znam hoce li takve stvari pojeftiniti, nesto se secam da sam se pre par godina smejao na nas black friday i ,,popuste" pa sam i odustao od pracenja, ne znam koliko se promenilo.

Inace, opet pohvale za Dekatlon, danas mi stiglo:

- jakna za trcanje, vrh je, topla, kvalitetna

- dzemper za planinarenje, predobar materijal i kroj

- kais, jako kvalitetan, elastican, lagan, neprimetan, udoban

- tri para dubokih carapa, prebrutalne, udobne, tople i visoke

- zenska trenerka za tenis, odlicna

Sve za 8 hiljada i nesto.

Treba mi telefon novi uz produzenje ugovora u A1 i cipele.

Ne znam hoce li takve stvari pojeftiniti, nesto se secam da sam se pre par godina smejao na nas black friday i ,,popuste" pa sam i odustao od pracenja, ne znam koliko se promenilo.
Код Мађара на купујем продајем, ту ти је стално појефтињење од 40%+

Ko su Madjari na kupujem prodajem?

• Sviđa mi se
Reagovanja: ika
Укуцаш шта ти треба и видиш да ли је из Суботице,, Кикинде, евентуално Новог Сада.
Имаш их тамо више, па сад зависи ко шта има, неки од њих ће ти послати неки мађарски сајт да сам тражиш па то да ти они покупе.
Моја последња куповина била је код "Techno-zona", рачунар ми је испао 70% јефтинији од модела у Србији који је по свему био дупло лошији (осим процесора јер то је већ дубље поређење). Телефон сам узео за око 30% мање пара код неког другог, нмг се сетити, а КП изгледа брише старије поруке па нмг проверити ко је тачно.

Ово ти је у принципу најбитније
1700304927290.png

Ознаке језика на кп су им угл SRB, HU, некад RO

Укуцаш шта ти треба и видиш да ли је из Суботице,, Кикинде, евентуално Новог Сада.
Имаш их тамо више, па сад зависи ко шта има, неки од њих ће ти послати неки мађарски сајт да сам тражиш па то да ти они покупе.
Моја последња куповина била је код "Techno-zona", рачунар ми је испао 70% јефтинији од модела у Србији који је по свему био дупло лошији (осим процесора јер то је већ дубље поређење). Телефон сам узео за око 30% мање пара код неког другог, нмг се сетити, а КП изгледа брише старије поруке па нмг проверити ко је тачно.

Ово ти је у принципу најбитније
Pogledajte prilog 180940
Ja bih iskreno voleo da vidim model tog racunara koji kod nas kosta 70% vise tipa 1000e, a duplo slabiji od madjarskog koji kosta 300e. Anegdota u smislu kupio sam juga u nemackoj za duplo manje para nego sto hoce ovde da mi uvale bmw. Kupujte kod madjara svercera, stedite 10-20%, rizikujte sa garancijom niko Vam ne brani, samo ne trebamo pricati bajke.

Vrh