Šta je novo?

Шта купити ?

Sve sto ne moze da akumulira toplotu (ta peci, uljani radijatori) ili ne koristi toplotnu pumpu (klime) trosi mnogo.
Mnogi se greju na klimu, ipak, mislim da je ta pec bolja stvar.
Moze da se puni naocu, a danju da se ne pali nego da se koristi kao kalorifer, da samo duva.

Pa za kvarcne se pričalo da gutaju struju, a čim isključiš hladno kao led, plus dok radi štipa za oči... sećam se bar da je tako bilo dok smo ih koristili pre 15 godina

Ja sam ukljucio prosle godine par puta u jednom mesecu cisto da dogrejem jednu prostoriju kad su bile neke niske temperature, a slabo nesto grejali, i racun mi bas znacajno veci dosao.

Ja imam kvarcnu, u novembru sam spavao u vikendici 2-3 puta s upaljenom cele noci. Mora se biti obazriv s njima. A struje sto bas progutaju... ne valja.
Najbolje je ipak na pelet ili drva.
Ko nema dimnjak, da koristi TA pec ili klimu s A+++ inverter oznakom.
Uljani radijatori su bezbedno resenje, trose dosta, ima ih na KP koliko hoces za prihvatljive novce.

Pa za kvarcne se pričalo da gutaju struju, a čim isključiš hladno kao led, plus dok radi štipa za oči... sećam se bar da je tako bilo dok smo ih koristili pre 15 godina
tako i jeste.
radijatori imaju ulje koje zadrzava toplotu, a TA peci imaju unutra cigle, sa istom funkcijom.

Dobro, znaci odgovor Nokiju je - daj pare za radijator, usteces na struji vrlo brzo razliku i bolje se ugrejati.

Usao sam na pp posto sam i ja trazio pre par godina za jednu prostoriju na selu i ovo je predlozio kolega Duleja

Pitajte jos sta vas zanima dok sam prehladjen i u krevetu ova dva dana 🤣

Eto, državna sekretarka se kasno setila da ti kupi toplu jaknicu, već si nazebao..

20231012_105005.jpg
20231012_102701.jpg

Niču po gradu kao nenormalne ima još 2 u bka
Kakv je stav forumasa po pitanju polovne garderobe

Za malu decu 2 do 3 god u Holandiji sam kupovao polovne vunene dzempere, cak i jakne.
Jer tamo su vuneni dzemperi bili strahovito skupi.
Imam i jednu polovnu zensku jaknu u kuci.

U Srbiji, se ne bih ususdio. Ima jedan poseban razlog.
Sa polovnom odecom vam mogu stenice doci u kucu, ako nije stavljana u komoru za dezinsekciju.
A to je pakao.

Beki uvek puca na visoko. Samo se pitam koja je, nadam se da je inteligentna i s stavom, poput Margaret Tacer, nije neka hijaluronka :)
Sto se tice second hand-a, kupio bih samo ako je 2 puta noseno. Nemam problem s tim.
Ako se vidi da je izlizano, s grudvicama i strokavo, sta ce mi? Nikad nisam kupio polovnu garderobu, vec tehniku. Ali ako naletim na nesto sto mi se dja, sto da ne.

Kakvim grudvicama, šta se zgrudvalo?:ROFLMAO:

Kada dugo nosis istu tresu ili duks pojavljuju se male loptice ili grudvice. To vec znaci da je iznoseno.
Ovde ne mislim na majice od umbro materijala koje su uvek glatke.

Kada dugo nosis istu tresu ili duks pojavljuju se male loptice ili grudvice. To vec znaci da je iznoseno.
Ovde ne mislim na majice od umbro materijala koje su uvek glatke.
Te grudve se mogu pojaviti i posle jednog dana ako nosis torbu sa kajisem od poliestra sa grubim materijalima. To ne znaci da treba da bacis duks, postoji aparat koji uklanja te grudvice i duks bude kao nov, ja sam dobio na poklon a ne znam gde je kupljen. Moze se tupim ziletom, recimo brijacem, recimo ne koristite ga vise, da se obrije taj deo sa grudvicama, iz par poteza nestanu, samo ih otresete. Naravno ovo je samo moje vidjenje stvari, razumem i da ce neko baciti duks/dzemper/pantalone zbog tih grudvica.

tako i jeste.
radijatori imaju ulje koje zadrzava toplotu, a TA peci imaju unutra cigle, sa istom funkcijom.
to ulje skoro pa nista ne zadrzava toplotu, ako već treba nešto sa zadržavanjem toplote onda neki radijator sa kamenom unutra, druga solucija je kupiti sada radijator sa malom potrosnjom (oko 700w) i da bude duže uključen. Ima sada tih radijatora dosta, neki su i smart, malo skuplji al jbg.

Pogledajte prilog 176274Pogledajte prilog 176275
Niču po gradu kao nenormalne ima još 2 u bka
Kakv je stav forumasa po pitanju polovne garderobe

Majka i brat su kupovali cesto u second handu tamo na vrhuncu SEKE 2010-2011. Iskreno sve sto su ikad uzeli je izgledalo ganc novo i bilo je bas kvalitetnih komada za neverovatno male pare.

Uz to, burazer je trenirao americki fudbal tada i najbolja oprema je bila UnderArmour koji je tada tek pocinjao sa probojem u Evropu. Kod nas nije ni nogao da se kupi u radnjama ali je ga je u second handu uvek bilo i to na pogled netaknuti modeli iz aktuelnog kataloga.

Poslednja izmena:
Nemojte da vas loze da nesto sto greje na struju manje trosi, struja se uvek iskoriscava 100 % kod grejanja, tj ne postoji veca i manja efikasnost.
Najvise me nerviarju ovi sto prodaju preskupe norveske radijatore, pa ke*aju da cete ustedeti XX %. Treba tuziti prevarante za to laganje.
Jedina usteda je kod toplotnih pumpi jer one izvlace toplotu, pa postoji efikasnost.
Drugi nacin za ustedu u $ je kod akumulacije (ta peci) kada punite dok je struja jeftina, ali potrosnja u KW je i dalje ista.

Te grudve se mogu pojaviti i posle jednog dana ako nosis torbu sa kajisem od poliestra sa grubim materijalima. To ne znaci da treba da bacis duks, postoji aparat koji uklanja te grudvice i duks bude kao nov, ja sam dobio na poklon a ne znam gde je kupljen. Moze se tupim ziletom, recimo brijacem, recimo ne koristite ga vise, da se obrije taj deo sa grudvicama, iz par poteza nestanu, samo ih otresete. Naravno ovo je samo moje vidjenje stvari, razumem i da ce neko baciti duks/dzemper/pantalone zbog tih grudvica.
Ladno je neko i to smislio i napravio. Kul. :D
Ako ga ikada nađeš ili se setiš kako se zove, napiši ovde. A probaću i ovaj savet sa brijačem. :)

Ladno je neko i to smislio i napravio. Kul. :D
Ako ga ikada nađeš ili se setiš kako se zove, napiši ovde. A probaću i ovaj savet sa brijačem. :)
Ovo je to sokoćalo. Kao mini usisivač i brzo odradi posao.
Inače pre njega, godinama zaista rešim problem novim jeftinim brijačem ili istrošenim kvalitetnim. Isto brzo reši problem i nema tragova, sve je ravno.
20231012_155728.jpg

Govna, ali govna prevarantska, poslali su jaknu bez postave one, zavrsio sam sve oko povrata, ali nece da me vide vise, idem da dam nekoj babi da mi strika jaknu, pun mi ih je vise svih redom.

Jos kako svi ubace u ove smrdljive kese, mi se cimamo i imamo kutije sa rucnom crtanim motivima i svaki kupac dobije i katalog, cesto i poklon, a ovi vrte milione i u kese ubacuju.

Nemojte da vas loze da nesto sto greje na struju manje trosi, struja se uvek iskoriscava 100 % kod grejanja, tj ne postoji veca i manja efikasnost.
Najvise me nerviarju ovi sto prodaju preskupe norveske radijatore, pa ke*aju da cete ustedeti XX %. Treba tuziti prevarante za to laganje.
Jedina usteda je kod toplotnih pumpi jer one izvlace toplotu, pa postoji efikasnost.
Drugi nacin za ustedu u $ je kod akumulacije (ta peci) kada punite dok je struja jeftina, ali potrosnja u KW je i dalje ista.
Fora kod tih Ta peći i drugih radijatora koji akumuliraju toplotu je što ne rade non stop pa se tu vrši "ušteda". Ali da bi uredjaj akumulirao lepo toplotu mora da ima nešto što će što duže držati toplotu, a to nisu oni mali uljani i vodeni radijatori koji se ohlade posle 2 minuta od isključenja. Dakle potreban je neki kamen, kao kod TA peći.

Ali problem Srbije je sto ce ovde svi da cute, tako su za i cokoladu hteli da me zaje*******u pre neki dan, jedna cena na polici, druga na kasi i ovde ce 90 posto naroda da bude sramota da vrati, kao, neka, nema veze, daj da platim vecu cenu, nisam ja sirotinja.

Vrh