Šta je novo?

Реконструкција Трга Републике

Ova fotka sa spomenikom me podseca na zavrsnu scenu nekog filma kada glavni junak napusta scenu. Kao da kaze:" Odoh ja polako..." uz melanholicni zvuk usne harmonike.

На месту доскорашњег шеталишта, из птичје перспективе или са врха околних зграда ових дана се уместо асфалта може видети само земља преко које шпартају багери и камиони „Штрабага”, фирме која у сарадњи са „Војводинапутем” и ПЗП „Београд” изводи радове на тргу орочене на 420 дана.

Када на крају прве фазе радова наредног пролећа централни део трга осване преуређен, на њему, после много година, више неће бити асфалт него гранитне плоче, а огромне жардинијере замениће двоструки дрворед и модерни мобилијар. Да ли због камера које даноноћно снимају ово градилиште или нечег другог, али машине извођача радова, како се и јуче могло видети, непрестано шпартају тргом.
http://www.politika.rs/scc/clanak/41025 ... -republike

A što su ukinuli peščki prelaz kod Narodnog Pozorišta pa je sada za pešake BUKVALNO PAKAO. Na semaforu kod matijevića se čeka minut ipo zeleno za pešake, a po samom trgu ljudi se kreću u nenormalnim uslovima gde je jedini prolaz za stotine ljudi i stranaca između žardinjere i ograde širine manje od 1m koji još ima i stepenik. Čekam samo da neko poludi pa da razruši unu ogradu da ljudi mogu normalnije da se kreću.

Razumem te za taj semafor kod Jugoeksporta. Kao da onaj kod Pozorišta nije bio dovoljno debilan, pre godinu dana su i taj tu ''podelili'' i napravili duža i besmislena čekanja. Ne volim te dvodelne semafore (tj. prelaze), pogotovu na mestima gde realno nisu neophodni.

Nzm sta dobijaju sa dvodjelnim semaforom i malim ostrvom punim pjesaka
Isto sto je zagradjen izlaz iz narodnog muzeja sa jedne strane bez ikakve potrebe

Ima li novosti oko toga što se građevinska tabla nalazi unutar gradilišta tako da nije vidljiva sa nivoa ulice? Ne računam golubove koji mogu da je vide.

Imam pitanje u vezi duzine radova na trgu cisto informativno.Posto je sad izvesno da ce radovi trajati 420 dana da li je realno da se npr ovakvi radovi ovog obima urade za npr max 2 meseca?Trgu je stvarno potrebno novo ruho ali uvek se iznerviram kada vidim koliko ce ti radovi trajati i naravno sa sigurnom tendencijom da ce biti ti rokovi probijeni, to je dokazano na mnogim projektima po gradu!Sto je najveca ironija funkcioneri se hvale kako se grad sminka, kako se rade veliki projekti koji ce privuci jos turista, a nisu svesni (ili mozda jesu) koliko u stvari rade na stetu ovom gradu zbog takvih NAPUMPANIH rokova, koliko grad ustvari gubi po svim parametrima!

Rekonstrukcija na ovakvim lokacijama se, obicno, radi u delovima. Zatvoris jedan deo trga, zavrsis, otvoris, pa onda drugi deo itd.

Pa čini mi se da je tako i predviđeno. Sam prostor sadašnjeg trga trebalo bi da se radi do marta, a onda se rade krakovi ulica koje su sada pod asfaltom. Iskreno, meni je i takav rok do marta predugačak.

Na trgu od početka radova ima u proseku 5-6 radnika sveukupno i to rade samo danju iako je lažov Vesić rekao da će se raditi non-stop i da se sve snima. Na onolikom gradilištu jedan-dva kamiona i jedan-dva bagerčića.
Debili nesposobni nisu još ni skinuli autobuska stajališta i poštansko sanduče a pričaju nam o roku od 420 dana, a za pešake je tamo horor proći

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=563561#p563561:29un58vp je napisao(la):
Biciklistkinja » Pet Avg 31, 2018 9:34 am[/url]":29un58vp]Na trgu od početka radova ima u proseku 5-6 radnika sveukupno i to rade samo danju iako je lažov Vesić rekao da će se raditi non-stop i da se sve snima. Na onolikom gradilištu jedan-dva kamiona i jedan-dva bagerčića.
Debili nesposobni nisu još ni skinuli autobuska stajališta i poštansko sanduče a pričaju nam o roku od 420 dana, a za pešake je tamo horor proći

Imas sliku par postova iznad gde ti se vidi broj kamiona, nece biti da je 1-2. Bitno da ti napises da su debili...

Ponavljam da Vesić može da priča šta hoće. Strabag ima vrlo komotan rok i sigurno im ne piše u ugovoru da moraju da rade 24/7/365

Evo uđi sada ili bilo kada uživo na kamere pa vidi koliko ima radnika, Vračarac, možeš ti biti bot koliki hoćeš ali ljudi vide šta se dešava i ljudi vide da je ceo Trg zatvoren zbog nekog čaprkanja, za nedelju dana su sa dela Trga samo sklonili metar zemlje i ništa više. Evo vam link pa svako može da vidi: http://www.beoland.com/prenos-uzivo-izv ... republike/

Saberite koliko čega vidite na gradilištu.

Ali zašto bih sabirao? Mene zanima samo rok, tj, da do tada urade ono što treba. Ako ne urade, sledi kazna.

Mene kao gazdu ne bi zanimala dinamika posla, jedino zahtevam da se ispuni rok. U prvoj polovini roka ništa ne bih prigovarao, ali kako se rok približava kraju, a procenim da se posao neće završiti na vreme, tražio bih pojašnjenje.

Problem je u zadavanju vrlo komotnog roka i nema tu šta Vesić da prdi kako će se raditi dan i noć.

Ja i dalje tvrdim da je rok trebalo da bude duplo kraći, ali to treba platiti...

Ja stavrno ne razumem rok 420 dana !!!

Sta ce da rade toliko dugo na tako maloj povrsini, i sta ce jedan turista da gleda narednih godinu dana, raskopan trg i i dve gole zgrade u BW? :bash:

@astrodule je apsolutno u pravu. Dnevno praćenje gradilišta uz brojanje radnika i mehanizacije samo može da našteti kvalitetu ovog foruma i svede ga na hrpu besmislenih komentara na jednu vest ili sliku.

Slazem se apsolutno :) Ovaj forum se vise koristi za iskazivanje politickog misljenja da ne kazem frustracije nego sto se nesto pametno kaze o gradu i o projektima. O tome da je negativni komentar ovde pomodarstvo necu ni da pricam imam utisak da ljudi ovde pisu da bi dobili lajk.
Ja sam tip koji ce uvek sve da gleda prvo pozitivno pa tek onda da nalazim mane, mislim da smo kao narod dosta mracni i negativni.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=563592#p563592:3w336gtg je napisao(la):
Vračarac » Pet Avg 31, 2018 11:34 am[/url]":3w336gtg]Slazem se apsolutno :) Ovaj forum se vise koristi za iskazivanje politickog misljenja da ne kazem frustracije nego sto se nesto pametno kaze o gradu i o projektima. O tome da je negativni komentar ovde pomodarstvo necu ni da pricam imam utisak da ljudi ovde pisu da bi dobili lajk.
Ja sam tip koji ce uvek sve da gleda prvo pozitivno pa tek onda da nalazim mane, mislim da smo kao narod dosta mracni i negativni.

Slazem se sa Vasim misljenjem da treba gledati sve sa pozitivne strane, ali kad vidim Slaviju, Kosancicev venac,promenadu od metar sirine,ispucale plocice po Knez Mihajlovoj itd. itd. pa zeludac mi se izvrneee !

Ovo je preslikana situacija sa popravkom staze na Brankovom mostu... isto tako "pozitivna".

Sa snimka bih rekao da samo skidaju površinski sloj. Ne vidim uopšte neko dublje, grublje kopanje.

Šta više, trenutno vidim radnika sa onom mašinom koja radi ravnanje, tj, nabijanje zemlje, a to se radi pred stavljanje asfalta ili ploča.

Možda grešim, tj, možda to nije ta mašina.

Vrh