Šta je novo?

Реконструкција Трга Републике

Ne bi bilo loše organizovati neku javnu akciju skidanja isključivo tih flajera za otkup laptopa.

Mozda bolje akciju masovnog pozivanja tog broja i zakazivanja "preuzimanja" laptopa po raznim lokacijama u gradu.

Što Došljak reče, verovatno je neki krimos u pitanju. Samo mi nije jasno da Alma Quattro nije ništa preduzela, njih doslovno urniše najviše. Što je najgore, neko pocepa reklamu, ostane selotejp ili lepak od selotejpa i oni opet prelepe i tako u krug, sve postane još štrokavije skidanjem, lik očigledno ne odustaje.
Više mi se dopada ideja od Varos kapije :)

Jedan mucenik ide dostavnim vozilom iz almaquatro svako jutro ko bez glave da odlepi reklame ali ne postize. To je tom preduzecu cist trosak. Grad nista ne preduzima.

Sent from my Lenovo K53a48 using Tapatalk

Виђам ја и комуналце чистоће како цепају те плакате.

http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... linijom-31

Lepo sam vam rekao sta ce da bude.

- 31 okrece kod Albanije
- 19,21,22,29 okrecu na Slaviji
- 28,41 se ukidaju privremeno
- 40 se pojacava
- tender za trol. kontaktnu mrezu kroz Takovsku-cvijicevu-venizelosovu-zorza Klemensoa-dunavska-nova okretnica
- tender za kontektnu trol. mrezu Nemanjina-Kneza Milosa(ne znam cemu osim ako se ne uvodi neka linija Crveni Krst-Dedinje)

Obzirom da ce Trg Republike posle rekonstrukcije biti zona usporenog saobracaja zanimljivo je kako ce provuci kroz Dobracinu pa sve do nove okretnice te silne trolejbuse (19,21,22,29). Po meni ili ce se ici na varijantu elektrobuseva koji mogu da okrenu gde god ili ce se ici na varijantu da idu kao i 40ica ali da za njih postoji skretanje za trole iz Kneza Milosa u Nemanjinu do Slavije i posle uobicajenom trasom, sto ce prorediti te linije a od KM napraviti haos u najavi osim ako se ne prosiri ta ulica pri rekonstrukciji za barem jos jednu traku.

U svakom slucaju dok se to sve ne zavrsi ocekujte neocekivano obzirom da krece i rekonstrukcija 27.Marta-Cara Dusana

Šta je problem sa dolaskom do Dobračine?

U Zagrebu preko glavnog trgu prolaze tramvaji, a i Berlinu takođe preko Aleksander placa (veoma velik pešački trg, pojavljuje se u Bornovom identitetu).

Samo treba napraviti posebno popločavanje za putanje trola da ljudi budu svesniji da one tuda prolaze.

Trole mogu do Slavije, a odatle javni saobracaj moze da preuzima tramvaj 1 koji bi bio vracen .

Prošle godine nekoliko ljudi na forumu je upozoravalo da postoji mogućnost od potpunog (prevremenog i aljkavog) ukidanja trolejbusa. Tad mi je to delovalo preterano. Međutim kako se odvija ovaj cirkus sa Trgom i ovim pretumbavanjem linija, ta pomisao o ukidanju mi deluje sve verovatnija.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=611687#p611687:2f1a16cs je napisao(la):
CASTELBIANCO » Уто Мар 26, 2019 2:33 pm[/url]":2f1a16cs]Trole mogu do Slavije, a odatle javni saobracaj moze da preuzima tramvaj 1 koji bi bio vracen .

Могу и троле и трамвај преко Трга заједно. Та линија 1 како је замишљена само до Славије је сулуда, до Вождовца би већ имала смисла. Укидање трола је највећа глупост.

Elektroautobusi su buducnost. Trole su dobre samo za kratke relacije. To kad padne mreza mozes da se ubijes.

Ок, онда нек пусте електробусе 19, 21, 22, 28, 29 и 41 до студентског трга. Краћење свих линија на Славију и преседање свих путника на једну лијнију трамваја (у овом случају привремено једну аутобуску линију са два возила) је мучење грађана.

Od onih 15 miliona za gondolu taman da se kupi 30 novih elektrobuseva i eto resenja. Ne vidim zasto se potez od Slavije pa sve do Studentskog trga ne bi pretvorio u pesacku zonu ili zonu usporenog saobracaja.

bgd-tesko-.jpg

izvor: http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74.html:785271-Tesko-kroz-centar-od-1-aprila-FOTO

Iako je rok za poslednju klapu svih radova na Trgu republike sredina oktobra ove godine, predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević izjavio je da je realan rok za kraj posla 1. novembar.
:bash: :violina:

Надајмо се до нове године.

Ovim tempom sa par radnika (neko ko ozbiljno renovira stan ih ima vise) moze i do proleca da potraje dok sve ne urade.

Вероватно сам превидела макету коначног изгледа. Да ли је неко поставио? Мислим, нема ту баш нарочитог посла па ме чуди због чега је рок за завршетак тако дуг. Ако ће Трг бити готов до нове године (само не знам које), БнВ ће бити готов почетком 22. века.

Ako će Trg i Kolarčeva da budu zatvoreni za saobraćaj, kako oni misle da se hitne službe probijaju kroz centar kada ostale ulice budu preopterećene saobraćajem koje će morati da prime?

Биће трамвајске шине, туда могу да се крећу возила хитних служби. Али тунел и булевар ће дефинитивно бити стално у чепу, као и Дечанска.

Ceo centar će biti u zastoju, dakle i ostale ulice kojima treba da se prođe do mesta intervencije ili da se prevezu povređeni / bolesni.
Ne znam na kakve tramvajske šine misliš, ali ovo se zatvara - sada.
Dodatni problem je i što je i isto vreme i Karađorđeva svedena na jednosmernu ulicu sa jednom trakom.

Koliko je njih briga....

Ljudi uopste nije u planu zatvaranje kolarceve i pretvarenje u pesacku zonu.

Vrh